"piepende" en "krakende" kies

Author:
Juna
Posted:
ma, 05/14/2007 - 14:04
Twee weken geleden nu zijn er aan de linkerkant van mijn gebit drie tweevlaksrestauraties uitgevoerd. Sindsdien piept één van de vullingen als ik mijn kiezen op elkaar zet. (het klinkt als zo'n hondenspeeltje wat piept als je erin knijpt :smt002 ) Als ik er met mijn tong langs ga kraakt deze kies bovendien. Weet niet hoe ik het anders kan uitleggen.

Heb geen pijn maar ik kan geen harde dingen eten aan de linkerkant, zachte dingen dus wel. Koud eten of drinken is ook erg gevoelig.

Verder heb ik het idee dat mijn kiezen niet meer op elkaar passen. Mijn tandarts heeft de hoogte van de vullingen gecontroleerd en dit was blijkbaar in orde. Toch voelt het alsof de kiezen aan de rechterkant niet meer op elkaar komen, terwijl die aan de linkerkant elkaar wel duidelijk raken!

Maak me eigenlijk vooral druk om dat piepende en krakende gevoel/geluid als ik de kiezen links op elkaar zet. Zit de vulling los of kan er lucht onder zitten of iets?? :-?

Met vriendelijke groet, Juna.
Mignon

Beste Juna,

wat er precies aan de hand is is moeilijk te zeggen. Het zou misschien een breukje in de vulling of tand kunnen zijn. Ik zou toch nog een keertje teruggaan naar je tandarts om de situatie opnieuw te beoordelen, want het is erg moeilijk om hier iets over te zeggen als je het niet met je eigen ogen hebt gezien.

Ik wens je in ieder geval veel sterkte.

Gr, Mignon
di, 05/15/2007 - 12:55 Permalink
Juna

Hallo Mignon,

Dankjewel voor je reactie. Ik ben terug gegaan en de vulling sloot blijkbaar niet helemaal goed aan. Probleem opgelost.

Helaas heb ik nu een ander probleem, ik kan absoluut niet kauwen met de kies en doe ik dit perongeluk toch dan heb ik uren lang een stekende pijn in die kies die uitstraalt naar mijn neus. Aleve helpt wel tegen deze ellende maar toch voel ik het erdoorheen bij het dichtbijten van mijn kiezen.

Wat is dit dan weer? Word een beetje moedeloos van die toestanden inmiddels. :cry:

Met vriendelijke groet, Juna.
wo, 05/23/2007 - 14:17 Permalink