Pijn bij dichtbijten na WKB andere kies

Author:
Juna
Posted:
do, 08/23/2007 - 08:35
Goedemorgen,
Afgelopen dinsdagmorgen is er een wkb gestart (zónder verdoving auwgh) in de voorlaatste kies linksboven. Maandagnacht enorme pijn en dinsdag bleek na verschillende testjes dat er twee zenuwen waren afgestorven....14 sept wordt de wkb afgemaakt.

Nu heb ik sinds gisteravond (woensdag dus) enorme pijn bij het dichtbijten en kauwen in de kies erachter, de laatste kies dus! Ik kan de kies ook niet aanraken met mijn tong of vinger want dit doet heftig pijn. Als ik slik voel ik het zelfs even.

Zolang ik ontspan en zorg dat de kiezen elkaar niet raken doet het geen pijn, warm doet ook geen pijn en koud een beetje, maar dichtbijten of kauwen gaat helemaal niet. Ook na pijnstillers (ik heb Brufen 600 meegekregen) blijft het zeer pijnelijk.
Moet ik de tandarts weer bellen? Of is dit een reactie op de wkb?
Ik ben als de dood dat ik het weekend weer zo'n pijn krijg als afgelopen maandagnacht!

Met vriendelijke groet, Juna.
Juna

Het was even behoorlijk pijnlijk maar ik had het zelfs prima gevonden als ie de kies er met een hamer had uitgeslagen zo'n pijn heb ik maandagnacht gehad.
Ik denk dat de ta op deze manier wilde testen welke zenuw nog wel en niet leefde ??

Kan de kies ernaast ontstoken raken na de wkb van een andere kies dan?
Raadzaam om vandaag de ta maar weer te bellen?
Hoe is het nu met jou, klinkt ook niet al te fijn allemaal......

Groet, Juna.
do, 08/23/2007 - 08:51 Permalink
Irfan

Beste Juna,

De eerste 3 dagen kun je flinke napijn hebben, des te meer als de kiezen voor de wkb ontstoken waren. Daarna moet het een stuk beter gaan, probeer brufen bruis als therapie te gebruiken om de 4 uur (max. 4 per dag) en dan wilt het de pijn meestal wel onderdrukken.
Ontstekingen aan wortelpunten springen niet over naar een andere kies. Je krijgt eerst een gaatje of trauma aan een kies en uiteindelijk resulteert dat in een wortelpuntontsteking nadat de zenuw is afgestorven.

Groet Irfan
do, 08/23/2007 - 09:55 Permalink
Juna

Hoi Irfan,
Dankjewel voor je reactie, voel me stukken geruster nu.
Is het dus niet vreemd dat de kies náást de wkb-kies zo'n pijn doet bij dichtbijten & kauwen?
Tandenpoetsen en spoelen geeft ook drukpijn op die kies terwijl ik het idee heb dat de kies waarin een wkb is gestart helemaal niet pijnlijk is meer, het is echt de kies erachter!!
Pijnstillers onderdrukken dit niet...
Nogmaals bedankt, ik wacht het nog even af?
Vriendelijke groet, Juna.
do, 08/23/2007 - 10:15 Permalink
Juna

De ta heeft dmv kloppen en vriesstaafjes op verschillende kiezen uiteindelijk de boosdoener gevonden. Ik kon het namelijk niet aangeven omdat mijn hele kaak links pijnlijk was. De vriesstaafjes deden overal pijn, behalve op dé kies dus. Kloppen deed nergens pijn.
Hij heeft de kies toen uitgeboord, geen pijn, kanaal nr1 gedaan, geen pijn, nr2, nog steeds geen pijn, kanaal nr 3 -> aaaaaaargh :smt010

Ik weet niet wat hij vervolgens allemaal heeft gedaan, maar uiteindelijk is er een noodvulling ingegaan met de mededeling dat 14 sept de wkb wordt afgemaakt mét verdoving dit keer.
Stond buiten met zweet op mn hoofd en rug, onwijze pijn en weinig vertrouwen in een goede afloop maar 's avonds was de pijn al stukken draaglijker en woensdag had ik helemaal geen pijn meer. Alleen woensdagavond ging de kies ernaast dus inene irriteren bij dichtbijten en dat is nu nog......afwachten maar weer! :-?
do, 08/23/2007 - 11:26 Permalink
Juna

Vannacht dus tig keer wakker geschrokken doordat de kiezen op elkaar tikten en dit meteen een enorme pijnscheut veroorzaakte..... :smt010
Irritant zeg, vraag me af wanneer dit dan over zou moeten zijn! Pijnstillers helpen ook totaal niet tegen deze pijn, het dichtbijten/op elkaar zetten blijft zéér pijnlijk.
vr, 08/24/2007 - 09:14 Permalink
Juna

Het tweede deel van de wkb zit erop en heb werkelijk helemaal niets gevoeld. :D
(Ook de verdoving niet, maar goed daar heb ik nooit last van én ja dit keer is de boel gelukkig verdoofd)

Heb na de 4 dagen pijn na de eerste keer niets meer gevoeld, dus het was inderdaad tóch napijn. De ta voorspelde dit keer hetzelfde verloop dus als de verdoving straks is uitgewerkt zal ik wel weer napijn krijgen, maar nu weet ik wat het is hè.

De ta is er dit keer bijna een half uur mee bezig geweest, dus ook dat viel reuze mee. Alleen dat openhouden zolang, wat een vermoeiende gebeurtenis. :roll:

Sunabel hoe is het nu met jou?

Groetjes, Juna.
vr, 09/14/2007 - 15:33 Permalink