Pijn bij zetten druk na pijnloze maanden na ontzenuwen tand

Author:
NFan777
Posted:
vr, 07/26/2013 - 01:06
Hey,

Een paar maand geleden is een boventand ontzenuwd en ik heb nu dus een tand waar in het midden 'een cirkeltje' opgevuld is met ijzer. Voor deze ontzenuwing had ik pijn aan de tand wanneer ik er met mijn vinger op duwde of wanneer ik op eten kauwde of zoiets dergelijk. Deze pijn ging na de ontzenuwing weg maar nu sinds 2 dagen, na enkele maanden (weet niet precies hoeveel maanden), is deze pijn er terug. Ik heb dus opnieuw pijn wanneer ik erop duw of ermee kauw. Ik heb ook het gevoel dat deze pijn niet op ieder moment hetzelfde is wanneer ik eraan kom en erop duw. Soms is ze heviger dan anders.

Ik heb dus geen pijn als ik er niet aankom of niet op duw. Al voel ik wel een lichtjes anders gevoel in de tand dan, maar echte pijn is dit niet. Dit omschrijven is nogal moeilijk.

Zou het kunnen dat deze ijzervulling of 'het plombeersel' errond wat is losgekomen? Zit er nog een verborgen zenuw in? Is de tand nu definitief 'kapot' en moet deze getrokken worden? Een andere oorzaak? ...

Is deze pijn maar tijdelijk en verdwijnt ze vanzelf? Ik heb namelijk gehoord van enkele mensen dat die soms ook pijn aan een vulling hebben omdat deze wat loskomt, maar dat die pijn wel weer verdwijnt.

Ik hoop dat jullie, en natuurlijk vooral de mensen met kennis van zaken zoals bijvoorbeeld tandartsen zelf, me hier willen helpen.
Alvast bedankt!