Pijn aan diverse tanden.

Author:
TomTr
Posted:
zo, 07/24/2011 - 02:46
Beste lezers,

Dit is mijn eerste keer op dit forum. Helaas heb ik een account moeten aanmaken omdat ook ik last heb van enkele tanden.

Ik ben al meerdere keren naar de tandarts geweest maar dit heeft geen uitsluitsel kunnen geven tot de oorzaak van mijn tandproblemen. Ik heb voornamelijk last van irritatie aan de achterkant van de voortanden in de bovenkaak, deze zijn zeer gevoelig zelfs bij het eten van een zachte witte boterham zonder beleg en korst. De tandarts zegt hier wel slijtage aan te zien maar niet dermate erg dat dit zo'n pijn aan de tanden kan opleveren. Hieronder een schets van een voortand zoals ik deze voel, het rood omlijnde gedeelte is gevoelig en irriteert mij mateloos:
http://i53.tinypic.com/20abhph.png

Daarnaast heb ik een aantal gevoelige kiezen. Ook hier kan de tandarts niets zien. Wel moeten mijn verstandskiezen in de onderkaak getrokken worden omdat deze niet genoeg ruimte hebben om geheel door te komen. Of dit de oorzaak van de problemen is durft de tandarts niet te zeggen aangezien "rare voorvallen" met tanden wel in de familie zit. Zo heeft mijn vader bij meerdere getrokken kiezen een nieuwe tand geheel door gekregen (een 3e rij tanden). Daarnaast heeft hij in elke kies een gat aan de binnenzijde van de tand. Dus niet boven op de tand maar tussen de wortels onder het tandvlees, dit was op de foto's zeer onduidelijk te zien en heeft de tandarts een kies voor open moeten boren om een duidelijk uitslag te geven.

Bij mij is verder op het eerste gezicht niks te zien en de tandarts geeft alles de schuld van zoetigheid die ik eet en drink.

Ik heb nu sowieso al een afspraak gemaakt bij de kaakchirurg voor het trekken van de verstandskiezen. Hopelijk lost dat de irritatie aan de kiezen op. Kunnen de problemen met de voortanden ook afkomstig zijn van deze verstandskiezen? Daarnaast vroeg ik me af wanneer de problemen met de kiezen niet weg zouden gaan, het mogelijk is een foto te maken van mijn kiezen waaruit duidelijk blijkt of ik ook gaten aan de onderzijde van mijn kiezen heb? Ik wil namelijk het boren in mijn tanden proberen te voorkomen.

Hopelijk kunnen jullie mij een wijs advies geven.

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groet,


Tom