Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Pijn na afmaken wortelkanaalbehandeling | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Pijn na afmaken wortelkanaalbehandeling
vlinder1712
Offline
Laatst gezien: 1 maand 2 weken geleden
Geregistreerd: 06/17/2020 - 14:04
door vlinder1712 wo, 06/17/2020 - 14:13
#1

Hallo allemaal,

2 maanden terug heb ik een nare wortelkanaalbehandeling ondergaan. Acute onsteking en was daardoor niet goed te verdoven, was echt een helse pijn.
Helaas kreeg ik vorige week weer een zelfde soort pijn (ook weer rechtsboven) dus ben direct naar de tandarts geweest want wilde voorkomen dat ik weer te laat was om te verdoven. Er was niks te zien, ook niet op de foto dus moest afwachten. De eerder behandelde kies zag er goed uit. Wel had ik in element 14 een diep gaatje die kort geleden tot dicht op de zenuw gevuldt was en mij gezegd dat dit wellicht ooit nog een wkb moest worden.

De pijn werd na dinsdag heviger en zaterdagochtend niet meer te doen (aanraking met de tong was al verschrikkelijk). De spoedtandarts heeft gekeken en in element 14 direct een endo start gedaan. Deze was gelukkig wel te verdoven:)
Zaterdag & zondag nog wat napijn hiervan gehad, maar maandag was het zo goed als pijnvrij, heerlijk!

Gisteren kon mijn eigen tandarts de wkb afmaken. 2 kanalen opnieuw schoongemaakt etc. Het plaatsen van de opvulling in de kanalen (de stiften volgens mij?) deed wel pijn, echt zo heel naar drukkend gevoel, maar dat was niet gek werd gezegd. Antibiotica was niet nodig dit keer zei de tandarts.

En dan nu de vraag: Is het normaal dat ik nu na het afmaken van de Wortelkanaalbehandeling weer dezelfde pijn ervaar als voor de endostart? Ik weet dat napijn normaal is, maar het voelt zo vreemd omdat ik na de endostart echt pijnvrij was... het voelt nu alsof het nooit is weggeweest. Ik slik nu nog steeds 600 mg Ibuprofen (van de spoedtandarts) aangevuld met paracetamol en dan is de pijn zeker niet weg.

Hopelijk kan iemand mij helpen!