Pijn in hele linke zijde van de mond

Author:
tramontana
Posted:
do, 08/23/2007 - 09:57
Hallo allemaal.

Ik heb sinds 4 dagen ontzettende pijn aan de hele linker zijde van mijn mond. Dus boven en onder.

Ongeveer 3 weken geleden is bij mij boven een verstandskies getrokken en ongeveer een jaar geleden onder.

Nu ben ik gisteren bij de tandarts geweest en kon niks ontdekken. Wat hij wel heeft gedaan is de wortel van de kies die naast de verstands kies zat wat afgedekt. Hij vertelde me dat het daar eventueel van kon komen.


Mijn tandarts is nu 3 weken op vakantie dus hoop dat het niks ernstigs word.


Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn? Wat kan ik nu het beste doen en hoelang zal de echte pijn nog maximaal duren. Heb nu al 4 dagen niet geslapen, mijn maag is helemaal van streek van de pijnstillers dus denk dat ik vanmiddag ook maar eens een bezoekje naar de coffeeshop ga plegen.


Dus als iemand adviesen of meer info's heeft dan hoor ik ze graag !!




Met vriendelijke groet,

P. de Haan
tramontana

Oke, sorry. heb slecht geslapen :roll:


De pijn zit in de hele linker zijde van mijn hoofd dus hoofdpijn, het trekt bij mijn oor, en de hele lijn met tanden vanaf mijn kies tot hoektand boven en onder.

De pijn is constant en is de ene keer meer als de andere keer. Het is nogal een branderige stekende en zeurderige pijn.


Verder is me laatst opgevallen dat als ik snachts wakker word dat ik mijn tanden op elkaar heb. dus vermoed dat ik tijdens mijn slaap wat op mijn tanden bijt. Dit doe ik normaal nooit en dit heb ik al 2 maanden ofzo. Mischien komt het door de stress ik weet niet.

Ook is de pijn begonnen na de dag dat ik sinds tijden een paar harde dropjes heb gegeten. (Snoep nooit en drink alleen maar water.) Mijn linker kant gebruik ik ook nooit met eten want het is altijd al gevoelig geweest.

Nu moeten er aan de rechter kant in de komende tijd ook 2 verstandskiesen eruit dus dacht ik laat ik maar vast een beetje oefenen met mijn linker kant.

Zou dit een oorzaak van mijn klachten kunnen zijn?
do, 08/23/2007 - 10:51 Permalink
Irfan

Gezien u gister bij de tandarts bent geweest en deze niks kon ontdekken, denk ik aan een cmd klacht, een overbelasting van het kauwstelsel, waarschijnlijk van de kauwspieren, gezien de pijn is begonnen na het eten van drop en u 's ochtends ook het gevoel heeft u tanden op elkaar heeft.
Een bezoek aan de tandarts lijkt me op zijn plaats, na een juiste diagnose kan een aanvullende therapie worden ingesteld e.g. splint, fysiotherapie, pijnstilling etc.

Groet Irfan
do, 08/23/2007 - 13:17 Permalink
tramontana

Zo daar ben ik weer.


Na een afspraak bij de tandarts kon hij verder niks vast stellen.


Nu ik echter weer zeer extreme pijn ervaar en pijnstillers niet helpen zou ik graag zo snel mogelijk weeer naar de tandarts willen want er moet simpelweg iets zijn.


Nu is de vraag, kan ik op zondag ergens terecht?
za, 09/01/2007 - 18:23 Permalink
hello jozefien

ja natuurlijk kun je op zondag ergens terecht, bij de weekend tandarts. Bel je eigen tandarts en luister het bandje af dan hoor je met wie ze samenwerken en wie er nu dienst heeft. Ja, van pijn word je helemaal gek. ik hoop voor je dat ze nu een oorzaak vinden. Pijn kan ver uitstralen, laat al je tanden en kiezen even testen, zijn er foto's gemaakt? Veel sterkte! :smt006
za, 09/01/2007 - 20:55 Permalink
tramontana

Hallo,

Ben vandaag weer bij de tandarts geweest en heeft een bijzonder pijnlijke WKB uitgevoerd MET verdoving.

We hebben foto's gemaakt en de voorlaatste kies kon het eventueel zijn. We hebben er tog maaar voor gekozen een WKB uit te voeren.

Nu was mijn vraag, kan dit echt de boosdoener zijn geweest voor die inmense pijnen in mijn boven en onder kaak?


Hoelang duurt het ongeveeer voordat de pijn weer weg is?


Verder heb ik een penisciline kuur gekregen en Ibuprofen 600mg bruispoeder.

Nu moet ik 3 pillen AB innemen per dag en heb de eerste om 13:00 ingenomen kan ik de rest vandaag ook nog innemen?

En ibuprufen moet ik 2 zakjes per dag innemen. Moet ik dit ook daadwerkelijk of alleen bij pijn?

Kan ik naast deze middelen ook nog gewoon Saridon of andere pijnstillers gebruiken?




Vanwege de erge pijn heb ik ook even een second opinion gevraagt bij mijn huisarts, hij heeft me 15 stks NAPROXEN RP 500mg meegegeven maar denk niet dat ik het gebruik aangezien ik medicijnen van mijn Tandarts heb gekregen. Nu is mijn vraag is NAPROXEN een soort van AB of is dit een sterkere pijnstiller?


Verder zijn alle tips ook welkom over wat ik nu het beste kan doen.



Bij voorbaat dank !!
di, 09/04/2007 - 15:33 Permalink
dj

Hmm ik wil niet naar doen maar van het is niet zo dat van alle pijnklachten een oorzaak wordt gevonden helaas. Het is ook niet zo dat pijn altijd weggaat. Sommige mensen hebben pijn, niets te zien, maar toch wel pijn.

Nee als je 3 maal daags AB moet en je bent nu op de halve dag begonnen moet je niet voor twaalf uur vannacht de rest naar binnen werken. Gewoon redelijk strak om de acht uur (tenzij er andere instruktie ligt). Als het niet uitkomt kun je denk ik wel een half uur of een uur opschuiven, maar vraag dat vooral na.

Die profen (en andere pijnstillers) werkt het beste als je dat volgens schema inneemt, dus niet wachten op de pijn. Euh al die merknamen heb ik niet in mijn hoofd zitten maar NSAID's en paracetamol zijn in maximale dagdoses enkele dagen te combineren, is de theorie (edit, hmm ik denk dat dit te kort door de bocht is). Even googelen/bellen met de apotheek.
Kun je zonder de pijnstillers, laat ze dan liggen. Ze stillen pijn maareuh, ze zijn niet ongevaarlijk.

In jouw geval zou ik toch even bellen met een apotheker. Ziekenhuizen hebben die ook 's avonds en 's nachts soms.

Nouja ik hoop dat het goed komt natuurlijk he.....
di, 09/04/2007 - 19:28 Permalink
hello jozefien

Ik hoop dat de wkb je van je klachten afhelpt. Ja, je kunt daar de pijn van hebben gehad, maar dat weet je pas na een dag of 3 , want zolang kun je napijn hebben van de behandeling. de AB kuur neem je vanavond nog 1 x om 10 uur b.v. daarna: morgen ochtend vroeg en verdeel de andere 2 verder . B.V : 8 uur, 16 uur, 0.00 uur.de 3e dus zo laat mogelijk voor je naar bed gaat. Naproxen en paracetamol werken heel goed samen zou ze wel innemen als je pijn krijgt ben je te laat. `Geen Saridon erbij en ook niet de Brufen , het is OF Brufen OF Naproxen, als je last van je maag hebt, of je moet ze meer dan een dag of 2 innemen zou ik er nog een maagbeschermer erbij vragen(als je naproxen of brufen slikt, voor de paracetamol hoeft dat niet). Sterkte! :smt006
di, 09/04/2007 - 19:54 Permalink
hello jozefien

in Saridon zit Paracetamol, maar ook Propyfenazon. nu is propy ook een ontstekingsremmer en koortswerendmiddel, ik denk dat het dus een beetje teveel van het goede is maar ik ben geen apotheker, bel die anders even op. misschien heb je aan alleen Saridon genoeg , anders de andere combinatie nemen paracetamol en brufen. wens je veel sterkte. :smt006
wo, 09/05/2007 - 15:06 Permalink
tramontana

Hallo allemaal iedereen !!!


Hier ben ik weer.

Na enige tijd rust te hebben gehad met mijn gebit is het nu weer raak.

Het is dezelfde kies als waar de WKB is uitgevoerd is.

Het is een kloppende stekende pijn. S ochtends niet aanwezig, in de loop van de dag word de pijn alleen maar meer.


Kan het zijn dat het weer ontstoken is. en dat nu de ontsetking/pus er niet uit kan vanwege de vulling?



Wat kan ik nu het beste doen en wat kan het zijn.


Ik kan het me eigenlijk niet verantwoorden deze week niet te kunnen werken want dan loop ik deze week een hoop geld mis, dus wedermaals, wat kan ik nu het beste doen?
za, 09/29/2007 - 11:47 Permalink
hello jozefien

Is jouw wkb in een keer afgemaakt of zit er nog een noodvulling In? als er een noodvulling in zit zou je meteen terug kunnen gaan , dan reinigt hij de boel opnieuw. Is hij al dicht? bel je tandarts even voor advies, misschien moet de endo opnieuw of kan hij, als er een ontsteking zit, via het tandvlees draineren.. soms geven ze een antibioticakuur, maar niet iedere tandarts ziet daar het nut van in. wel raar dat je 's nachts geen pijn hebt, meestal gaat het juist bonken als je ligt. Er zal hopelijk nog wel een forumtandarts reageren met advies. wens je veel sterkte! :smt006
za, 09/29/2007 - 19:04 Permalink
tramontana

Bedankt voor je reactie.

De WKB word donderdag afgemaakt, dus ja er zit een noodvulling in.

Slik sinds donderdag naproxen, en merk dat vandaag de pijn nagenoeg niet aanwezig is.

Vanavond nog een tabletje en hoop dat de pijn dan wegblijft tot donderdag.



Kan de ontsteking door middel van naproxen weggaan?

bedankt iedereen !!
za, 09/29/2007 - 19:19 Permalink
hello jozefien

Naproxen is wel een pijnstiller met ontstekingsremmer, maar of zo'n ontsteking daar nou helemaal mee weggaat...lijkt me eigenlijk niet. als je maandag nou erge kiespijn hebt, bel dan gewoon ' s ochtends vroeg de tandarts, dan kan hij je misschien helpen. Maar je zegt dat het minder wordt, ik hoop het voor je. Sterkte! :smt006
za, 09/29/2007 - 21:49 Permalink