Pijn linksboven van hoektand tot voortanden bij slapen

Author:
Mevb86
Posted:
ma, 03/23/2020 - 15:11
Hallo,

Ik heb even een vraagje...

Ik heb sinds 1 maand pijn aan mijn tanden tijdens het slapen. Het is mijn linker hoektand t/m mijn beide voortanden (boven). Heb voor de rest geen pijn aan mijn andere tanden en kiezen. Ook overdag heb ik geen last van die tanden.
Ik word 's nachts echt wakker van de pijn. Als mijn wekker gaat in de ochtend het ik ook pijn aan die tanden. Met 5 minuten heb ik er geen last meer van, maar de volgende nacht heb ik er weer last van.

Ik knarsertand niet in mijn slaap. Waardoor zou het dan kunnen komen? En kan ik er op dit moment iets aan doen? Het is namelijk geen spoed, dus kan het ook niet aan mijn eigen tandarts vragen. Loop trouwens bij SBT in Amsterdam vanwege angst.

Wie heeft dit ook gehad of weet wat ik er tegen kan doen? Alvast bedankt!
De Vliegende T…

Hallo!
Hoe gaat het er nu mee?

Volgens mij zijn er twee mogelijke oorzaken van dit soort pijn. U kunt meer klachten hebben als u ligt. Dat is omdat er meer druk op uw hoofd komt en daarom voelt u meer pijn. Ook als u ligt, stroomt het bloed de pulpkamer in en kan tegen de zenuwen aankomen, wat de pijn kan veroorzaken.
Overdag heeft u ook meer afleiding en daarom voelt u de pijn niet zo.

Echter lijkt het niet op pijn door klemmen, omdat als u knarst, dan voelt u de pijn in het hele gebit in de ochtend daarna en niet ervoor of tijdens. Aan de andere kant is knarsen ook meer gegeneraliseerd en voel je pijn in de kaak/spieren en niet zozeer alleen in de tanden.

Voor nu probeer om uw hoofd een beetje hoger te leggen om de druk te verminderen.
wo, 04/08/2020 - 13:21 Permalink
Mevb86

Bedankt voor uw reactie terug.

Het blijft hetzelfde gaan. Overdag nergens last van en 's nachts wel.

Ik ga proberen om met 2 kussens te slapen, zodat ik met mijn hoofd iets hoger kom te liggen .

Ze hebben eind februari gekeken of het door ontstoken wortel kwam. Want toen had ik overdag ook veel pijn. Foto's gemaakt en testen gedaan. Maar niks uitgekomen. Dus daar was geen ontsteking van wortels op te zien.

Ik wacht gewoon totdat ze weer open zijn, en dan ga ik er naar toe.dan kunnen ze er even naar kijken .

Maar bedankt voor uw antwoord en tip!

Mvg. Marjolein
wo, 04/08/2020 - 15:32 Permalink