Pijn na behandeling

Author:
Frank359
Posted:
wo, 03/27/2002 - 23:28
Hallo,

Ik heb recentelijk de tandarts bezocht. Met een toch wel zwak glazuur heb ik in de loop der tijd veel gaatjes gekregen. Na zoveel jaar heb ik dan toch de stap eindelijk gezet.

Na het eerste bezoek (voor de restauratie van de rechter onder- en bovenkant met in totaal 4 witte vullingen) kreeg ik er nogal last van, met pijn die door drong tot mijn rechter oor. De pijn in mijn reeds gevulde kiezen is grotendeels weg, maar de pijn in mijn oor blijft nog. Is het normaal om hier pijn te hebben een week na de behandeling? Je zou echt niet zeggen dat de pijn helemaal van een vulling komt (welke rechtsboven helemaal achter zit).
Ik gebruik maar aspirine, vooral 's nachts, anders blijf ik er toch wakker van. Dit laat de pijn volledig verdwijnen voor een uurtje of 3.

Hoe lang duurt het trouwens voor kiezen met witte vullingen "net zo sterk" zijn als gewone kiezen? Dit omdat ik nogal voorzichtig moet eten nu. En een vriendin van mij moet nog steeds voorzichtig kauwen na 3 of 4 weken.

Alvast bedankt!
Groeten, Frank.
de digitale tandarts

Napijn na het vullen komt veel voor.

Als ik u goed begrijp is de napijn afkomstig van de kiezen al aan het verdwijnen, maar houdt u nog pijn in de omgeving van het oor.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u mogelijk nog last heeft in dat gebied. Bij de behandeling van de kiezen onder, wordt er vaak aan de binnenkant van de opstijgende tak van de onderkaak verdoofd:

http://www.tandarts.nl/imagesforum/mandibulairblock.jpg

Het is mogelijk dat daar een bloeduitstortinkje in een kauwspier is ontstaan, dit kan pijn veroorzaken in deze omgeving en moeilijkheden geven bij het ver openen van de mond (trismus).
Irritatie('s) van andere weefsels in deze omgeving door de injectie, kunnen ook klachten veroorzaken.

Tevens is het mogelijk dat tijdens de behandeling de mond lang en ver open is geweest. Deze extra belasting van het kaakgewricht, welke zich vlak voor het oor bevind, kan ook pijn veroorzaken in dit gebied.

In beide gevallen zullen de klachten in de loop van de tijd verbeteren. Mochten de klachten over enkele weken nog aanhouden, dan is het verstandig om uw tandarts te raadplegen.

De veel gebruikte witte kunststofvullingen zijn na de vervaardiging bijna volledig uitgehard. Over het algemeen kan er dan ook direct mee gekauwd worden. Mogelijk dat bij uw vriendin een ander type vulmateriaal gebruikt is.

Met vriendelijke groet.

Ps gebruik geen asperine als pijnstiller, paracetamol of ibuprofen zijn minstens net zo werkzaam en hebben minder bijwerkingen.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-04-02 22:31 ]
di, 04/02/2002 - 22:21 Permalink