Pijn in buurtanden na plaatsen kroon op implantaat?

Author:
Marianne2
Posted:
do, 12/19/2013 - 17:04
Hallo,

Ik heb een paar dagen geleden een kroon gekregen op een implantaat. Het betreft de een na achterste kies onder. (verstandskiezen zijn eruit). Nu begonnen de buurkiezen een dag later pijn te doen. De achterste kies (ook een buurkies van de kroon) geeft geen problemen, maar de 2 kleinere kiezen naar voren toe wel en zelfs de hoektand. Het voelt alsof het allemaal te strak staat. Mijn flosdraad kan ook niet meer goed tussen mijn hoektand en volgende kies door, zonder te rafelen. Vooral bij bijten doet het pijn. Als ik niets doe voelt het gewoon oncomfortabel. Maar als ik zelfs met mijn vinger een klein beetje op de hoektand en de kleinere kiezen druk doet het pijn. Ik vermoed dat dit komt doordat de kroon het een en ander in werking heeft gezet en teveel druk geeft.

Ik ben terug gegaan naar de implantoloog en deze denkt niet dat het te strak is. Hij vertelde dat het belangrijk was dat het strak tegen de buurkiezen zit zodat er moeilijker vuil tussen kan komen. Als de pijn met een paar dagen niet minder zou zijn, zou hij er wel een beetje van af willen schaven en de kroon weer opnieuw plaatsen, maar ik kreeg de indruk dat hij dat dus liever niet deed.

Nu is de pijn wel een klein beetje minder geworden, (ik kan er nog steeds niet mee kauwen) maar ik blijf het raar vinden dat ik er juist 2 en 3 tanden verder pijn aan heb. Ik ben bang dat de rest in de verdrukking komt.

Hopelijk heeft een professional hier advies over? Ik weet nu niet goed of ik weer terug moet of het zo moet laten. Alvast bedankt voor de genomen moeite!
Marianne2

Maja, dank voor je reactie. Het is een stuk beter nu, de kiezen staan nog steeds heel strak tegen elkaar, dus lastig flossen, maar de pijn is gelukkig weg. Ik kan ook weer redelijk kauwen aan die kant. Over 4 wk op controle dus dan heb ik het er nog over, maar dan is het waarschijnlijk te laat om de evt schade van de druk op de buurtanden (scheefstaan) te verhelpen.
ma, 12/23/2013 - 16:38 Permalink