pijn in kaakbot onder kies na het eten van hardere waren

Author:
marietje77
Posted:
di, 12/11/2018 - 13:29
Beste Tandarts,

Ik heb steeds een probleem met een kies .daarvan liggen de wortels heel erg bloot. wel 6mm en ik heb regelmatig last van deze kies. gevoeligheid bij warm vooral, maar dit wel nadat de kies pijn doet door het kauwen op hardere dingen. het kaakbot rondom de kies gaat dan flink pijn doen. van totaal geen pijn naar 1 keer erop kauwen zelfs. ik moet er echt mee oppassen dat ik enkel zachte dingen kauw erop en dat gaat wel goed zoals brood en aardappelen. maar het is kies 46 en dus niet helemaal van achteren gelegen en dus soms moeilijk te vermijden al houd ik er nog zoveel rekening mee. gisteren at ik wat noten .deze waren wat harder en omdat ik veel wortelkanaalbehandelingen heb in mijn andere achterste kiezen bijt ik ze eerst kapot op de premolaren die nog sterk zijn. dit gaat over het algemeen goed maar op een gegeven moment was ik zo lekker aan het knabbelen dat het dus ineens op de kies erachter kwam en toen kreeg ik even later dus pijn aan.dez ekies 46 heeft dus geen wortelkanaal behandeling gehad en zou dus nog gezond moeten zijn.. de zenuw leeft nog.. ook begon het nog later te steken in de kies toen ik allang opgehouden was met eten en begon het kaakbot pijn te doen. .

opmerkelijk is dat ik s´nachts als ik slaap de kies wel weer iets tot rust lijkt te komen want als ik s´ochtends opsta voel ik minder maar als ik de kaak spieren weer ga aanspannen voel ik de kies weer meer .

ik zou wel eens willen weten wat een tandarts ervan denkt en of dat er misschien mensen zijn die dit weten omdat ze zelf ook dit probleem hebben? ..

of ligt het misschien aan dat de wortel zo ver bloot ligt en de kies misschien niet goed meer in het kaakbot zit? daardoor misschien te weinig wortel in het kaakbot waardoor de kies snel overbelast raakt bij het kauwen. als ik nu op de kies duw dan doet het nu ook pijn. terwijl ik daar gisteren voor het kauwen geen last van had.
of zou dit een wortelpunt ontsteking kunnen zijn? die opvlamt als er meer druk op komt door bv harde dingen kauwen?
de kies erboven is de 15 en die maakt amper contact met deze kies. element 16 mist en 17 komt er niet op.

ik weet het echt niet meer, ik ben ten einde raad maar hoop dat ik er iets aan kan doen want ik wil gewoon lekker leven en alles kunnen eten met mijn gebit zonder daar iedere keer bij na te denken
marietje77

Als antwoord op door vV

Er zijn foto´s van maar die moet ik dan even opvragen,

ik heb al 3 jaar last van deze kies en de tandarts ziet nooit niks op de foto´s ,er is tot nu toe ook nooit zwarting te zien onder de wortels,
de kies heeft wel grote vullingen en de wortels liggen dus flink bloot maar ik kan over het algemeen als ik geen last heb gewoon heel warm eten zonder pijn in de kies te voelen.

gisteravond wel weer met kiespijn naar bed die weer ontstond na het kauwen van een nootje omdat ik er weer niet bij nadacht en bij het wakker worden vanochtend was het weer volledig over. ik heb vorige week een knarsplaat laten maken bij de assistente om iets te proberen en mijn problemen daarvoor nog eens uitgelegd. volgens haar geeft ze me weinig kans dat de knarsplaat hiervoor gaat helpen omdat ik wakker word zonder pijn zou ik s´nachts niet knarsen.
wo, 12/12/2018 - 11:15 Permalink
marietje77

Als antwoord op door vV

Aan het tandvlees voel ik het ook altijd wel een beetje.dat is ook mee gevoelig. .nu op dit moment is de kies weer helemaal rustig en kan ik er wel gewoon cashew noton mee kauwen waa rik gisteren nog pijn van kreeg.. een breukje kan dat ook in een kies die geen zenuwbehandeling heeft gehad? ik dacht dat deze kiezen altijd sterker waren maar ik ben over het algemeen een zacht kauwer dus zou niet weten hoe er dan een breuk in moet komen. de nootjes die ik kauw zijn wel wat harder maar ook niet zo dat je daar een breuk in je tanden van kan kauwen .
wo, 12/12/2018 - 22:02 Permalink