pijn door witte vulling ???

Author:
margjek
Posted:
wo, 07/03/2002 - 19:44
Ondertussen heb ik Diclofenac (zo iets), een pijnstiller met onstekingremmende eigenschappen, een kuur voor 6 dagen, ben bezig aan dag 4. Ik voel de pijn er bij vlagen gewoon doorheen! Waardeloos toch. Als dit niet helpt, moet ik weer contact opnemen met de tandarts en gaat hij opnieuw kijken of er dan toch een onsteking zit en mogelijk een wortelkanaalbehandeling uitvoeren. Misschien dat ik dan eindelijk een keer van de pijn af ben!!

Op zoek naar hoe het toch kan dat ik maar kiespijn blijf houden stuit ik op een berocht waarin staat dat witte vullingen pijn kunnen veroorzaken. Ik heb al bijna 3 maanden kiespijn, in een kies die naast een kies zit met een witte vulling. In de kies die zeer doet zit gewoon amalgaan. Ik ben er al diverse keren mee terug geweest naar mijn tandarts en er zijn foto's genomen, maar er is niets te zien!!! Ik snap hier niks van. Hij zegt wel dat het tandvlees licht geirriteerd is, dus ik spoel met clamosil (ofzo), maar de pijn blijft. Het is niet continue, maar bij vlagen bijzonder heftig. Ik slik al 3 maanden pijnstillers (afwisselend aleve, paracetamol en saridon. Dat is toch ook niet gezond! En nu lees ik dat dat dus allemaal KAN komen door een witte vulling en dat dat maanden kan duren.... Wat is hier aan te doen ????

[ Dit Bericht is bewerkt door: margjek op 2002-07-09 21:43 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: margjek op 2002-07-09 21:45 ]
de digitale tandarts

Ik denk dat het bericht ging over napijn na het vullen met een witte vulling.

Witte vullingen zijn tegenwoordig wel erg verbeterd maar veroorzaken soms wel eens (een tijdelijke) pijn in de tand/kies waarin deze gelegd is. <a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=432&amp;forum=8">Zie ook deze vraag</a>

Het lijkt mij echter onwaarschijnlijk dat een witte vulling in kies A de klachten van kies B veroorzaakt.

Met vriendelijke groet.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-07-04 23:59 ]
do, 07/04/2002 - 23:57 Permalink
sterretje

hoi,

witte vullingen kunnen soms iets klachten geven maar dat is vaak heel kort en als je op iets hards bijt.soms kan een witte vulling iets te "hoog" zijn maar dat kun je voelen want dan bijt je als het ware als je dichtbijt als eerste op die kies.en de tandarts kan het ook nakijken d.m.v een blauw papiertje.maar zolang als jij pijn hebt kan niet van die witte vulling komen.heb je ook 's nachts pijn? en weet je precies welke kies het is? en met koud of warm langer pijn dan een minuutje dan is waarschijnlijk de wortelpunt van die kies ontstoken wat wil zeggen dat er een ontsteking aan de wortelpunt zit en als je dan op iets bijt word er druk uitgeoefend op die ontsteking en dat geeft pijn.
gewoon weer de tandarts bellen want als je zo lang pijnstillers slikt is ook erg slecht !
succes ermee

groetjes van maxima
zo, 07/07/2002 - 12:07 Permalink
talk2paul

Hoi, bij mij is een groot gat in een kies gevuld met een witte vulling. Na het vullen heb ik altijd een raar jeukend gevoel in deze kies gehad, de tandarts zei dat dat normaal was en dat dat wel een paar maanden kon blijven. Enkele maanden na het vullen is deze kies gaan ontsteken en heb ik inmiddels 2 zenuwbehandelingen gehad. Volgens mijn nieuwe homeopathische tandarts is de kans groot dat de onsteking is ontstaan door deze witte vulling. Grote gaten kunnen beter niet gevuld worden d.m.v. een witte vulling vertelde hij mij. Wilde ik je even vertellen, groetjes Paul
do, 08/01/2002 - 21:20 Permalink