Pijn heel veel pijn bijna een jaar later....................

Author:
Madam_mikmak
Posted:
vr, 05/09/2008 - 16:40
Op 25 april heeft mijn tandarts een kies geboord. Hij deed dat onder verdoving omdat ik echt heel bang ben. Op het moment dat hij de kies begon te vullen gaf ik direct aan dat het heel veel pijn deed, maar daarop kwam geen reactie. Ik had de dagen erna napijn en belde op maandag op. Volgens de assistente kwam het doordat er een witte vulling was geplaatst. Op dinsdag de 29 ste ben ik op vakantie gegaan en vanaf dat moment ging het pas goed mis. Tijdens het vliegen had ik waanzinning veel pijn. Ik ben de vakantie doorgekomen met minimaal 3 x een ibuprofen 600 mg per dag en 4 paracetamol 500 mg. Ik heb op maandag vanaf mijn vakantieadres direct de tandarts gebeld en ik kon afgelopen woensdag na een helse terugreis langskomen. Mijn tandarts heeft een deel van een wortelkanaalbehandeling gedaan maar kan het pas volgdende week woensdag afmaken. Ik had tot gisterenavond weinig pijn meer dus zag daar niet tegen op. Maar sinds vanmorgen is het weer helemaal mis, en nog erger dan het voorheen was. Ik heb sinds vanmorgen al weer 1200 mg ibuprofen op en 2000 mg paracetamol en de pijn is nog niet weg. Heb wederom de tandarts gebeld maar die heeft voor woensdag geen tijd meer.

Ik word er onderhand radeloos van. Ik ben erg bang voor de tandarts maar zou het liefst nu nog de kies er a la minute laten uittrekken.
Ik kan zo niet functioneren. Mijn zoontje is autistsch en die raakt helemaal in paniek als hij ziet hoeveel pijn ik heb. Als dit nog tot woensdag moet duren dan gaat het hier niet goed.

Wie heeft er de supertip.
Mignon

Wat een vervelende situatie zeg. Ik denk dat de kies opnieuw geopend moet worden om de kanalen te spoelen. Dring er bij je tandarts op aan dat je een pijnklacht hebt. Hij is dan verplicht om je te helpen. Aangezien het nu weekend is kun je ook bij de weekenddienst terecht.

Veel beterschap, Mignon
za, 05/10/2008 - 04:39 Permalink
Madam_mikmak

Hoi,

Ik ben inmiddels naar de weekendtandarts geweest en tot mijn grote verassing was dit mijn eigen tandarts. Hij heeft weer gespoeld en in eerste instantie heb ik het idee dat dat wel helpt. Hij schrok er zelf ook wel van dat het zo zeer deed. Hij heeft me zonder verdoving behandeld en toen kon ik ook duidelijk aangeven welk kanaal nu heel zeer deed.

Voor dit moment ben ik opgelucht. Ik heb tot nu toe alleen nog maar paracetmol genomen en stel het nemen van Ibuprofen zo lang mogelijk uit.

Dank je wel voor je reactie. Ik houd jullie op de hoogte.
za, 05/10/2008 - 14:24 Permalink
Madam_mikmak

Vandaag weer bij de tandarts geweest om de zenuwbehandeling af te maken. Het was echt een hel, een kanaal was niet te verdoven en ik heb ruim 12 uur later nog steeds waanzinnig veel pijn. De tandarts vind het ook allemaal maar vreemd dat ik zo heftig reageer. Ik heb nu afgesproken dat als het vrijdag nog niet gaat ik weer terug mag komen. Wat mij betreft gaat die kies er dan direct uit want na 3 weken veel pijn ben ik er wel helemaal klaar mee. :smt010
wo, 05/14/2008 - 23:22 Permalink
Mignon

Wat een heftige situatie zeg. Heeft de tandarts de kies toch permanent gevuld nu je nog zoveel pijn had? Misschien was het wellicht verstandig geweest om daarmee te wachten tot de situatie wat rustiger was. Maar ik denk dat je tandarts een goeie afweging heeft gemaakt. Ik hoop dat het snel wat beter met je gaat. Van de behandeling zelf kun je nog minstens 3 dagen behoorlijke napijn hebben.

Beterschap! Mignon
do, 05/15/2008 - 03:45 Permalink
Madam_mikmak

Grappig om te zien dat dit bericht er nog steeds staat.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is de bewuste kies afgelopen donderdag getrokken.
Het heeft lang geduurd voordat de tandarts er aan wilde dat de kies klachten bleef geven.

Vandaag naar de weekendtandarts geweest want wat wil het lot, ik heb alveolitis. Ik wordt er moedeloos van. We gaan over 2 dagen op vakantie en ik zie er als een berg tegenop.

Ik moet de wond spoelen met lauw zout water, heb ook een spuitje meegekregen.
Heb alleen niet duidelijk hoe zou het water moet zijn en hoeveel dagen ik het moet blijven doen.

Qua pijnstilling schakel ik denk ik morgen de HA maar in. Ik reageer nauwlijks meer op IBU 600 mg. Dat komt omdat ik het ook gebruik i.v.m. mijn reumaklachten.


Heeft iemand een idee wat ik het beste kan gebruiken en hoe de verhouding zou en water moet zijn.

Groetjes

MM
zo, 04/19/2009 - 17:19 Permalink