Pijn na 1e behandeling kroon

Author:
Brinkkkkk
Posted:
za, 01/18/2020 - 01:35
Vorige week (vrijdag, 7 dgn geleden) ben ik bij de tandarts geweest voor de eerste behandeling voor een kroon. Deze was nodig omdat een groot gedeelte van die kies vulling was. Ik had hier geen pijn aan. Sinds de behandeling heb ik ontzettend pijn aan de kies/in hetzelfde gedeelte van mijn kaak/tandvlees. Pijn is toegenomen en slik nu 4x per dag paracetamol, wat helpend is. Afgelopen woensdag naar de tandarts geweest. Heeft een test met kou en tikken gedaan, maar dit is niet gevoelig. Tandarts geeft aan dat het niet in de wortels zit, maar kan niet aangeven waar de pijn vandaan komt. Vooral in de nacht heb ik er erg last van.. iemand een idee waar de pijn vandaan kan komen? Het is een zeurderige, klemmende en soms kloppende pijn. Op mijn tandvlees is op de plek van de verdoving wel een afte gekomen, maar dit lijkt me niet deze pijn te veroorzaken.
Gijsss089

Misschien zit de kroon te hoog en knars je 's nachts, of overdag zelfs. Pijnstillers zou ik niet op bouwen. De occlusie moet perfect zijn..
Als dat het niet is dan misschien heeft hij je zenuw geraakt.. met een kroon slijpen ze een groot gedeelte van je tand weg..
Misschien is het beide, knarsen en zenuw beschadigd.. sowieso een knarsplaat gebruiken als je echt merkt dat het 's nachts is. Ik had dusdanig last van de pijn van de kronen, is er later afgehaald en de tandarts zei dat er teveel van tand was afgeslepen. Had continu pijn, ook precies wat je zegt tot kloppend aan toe. Toen wortelkanaalbehandeling gedaan en toen straalde de pijn uit naar m'n gezicht, ook geen oplossing dus. Uiteindelijk besloten extractie te doen.
Sterkte!
di, 01/21/2020 - 21:00 Permalink
Lieneke

Een koudetest op een kroon is niet handig...daar gaat die koude niet doorheen. Tikken geeft niet altijd pijn bij een wortelpuntontsteking. Ik denk dat hij gokt dat de pijn vanzelf weer afzakt doordat de buur de zenuw wat heeft getriggerd . Maar het kan ook zijn dat het aanhoudt. Dus als het niet geleidelijk minder wordt, toch weer aan de bel trekken.
do, 01/30/2020 - 11:39 Permalink