pijn blijft na vullen - hoe lang?

Author:
annemarieve
Posted:
wo, 02/05/2003 - 10:35
geachte digitale tandarts,

Zo'n drie weken geleden is in de tweede kies achter de hoektand bovenin een diepe/grote witte vulling geplaatst. Mijn tandarts adviseerde om, als de pijn na twee weken niet over was, contant op te nemen. Misschien zou dan een wortelkanaalbehandeling nodig zijn. Ik ben erg bang voor boren bij de tandarts en daardoor ben ik denk ik vaak lamgeslagen als ik met mijn tandarts praat, hoewel ik erg mijn best doe om de vragen te stellen die me bezighouden.
Nu, na drie weken dus, heb ik nog steeds pijn in die kies en wel bij kauwen, bij contact met koud en warm en als ik een paar uur mijn tanden niet poets. Ik voel ook wat zeurende pijn aan die kant van mijn gezicht, maar soms is het ook gewoon weg, zeker al ik net heb geflost, gepoetst en gespoeld. Ik weet dat als ik bij de tandarts op controle ga, ik ook altijd een week van tevoren kiespijn krijg. Is mijn pijn ingebeeld of niet? Vanochtend belde ik mijn tandarts, maar die liet via de assistente weten dat ik nog maar moest afwachten. Zij weet overigens dat ik nogal bang ben.
Vragen die mij nu bezighouden zijn:
- hoe voelt een (beginnende) wortelontsteking,
- kan ik me die pijn inbeelden; het voelt echt
- de tandarts heeft de witte vulling, voor zover ik me kan herinneren- in 1 keer geplaatst.
Hopelijk kunt u mijn vragen beantwoorden. Alvast bedankt

Annemarie
DutchUser

Bij kloppende pijn moet je denken aan pulpitis (Wortelkanaalbehandeling nodig)
met verdoving doet de behandeling geen pijn.
Geen zorgen dus.

Koud warm betekent nog steeds dat element vitaal is, maar kan langzaam avitaal worden.

Advies bij aanhoudende pijn met kloppend gevoel neem contact op met uw tandarts voor een behandeling.
do, 02/06/2003 - 10:04 Permalink
carin

Hallo.
Ik lees dat het om een WITTE vulling gaat.Nu heeft mijn man vorige keer ook een witte vulling gekregen ,en hij heeft schrik niet er 1 jaar LAST van gehad en toen was het nog niet over !!! Dus bij onze laatste controle heeft hij de witte vulling er uit laten halen en er weer een zwarte vulling voor terug laten zetten ,met als resultaat dat na 1 dag die pijn VERDWENEN was!!! (waar hij dus zeker 1 JAAR last van had) Dus mijn advies aan jou is als je er erg veel last van blijft houden , vraag dan aan je tandarts of hij er een zwarte voor terug kan zetten ,en blijf niet zoals mijn man er 1 jaar mee rondlopen !!!

Succees ermee
Groetjes, Carin
zo, 02/09/2003 - 14:33 Permalink
verstandskiesje

Hoi Annemarie en Carin,

Eigenlijk mag ik niet meepraten, want ik ben al jaren niet meer naar de tandarts geweest.

Bij mij zijn zowel witte als amalgaan vullingen gezet. Van beide heb ik na het zetten altijd wel een paar dagen, soms weken en in een enkel geval zelfs langer last gehad.

Toch heb ik niet het gevoel dat het heel erg veel uitmaakt, amalgaan of wit. Bij mij zijn enkele witte vullingen vervangen door amalgaan. Omdat deze langer meegaan, maar ook omdat een van de witte vullingen, het gat niet volledig afsloot.

Mogelijk is dat bij jouw man het geval geweest. Dat de witte vulling niet goed afsloot. Als je vervolgens een nieuwe (wit of amalgaan) vulling plaatst die wel afsluit, ben je natuurlijk van de pijn verlost.

Ik ben inmiddels jaren niet naar de tandarts geweest. Ik heb ook al jaren geen last meer van in het verleden gezette vullingen.

Groetjes en ik hoop dat je pijn wegtrekt (die kans is volgens mij best groot!)
zo, 02/09/2003 - 18:58 Permalink