Ordinaire kiespijn of aangezichtspijn?

Author:
Caat
Posted:
zo, 06/22/2008 - 21:19
Al 15 jaar heb ik aan de rechterzijde van mijn gezicht a-typische aangezichtspijn. In die periode heb ik aan de linkerkant ook wat tandheelkundige problemen gehad, wortelkanaalbehandeling, gebroken kies, uiteindelijk een extractie met als toetje alveolitis.
Nu staat daar eenzaam en alleen nog een kies waarvan de tandhals al jaren zeer gevoelig is. Tot voor kort hielp tandpasta voor gevoelige tanden hier redelijk goed tegen.
Sinds een paar weken echter, speelt die kies behoorlijk op, ook als ik niet warm of koud eet of drink.
Vandaag heb ik de paracetaproef gedaan. Als de paracetamol niet helpt is dit ook aangezichtspijn en als het wel helpt is het ordinaire kiespijn. Nu helpt de paracetamol een beetje.........
Ik weet niet wat ik moet denken/doen en ben erg bezorgd. De pijn omschrijf ik als bruisend en zeurend. Niet kloppend en ook geen druk-of aantikpijn. Ik kan wel redelijk slapen maar ook dat zegt niet veel want ik ben gewend om met pijn te slapen.
Ik heb in het verelden al meerder keren kiezen laten behandelen en/of trekken waar uiteindelijk niets mee aan de hand bleek. Bovendien ben ik zeer angstig voor pijn in de tandartsstoel. Misschien verklaart dat mijn bezorgdheid.
Caat

Inmiddels zijn we 4 jaar verder en zit ik met precies hetzelfde probleem. Op de foto was (natuurlijk) weer niets te zien.
Mijn tandarts heeft al 3 keer een shawltje om mijn kies gelegd, met verschillende middelen (van overbelasting is deze keer geen sprake) maar na 1 week (afgesleten?) komt de pijn weer terug. De hele dag een zeurende 'bruisende' pijn in de kies. Na de laatste keer werd de pijn iedere dag minder tot ik dag zelfs helemaal geen pijn meer had.
Na die pijnloze dag begon het gezeur helaas weer.
Ik weet eerlijk gezegd niet meer wat ik ermee aanmoet. Wortelkanaalbehandeling?
Trekken?
Ik weet alleen dat ik hier niet mee door kan lopen. Ik heb al een flinke draak te verslaan iedere dag, daar kan dit niet bij.
vr, 05/25/2012 - 16:01 Permalink
vV

mwah... met een pinksterweekend moet je daar niet heel erg op rekenen.. daarnaast is het omschreven probleem dusdanig dat ik niet denk dat ik iets kan toevoegen aan de behandelingen door de tandarts en wat verder over bepaalde zaken zoals overbelasting (knarsen/klemmen en zo) al geschreven is op dit forum.
di, 05/29/2012 - 13:24 Permalink
Caat

Ruim 2 maanden later, ik heb inmiddels een wkb gehad aan die kies en het was dus ook echt mis met die kies. De zenuwen waren al bijna weg.
Na de start vande endo ben ik nog 3 X terug geweest omdat de pijn steeds weer terug kwam. De kies is nu dus in totaal 4 X open gemaakt. De laatste keer is er met een microscoop gekeken en zat er idd nog wat viezigheid aldus de tandarts.
Na die laatste keer ging het ietsje beter. Zelfs een dag waarop ik dat hardop durfde te zeggen.
Helaas heb ik de goden lopen verzoeken want na die 'goeie' dag ging het weer mis.
Mijn tandarts schreef antibiotica voor en na de kuur begon ik ook echt verbetering te voelen. Na 1 week ging het zelfs 'bijna' goed.
Helaas is het nu weer mis.
Wat te doen?
Mijn eigen tandarts is nog 2 weken op vakantie. Ik kon vannacht niet slapen van de pijn en het malen.

Nog een kuur aanvragen of me door laten verwijzen naar de kaakchirurg?
di, 08/07/2012 - 10:43 Permalink
mecánico para …

zou het kunnen dat je knarst en/of klemt. klinkt wel zo en dat herhalende gedeelte van het verhaal maakt die indruk sterker bij me. en nee een kuurtje (alsof dat iets is wat je effe onder de zonnebank doet) helpt niet. Er wordt op dit moment behandeld zonder diagnose en dat staat me nooit aan. al helemaal niet als het om zomaar een AB kuur.
di, 08/07/2012 - 13:41 Permalink
Caat

Ik knars en klem niet, ik heb al vanaf mei een klein spalkje voor tussen mijn voortanden waar ik iedere nacht mee slaap. Het gaat hier om de laatste kies, verstandskies is al jaren geleden verwijderd en de kies ervoor 3 jaar geleden. Hij staat dus in zijn uppie en heeft aardig wat klappen op te vangen.

Ik ben ook niet dol op dit gedoe, geloof me, ik heb nogal een geschiedenis op dat gebied. Ik heb al bijna 18 jaar a-typische aangezichtspijn aan de andere kant, wat op zich ook geen diagnose is.
Heel veel nodeloze behandelingen ondergaan omdat het zo vaak verdomd veel op kiespijn lijkt.
Maar dit is anders.
Deze kies is tikgevoelig, kauwgevoelig en als ik buk doet het meer pijn. Ook als ik mijn neus ophaal voel ik pijn in mijn kaak.
Daar zit iets wat er niet hoort.

Daarnaast moet je gewoon niet iets krijgen in een vakantieperiode. Niet handig.
De assistente van mijn invaltandarts gaat morgen overleggen wat te doen.

Er zit niet veel anders op dan afwachten.
di, 08/07/2012 - 14:18 Permalink
vV

Je hebt dus een NTI splint, die zou ik heel snel laten vervangen door een ""echte"" splint, de NTI voegt niets toe sterker nog je loopt tenzij heel strikt en regelmatig gecontroleerd wordt. Dat je een splint draagt betekent overigens niet dat het knarsen/klemmen daarmee gestopt is! heeft een orofaciaal fysiotherapeut behandeld/gekeken?
en is er sprake geweest van goede diagnostiek voor de NTI splinat gemaakt werd? (eigenlijk is zo`n ding volgens de heren gnathologen/specialisten eigenlijk obsoleet..)
het zou ook kunnen zijn dat er inmiddels een barrst in de wortel zit, en dan is het dus einde verhaal..
di, 08/07/2012 - 14:48 Permalink
Caat

Ik heb een 'echte' splint gehad, aangemeten door een beroemde gnatoloog. Dat ding heeft me bijna tot waanzin gedreven.
Mijn gebit kon de druk van het ding niet aan en mijn hele gebit ging verschrikkelijk pijn doen. Vooral aan de aangezichtspijnzijde. Zo erg dat mijn echtgenoot de huisartsenpost heeft gebeld en vertelde dat zijn vrouw dood wilde. Daar was geen woord van gelogen.
Ik heb toen een stootkuur prednison gehad en een ab-kuur. Tegelijkertijd stopte ik met het dragen van die splint.
Heel langzaam ging het daarna steeds een klein beetje beter.
Achteraf denk ik dat de medicatie niets gedaan heeft maar de splint de boosdoener was.

Omdat ik uit pure wanhoop naar de kaakchirurg ben gegaan, trok de gnatoloog zijn handen van mij af.
Ik kreeg van de kaakchirurg een hele trits triggerpointinjecties en amitriptyline.
Ook dat bood geen soelaas maar de aangezichtspijn hou ik nu onder controle door het kauwen van kauwgom.
Niet echt kauwen zoals je dat soms ziet maar het zwerft zo'n beetje door mijn mond. Dag en nacht. Als ik de kauwgom eruit doe zit ik binnen 5 min op een 5, neem ik er weer een, daalt de pijn meestal tot een aanvaardbare 1 (soms zelfs een 0).
Ik gebruik daarvoor dus geen medicatie.

De pijn aan de linkerkant reageert absoluut niet op kauwgom en ik heb er meerdere verdovingen in gehad en wat iedereen altijd zegt, die zucht van verlichting heb ik ook eindelijk ervaren.
Aan de andere kant van mijn mond ben ik compleet plat gespoten maar de pijn bleef.
Dat zegt mij dat ik nu links echt iets tandheelkundigs mankeer.
Maar wat? Zen waarom gaat dat niet weg na 4 keer een wkb???
di, 08/07/2012 - 15:59 Permalink
Caat

Oh ja, ik ben ook met zeer grote regelmaat bij een (alweer) beroemde orofaciale fysio geweest met de ap maar dat heeft ook nooit echt iets gedaan.
Misschien is het een idee om nu voor dit gedoe zijn advies in te winnen.
Desondanks denk ik dat ik toch ergens een ontsteking heb en daar helpt geen fysio me vanaf vrees ik.
di, 08/07/2012 - 16:01 Permalink
mecánico para …

Klinkt misschien hard en onaardig, maar is er nooit eens voorgesteld omde psychlogische kant van het probleem te proberen te achter halen? En zo ja waarom heb j edat nooit gedaan. Want een beroemd gnatholoog gaat toch niet alleen symptomatisch aan de slag.

Nb, dat je klachten in de zomer komen als de husitandarts er niet is is overigens ook niet geheel voor niets. Maar dat gaat de psycholoog met je bespreken.

Tis namelijk en-en.
di, 08/07/2012 - 19:19 Permalink
Caat

Dat is ook al lang gebeurd en daar is uiteindelijk niets uitgekomen.
Hard....onaardig...... Ach, dit is al zo vaak gezegd.
Men moet niet onderschatten wat constante pijn met de psyche van een mens doet, ik weet dat zelf ook uit ervaring. Maar men moet het ook niet omdraaien want dan bevind je je op zeer glad ijs.
Kort door de bocht; een foute manier van leven en voor straf pijn.
Daar geloof ik niet in.
Ik ben me er natuurlijk wel van bewust dat de geest heel sterk is en een heleboel ellende aan kan richten.

Overigens vind ik het wel bijzonder dat je verder niet meer ingaat op de klachten die ik omschrijf.
Dat is mijn ervaring ook. Eerst gaat men naarstig op zoek naar de oorzaak, die is moeilijk te vinden, vervolgens gaat men over op de psychomatische tour en als dat niet werkt wil men je als patiënt het allerliefst zo snel mogelijk kwijt want met jou valt niet te scoren.
Een manueel therapeut zei mij na een 8-tal sessies:'Jij wilt niet genezen.'

Maar ik wil het nu eigenlijk helemaal niet hebben over de aangezichtspijn, daar heb ik mijn modus wel voor gevonden. Ik zit nu met een klacht waar ik volgens mij wél af kan komen en constructieve suggesties zijn erg welkom.

Je opmerking over de zomer vind ik wat lachwekkend.
Mijn klachten zijn in april begonnen, is dat ook niet voor niets? Is mijn geboortemaand....
di, 08/07/2012 - 19:41 Permalink
mecánico para …

Waarom zou ik er op ingaan? Dat doen er al genoeg, en ik heb toch geenoplossing want u geeft steeds maar beperkte informatie. En dat stoort mij in mijn cooperatie om de boel vaart te geven.dat er niets uitkwam bij die psycholoog is ook kenmerkend. Alleen dat kunt u nog niet helemaal begrijpen.
di, 08/07/2012 - 19:57 Permalink
mecánico para …

Nb, als je genezen zou zijn zou je een deel van je probleem wel elders projecteren. Die manueel therapeut was niet gek. ( overigens, nog iemand die u bezig hield).
Als ik u zeg dat u echt een probleem heeft wat met psychiatrie te benoemen valt, dan gaat u ontkennen en tegenwerken, want zonder dat aan t epakken kunt u door met uw lijf afbreken en uw geest te sterken.

Kortom, u weet het en hoort niet op het tandarstforum zoveel argeloze hulpverleners bezig te houden. En dit gezegd hebbend weet u ook meteen waarom ik u geen handvat kan bieden
di, 08/07/2012 - 20:01 Permalink
mecánico para …

Nb,u gaf zelf aan dat u niets moets krijgen in de zomer periode. En ik weet dat u dat gebruikt omdat uw eigen tandarst allangte veel heeft gedaanzonder diagnose en het volgende slachtoffer van uw zoektocht is de vervanger. De nietswetende vervanger, die u graag vertelde dat er misschien wel iets loos is met de wortel, die een restje in het kanaal vind,die..... Vult u maar in. Herstel gaat uteraard wel langzaam, maar daar slaat u zich doorheen. Heel dapper. Echter, zou de kaakchirurg er misschien iets naars uit kunnen vissen?


De manier waarop uw in pak en beet een paar postjes een beeld presenteert, helaas, u weet al wat ik ga zeggen.....u gaat het namelijk meteen ontkennen.
Dusz, neem van mij aan, endat gaat u niet doen, maar ik schrijf het toch. U heeft geen exotische afwijking, het is iets waar u heel neurotisch en dwangmatig mee bezigbent, en dat gaat dr Sigmund u haarfijn uit de doeken doen. Maar dan moet u zich er wel voor open stellen, en accepteren dat dat de oorzaak zal zijn en loslaten dat het fysiek is. Want dat is de manifestatie en niets anders dan dat.

Ik wens u echt veel succes met het vinden van een oplossing. Op dit moment zit u op een destructief spoor waarbij de schade door al die nodeloze ingrepen u geen oplossing biedend, mutileren en waarbij de overblijfende delen van uw lijf de volgende prooi zullen zijn. Gewrichten? Nek? Oorsuizen? He ja, wie gaan we daar aan laten sleutelen.
NIET DOEN DUS,

Onverwacht maar oprecht gemeend, zoek hulp!
di, 08/07/2012 - 20:36 Permalink
Caat

Heel knap hoe u in deze o zo korte tijd deze fantastische diagnose kunt stellen, ik sta werkelijk paf!
Het lijkt me echter beter dat ik hier niet meer op inga en daar zult u ongetwijfeld weer een heldere verklaring voor hebben. Maar ik hoef hem inderdaad niet te horen. U bent zo overtuigd van uw gelijk dat het volstrekt zinloos is om me te verdedigen en daar heb ik ook helemaal geen zin in.
Voor nu bedankt voor uw bijdrage.

Iemand anders nog?

Ik zal mijn klacht nog een keer kort samenvatten voor het geval deze nog niet helder was:
Klacht begint in april aan de achterste kies linksboven, koud en warmgevoelig. Ademhalen is eigenlijk al te koud.
Tandarts (gelukkig mijn eigen) doet er een 'sjaaltje' om.
Gaat een tijdje beter tot het sjaaltje breekt.
Nog een sjaaltje en een ander tandhalsbeschermgoedje en het gaat weer een tijdje goed.
Totdat ik van de pijn niet meer kan slapen en ik helaas naar een vervangende ta moet.
Hij maakt de kies open en start een endo. Zijn commentaar: Heel duidelijk, zenuw is al bijna weg en de kanaaltjes zijn 'droog'.
3 Dagen later verga ik weer van de pijn en weer een andere vervanger (eigen praktijk is helaas gesloten op vrijdag) maakt de kies open en opnieuw schoon.
Dinsdag zou de eerste de endo afmaken want mijn eigen ta is voor onbepaalde tijd ziek. Hij durft het niet aan.
Iedere keer gaat het even redelijk, tot het zelfs een dag goed gaat en dan is het helaas weer helemaal mis.
Eigen tandarts heeft een microscoop en gaat weer 1 dag per week werken.
Ze vindt nog wat troep en wil de kies de komende maanden rust geven.
Ik ga redelijk gerustgesteld op vakantie. Daar gaat het redelijk.
Tot het op de op een na laatste dag wéér misgaat.
Eigen ta schrijft antibiotica voor.
Nadat de kuur is afgelopen gaat het weer een week redelijk, bijna goed zelfs.
Tot afgelopen zondag, dan begint de ellende weer.
Constante pijn in de kies, pijn met er tegenaan tikken en als ik mijn neus ophaal en buk.
Ook warm en koud zijn geen fijne sensaties, de kies kan het hebben maar daarboven is het gevoelig.

Ik zit niet te wachten op nodeloze behandelingen en al helemaal niet op een exotische kwaal. Als het morgen vanzelf over is ben ik de gelukkigste mens op aarde (nou ja.....bij wijze van spreken dan).
Ik ben niet op zoek naar aandacht van wie dan ook, ik zoek slechts een oplossing voor dit vervelende probleem dat mijn hele wezen begint te ondermijnen.
Reacties als hierboven helpen niet erg.
di, 08/07/2012 - 21:03 Permalink
mecánico para …

Ik noem u geen hypochonder, u heeft echt wat anders, en uw reactie i szoals telkens....als u iets te horenkrijgt wat uw mogelijkheden tot het laten behandelen beperkt, dan noemt u de ander iemand die verder nutteloos is. En daarmee schuift u de vantwoordelijkheid van het probleem weer vooruit.

Overigens hoe meer u schrijft, hoe meer u de lege plekken in de diagnostiek opvult.....de diagnostiek van uw onderliggende probleem wel te verstaan. Dat dat soort zaken dan zoals boven gezien, met luide ontkenning wordengedragen.....het zij zo.


In elk geval wil ik iedereen met welliswaar goede bedoelingen, waarschuwen. Want u voedt zich met informatie en kan te goed klachten bijna als een tekstboek voor pijn, beschrijven.....en trekt rustig even de aandacht van die persoon weg door het even een geweldige behandelaar te vinden......tot ie u door heeft en zich lullig voelt. Dan is het een onnozelaar en wordt uw slachtofferrol weer uit de kast getrokken.

Get over it, ik heb te veel van uw probleem gevallen gezien. En het eindigt altijd met een totaal gemutileerd gebit waarna de orthopedenzich gaan richten op schouders, ellebogen en kniegewrichten. Echt, u heeft de klassieke presentatie, en ik......ik heb u door.
di, 08/07/2012 - 21:53 Permalink
Jolan74

Ik zit dit met verbazing te lezen. Ik herken de klachten, maar wil je nu zeggen (ben niet zo heel goed met dure en moeilijke zinnen) dat het tussen onze oren zit? Is dat niet heel makkelijk gezegd? Dus met andere woorden, je lekker laten doorlichten door een psych (dus in plaats van de vele tandartsen,zoeken we nu de psych op ;-)) en dan ben je van al je klachten af? Wat makkelijk :-?
di, 08/07/2012 - 22:14 Permalink
Caat

Geen hypochonder dus, hm, dan zal het wel Munchausen zijn.
Hup, naar de psychiater dan maar.

Ik geef het op, u bent werkelijk volhardend in het trekken van domme conclusies. Ik vrees dat u zich te vaak de door u genoemde onnozelaar hebt gevoeld en dat is voor zo'n enorm ego natuurlijk erg moeilijk te verteren.

Bij deze biedt ik alle argeloze hulpverleners hier mijn nederige excuses aan dat ik hun kostbare tijd heb zitten verspillen met aandachttrekkerij en geheimzinnige, niet bestaande kwalen.
U allen moet zich hier zeer verguld voelen met zo'n wijs mens die zonder iemand ooit gezien of gesproken te hebben precies weet waar de angel zit.
di, 08/07/2012 - 22:19 Permalink
mecánico para …

Door de boel nu te proberen belachelijk te maken verandert uw probleem en mijn inzicht niet. Het wordt er alleen duidelijker door, ook al heeft de argeloze lezer die kennis en inzichten niet.
Sorry dat ik u probeerde te helpeneen echte oplossing te zoeken. Als over een aantal jaren de geplaatste implantaten onder de prothese door onverklaarbare oorzaak los komen en de voorheen briljante implantoloog uw leed met liefde probeerde te verkleinen, verworden is tot een brute aso di ezijnhanden van u aftrok omdat u een haptonoom raadpleegde, dan hoor ik wel waar uw volgende schip dreigt te gaan stranden.

Begrijp me goed, in gevallen als deze zijn er alleen verliezers. Ik voel met niet beter omdat op dit moment het gelijk aan mijn kant lijkt te zijn. Daarnaast, wat is gelijk. U zoekt een oplossing voor een probleem op de verkeerde plek en volhard daarin. Dat sterkt uw geest blijkbaar voldoende om er mee door te gaan. Maar van de zijlijn gezien, en daar hoef je de persoondus niet voor gezien t ehebben, is het voor een begrijpend lezer heel duidelijk. Alleen je ziet het pas als je het door hebt.

Nogmaals, u mag dit weer ridiculiseren, maar daarmee is mijnverhaal niet ineens mider waar. En dat er iemandis die precies hetzelfde meemaakt nu........ Ik ken een verhaal van een familie die allemaal enorm last hadden van hun rug. De eerste had spierdystrofie, de tweede een hernia, de derde een blauwe plek en de vierde een messteek. Deed allemaal heel zeer. Dus pijn vergelijken schept misschien een band maar slaat echt helemaal nergens op, net zoals horoscopen......je leest er in wat j ewilt en staat niet meer open voor de rest eromheen. Succes met de gedachtes hierover. Ik denk dat u wel weet wat u moet doen.
di, 08/07/2012 - 22:36 Permalink
mecánico para …

@Jolan74: ik weet niet of je alles hebt gelezen, maar ik wel. En herkennen van een probleem en op jezelf projecteren wil niet zeggen dat je ook daadwerkelijk hetzelfde probleem hebt.
Daarnaast,nee, als je echt een diagnose wilt stellen dan moet je dat doen op basis van wat je ziet en tegen komt. Je gaat pas behandelen als je weet wat het probleem is, en tuurlijk kunnen klachten overlappen. Maar leeshet verhaal. Wanneer i sde eerste post....jaren terug, toen was het en nu weer, en de herhalende cyclus van probleem- nix vinden- behandelingetje proberen- shoppen- weer wat proberen- langzaam herstel. Dat is typerend en heet second time around gedrag, en dat kan ik niet helpen, dat is gewoon zo, net als de aarde rond dezon draait. Dat ontkennen, dat betekent dat je probleem je in de greep heeft en dat het vaak niet fysiek maar psychisch is. Dat willen mensen niet graag horen want " ik ben toch niet gek!" nee, je bent niet gek, maar je koppie is blijkbaar niet in staat oma het los t elaten wat je vast gegrepen heeft. En weet ik veel wat dat is......daar ben ik therapeutisch niet voor opgeleid, maar herkenning.....dat lukt me best aardig. En daarmee doe ik dus geen dingen die nergens toe leiden als ik er echt twijfel bij heb. Je kan een arts niet dwingen diengen te doen, maar je kan mensne wel om te tuin leiden zodat ze denken dat ze goed doen. Het is dus niet de bedoeling om er lekker makkelijk van af te zijn, eerder de bedoeling iemand "echt" te helpen. Al leidt dat in dit soort gevallen van het verlies van aandacht wat de persoon krijgt, want zowel positieve als negatieve aandacht is aandacht en dat is waar de persoon in questie blijkbaar nu behoefte aan heeft.

Zal ze het wel niet mee eens zijn, maar dat is niet belangrijk voor me.
di, 08/07/2012 - 22:46 Permalink
Caat

En waar precies staat dat u mij helpt een oplossing te zoeken want ik heb nergens iets concreets zien staan behalve dat ik naar de psychiater moet.
Als ik u belachelijk maak gaat u serieus doen en als ik serieus ben gaat u mij belachelijk maken. Wat een vreemd spelletje.
Een spelletje waar ik helemaal niet aan wil deelnemen maar u hoort zichzelf zo graag praten dat u niets meer hoort.

Ergens heb ik u getriggerd om zo tekeer te gaan maar ik heb geen idee waar.
Is het het woordje 'ordinair' bovenaan dit topic? Voelt u zich daardoor wellicht miskend als deskundige?

En het klopt dat er ongeveer iedere 3 jaar een probleem ontstaat aan mijn gebit. En het klopt ook dat het een soms het gevolg is van het andere. Dat weet mijn ta ook en daarom doet ze het liefst zo min mogelijk.
En dat vind ik ook heel goed van haar. Wat het ingewikkeld maakt is dat wanneer er iets tandheelkundigs aan de hand is dat niet altijd wordt erkend. Dat is een valkuil.
En daarmee doe ik niets af aan haar kwaliteit als tandarts, sterker nog er is maar een 2-tal behandelaars (de gnatoloog en de manueel therapeut, waardoor ik mij onheus bejegend voel.
Verder hebben mensen ongelofelijk hun best gedaan voor mij en ik neem het ze niet kwalijk dat dit niet het gewenste resultaat heeft gehad.
Ik geef ook onmiddellijk toe dat ik sommige behandelingen min of meer afgedwongen heb (zoals het trekken van elementen) maar dat was in situaties waarin ik zo wanhopig was door de pijn dat ik dacht niet anders te kunnen.

Ga maar eens kijken op het forum van de aangezichtspijnclub. Zijn dat dan die klassieke gevallen waar u het over hebt? Zijn dat allemaal second time arounders?
Dat is nogal een boude uitspraak.
Ik snap dat het voor wetenschappers heel vervelend is als er geen oorzaak te vinden is maar dat betekent zeker niet dat die pijn er niet is. Soms schiet de wetenschap tekort.
Ik zit in het bestuur van de werkgroep Aangezichtspijn en daar heb ik geleerd de pijn zo goed mogelijk te omschrijven zodat de betreffende behandelaar zo gedetailleerd mogelijk op de hoogte wordt gebracht.
Afgelopen jaar hebben we een Symposium gehad waar een beroemde psychiater (en dat bedoel ik niet cynisch) kwam spreken. Als bestuur waren we erg bang voor de reacties van de bezoekers maar zij en ook ik hebben zijn betoog als zeer positief ervaren.

Wat u hier schrijft over mijn persoon zal vast opgaan voor een enkeling maar ik kan me toch echt niet voorstellen dat u legio voorbeelden van 'mijn soort mens' in uw werkzame leven bent tegengekomen waardoor u denkt mij helemaal dóór te hebben.

En mensen om de tuin leiden zodat ze denken dat ze het goed doen? Waarom zou ik dat in vredesnaam doen? Wat win ik daarmee?

En nu baal ik want ik heb me toch laten verleiden en ben in de verdediging gegaan. En waarom? Om iemand te proberen te overtuigen die denkt de wijsheid in pacht te hebben. Dat is een verloren zaak en een enorme verspilling van mijn kostbare energie.
wo, 08/08/2012 - 00:02 Permalink
Caat

En u jokt want u voelt zich heel erg superieur nu en u vindt het gevoel gelijk te hebben ook heerlijk. Ik heb ook uw berichten eens nagelezen en die verklaren ook wel een en ander.
Hoeveel mensen heeft u met uw gedrag hier van dit forum weggejaagd? Houdt u een stand bij?

En hieruit blijkt dat u een hele grote jokkebrok bent met een vals en rafelig randje.
Als over een aantal jaren de geplaatste implantaten onder de prothese door onverklaarbare oorzaak los komen en de voorheen briljante implantoloog uw leed met liefde probeerde te verkleinen, verworden is tot een brute aso di ezijnhanden van u aftrok omdat u een haptonoom raadpleegde, dan hoor ik wel waar uw volgende schip dreigt te gaan stranden.
wo, 08/08/2012 - 00:05 Permalink
Jolan74

Blijkbaar is het wel belangrijk want je blijft reageren. En ja, ik heb alles gelezen. En ja het is heel herkenbaar. Ook dat je alles wil aangrijpen om van de zeurende pijn af te komen. En misschien is Caat wel ontzettend bang om uiteindelijk de diagnose aangezichtspijn te krijgen, ook aan die kant van haar gezicht. Dat zou dus betekenen dat ze er niet meer vanaf komt. Best raar dat ze dan nu van alles wil aangrijpen om van die pijn af te komen en vooral díe diagnose niet te krijgen,zou dat kunnen? Ik heb naast vage, zeer irritante kiesklachten, gelukkig niet zo erg als Caat omschrijft, reuma. Drie vormen zelfs. Ik weet als geen ander hoe kwetsend het is om pijnklachten te betitelen als 'tussen je oren zitten'. En gooi het maar op de reuma vorm, die bestaat uit vage en niet terug te leiden klachten. Dan zijn we er tenminste een tijdje vanaf (van MIJ dus als patiënt) en met een beetje mazzel komt ze niet meer terug, neemt ze er genoegen mee. Met heel veel pech komt ik dus weer wel terug, maar ja, dat is dan een zorg voor later en denken we dan wel weer na. Dit gevoel krijg ik dus ook bij jouw antwoorden. En ik ben een beetje allergisch voor zulke gedachtes. Tuurlijk kunnen ontstaan een hoop klachten vanuit stress of dingen waar je je druk om maakt, maar tegenwoordig is het zo makkelijk gezegd, zoek een goede psych en begin bij jezelf. Dus sorry, ik kan niet zoveel met zulke antwoorden.

@Caar, best opvallend dat je vorige AB wel even geholpen heeft, en ze toch elke keer viezigheid in de kies aantreffen. Misschien dat een wat krachtigere AB kuur wel het goede resultaat geeft?
Ik spoel nog weleens met sterke drank :oops: , dan is het weer een tijdje verdoofd en voel ik de pijn wel wegtrekken. Waarschijnlijk een oplossing is niet geadviseerd wordt, maar die me,tot nu toe, wel helpt...
wo, 08/08/2012 - 02:33 Permalink
mecánico para …

Mensen heb ik nooit weggejaagd, ik hield ze slechts een spiegel voor. En wat u zichzelf tekort doet, door systematisch die deur dicht te gooien als het even buiten het fysieke ligt, heeft u niet eens door.
Ik werd niet getriggerd door iets in de titel, eerder door een verhaal waar van ik denk, hee dat is vreemd. En dan zie je steeds een extraatje als info komen, u oraat namelijk graag over uw probleem, onthoud termen als geen ander om ze vervolgens te gebruiken bij uw vragen. Let wel, ik zeg niet dat u niet voelt wat u voelt, want daar bent u echt de enige in om dat te beoordelen, maar u zoekt op de verkeerde plek. En dat hebben meer mensen u al medegedeeld. Waarschijnlijk meer dan u hier nu al heeft gemeld. Heeft niets met belachelijk maken te maken. Als ik dat zou willen doen dan was de posting heel anders gelopen. Maar goed, u bent er nog niet klaar voor om een echte oplossing voor de problemen te vinden, so be it. En dat jolan, heeft niets met angst maar met de echte oorzaak te maken. Ook mensen met reuma snappen best dat een groot deel van hun klachten echte ontstekingen zijn en dat onbegrepen klachten het liefst een naam hebben. Maar stel dat je 90% van de klachten onder reuma kan wegvegen maar enkele ander onder psychisch dan wordt dat voor die 10% ineens onoverkomelijk. Terwijl niemand zich afvraagt waarom je lijf spontaan zichzelf begint te zien als een vreemd voorwerp en begint af te stoten. En last but not least, de grootste groep / hoeveelheid specialisten, werken in de geestelijke gezondheidszorg. Toeval? Nee, een blijkbaar noodzakelijke hoeveelheid om de problemen aan te kunnen die er leven in Nederlandse hoofden
wo, 08/08/2012 - 10:04 Permalink
Caat

Ik moet toegeven, u bent erg goed in wat u doet.
Bent u misschien aangenomen hier om de boel wat op te leuken?
Als ik uw hele verhaal nog eens nalees zie ik slechts valse beschuldigingen en volstrekt willekeurige aannames en met alles wat ik terug schrijf geef ik u alleen maar meer munitie.
Dom van mij.

Nergens gaat u inhoudelijk in op mijn vorige schrijven. U bent slechts bezig met kwetsen en onderuit halen op een buitengewoon venijnige manier.
Mag ik u vragen op welke stoel u zit?


@Jolan, ik drink inderdaad wel eens een glaasje extra, het verdooft een beetje, haalt de scherpe randjes weg. Als ik boven de 5 scoor lukt het zelf in slaap vallen me niet en neem ik een half slaappilletje. Ben daar wel voorzichtig mee want zo'n halve doet het erg goed maar als ik te vaak en te veel ga gebruiken gaat de werkzaamheid achteruit zegt iedereen altijd. Dus echt alleen als het niet anders kan.
En of die ab-kuur echt geholpen heeft weet ik niet zeker. Tijdens het gebruik merkte ik weinig verschil, dat kwam pas toen de kuur was afgelopen. En 0! bijwerkingen! Dat heb ik nog nooit meegemaakt.
Buiten dat wil ik graag ook nog een beetje functioneren. Ik heb 2 kinderen en die zitten niet te wachten op een sacherijnige moeder die voor apegapen op de bank ligt.
Ik heb erg veel vertrouwen in mijn ta dus ik wil graag met háár om de tafel wat we nu het beste kunnen doen. Maar ze is nog 2 weken weg helaas.
Als ik met een ab-kuur die 2 weken makkelijker door kom wil ik het graag doen, ik ben zeker geen fan van dat spul maar als het niet anders kan...
En inderdaad wat je zegt, ik ben doodsbang dat dit een blijver gaat worden.
wo, 08/08/2012 - 10:52 Permalink
Jolan74

Ik word hier een beetje simpel van, 90% van mijn klachten zijn dus echt de rest is psychisch. Maar.... Ik heb 'zelf' ervoor gezorgd dat mijn lichaam zich tegen me keert? Toch knap dat me dat in mijn jeugd gelukt is. Oja, ik heb een hele goede jeugd gehad,dus daar ligt het niet aan. En oja, heb toen ook psychische hulp gehad,want voor zo'n meisje als wat ik toen was, was dat niet te begrijpen, ineens zoveel beperkingen.
Ik snap dat er wel genoeg klachten zijn die door, nogmaals herhaal ik het, pycnische problemen ontstaan,maar ipv iemand een hart onder de riem te steken (iets anders dan iemand naar de mond praten en mee gaan in) kun je ook meedenken, zoals diegene hierboven met een eventuele barst. En zo te kunnen zien,en lezen, schat ik in dat Caar genoeg psychische hulp gehad heeft. Maar misschien vergis ik me daar in.

@Caar, ik denk dat je dat inderdaad het beste kunt doen,wachten tot je eigen tandarts terug is, en dan opnieuw naar haar toe. Heb je nog iets gehoord van de vervangende? Niets vervelenders dan tand,- en kiespijn... Kan me heel goed voorstellen dat je nu veel liever leuke dingen doet met je kinderen, zeker nu het vakantie is..
wo, 08/08/2012 - 12:42 Permalink
Caat

Dank je voor je bericht Jolan.

En voor wat betreft de psychische hulp; elders op dit forum heb ik discussies gelezen waarin mensen met psychische problemen en angtsstoornissen (terecht) verwezen worden naar andere fora.
Dit is een forum waar mensen vragen hebben over tandheelkundige problematiek.
Mijn psyche (die vast volledig verpest is door het feit dat ik vroeger geen eigen kamertje heb gehad en daarom nu zo perfectionistisch ben geworden als de pest en een controlfreak van de bovenste plank) doet wat mij betreft in mijn oorspronkelijke vraagstelling niet ter zake.
(Maar dit zal natuurlijk uitgelegd worden alsof ik nog diep in de ontkennende fase zit, *zucht*.)

Ik ben zelf moderator op het forum van Aangezichtspijn maar wat hier gebeurt komt daar absoluut niet voor. En dat is niet omdat daar te pas en te onpas slotjes op worden gegooid en wordt ingegrepen.
Het komt gewoonweg niet voor, er wordt respectvol met elkaar omgegaan.
wo, 08/08/2012 - 12:55 Permalink
Voodoo Popje

Beste tandarts-die-tevens-spaanse-fietsenmaker-is,

Bent u psycholoog of psychiater van beroep? Zo niet, dan wil ik u dringend adviseren te stoppen met het stellen van pseudo-diagnoses. Dank u.

Jolan74 schreef:
Ik heb 'zelf' ervoor gezorgd dat mijn lichaam zich tegen me keert?


Reumatische aandoeningen hebben veelal een sterk erfelijk karakter, met andere woorden, de aanleg voor de ziekte zit in de genen. In het algemeen genen betrokken bij het functioneren van het immuun systeem. Dan heb je de ziekte zelf natuurlijk nog niet, maar die kan getriggerd worden door omgevingsfactoren: een val, een breuk, virus infecties, voeding, chemicaliën, etc. Een omgevingsfactor zorgt voor een epigenetische verandering in je immuun systeem genen waardoor ze ontregeld worden en zich 'raar' gaan gedragen, wat zich uit in (een vorm van) reuma. Dus nee, daar heb je niet 'zelf' voor gezorgd. Dat kan zelfs al gebeurd zijn toen je nog in de baarmoeder zat! Laat je alsjeblieft niet aan praten dat het je eigen schuld is.
wo, 08/08/2012 - 13:48 Permalink
mecánico para …

@caat: ik zie steeds weer bevestiging door uw eigen teksten. Moderator in het aangezichtspijn forum maakt u overigens niet ineens degene die de psychische kant even mag wegvlakken
@jolan74 ik zeg niet dat 90% versus 10% in één persoon bepaalt hoe reum aloopt, dat maakt u er weer van
@voodoo popje: ik bepaal gelukkig zelf wat goed voor me is en wat niet, en gelet op uw recente inlog periode zou ik u willen verzoeken even niet te veel met mij te bemoeien, want d aar ging het in deze discussie niet om. Nb, u ziet idd correct de plekjes waar steeds aanvullende info wordt verstrekt, om zo duidelijke beelvorming zo goed als onmogelijk te maken.

Let op, jullie zijn voor je gevoel inn de hoek gezet maar het enige wat ik doe is een spiegel voorhouden. En wonderbaarlijk heftige reacties roept dat op. Verder denk ik dat het misschien wel geen ontkennings verhaal is maar ondermijning fase. Want als u eenmaal "wel" geholpen zou zijn dan heeft u een probleem......en tegelijkertijd wordt het leven dan ineens een stuk leuker.


Nb, als ik nou wel psychiater zou zijn, had ik dan ineens wel gelijk? Think about that en w at mij betreft is het duidelijk dat Caat geen advies wil. Maar een bevestiging van een eigen meningdie door de dwarrelende symptoom manifestatie nooit zal kunnen worden gegeven.

Nogmaals beterschap en zoek hulp, dat is nog steeds respectvol en heeft niets met afsereveren te maken. Dat er op andere fora anders wordt gepraat komt omdat er soms een beetje teveel inteelt in de praatgroep zonder profesionele moderatie zit......en dan ben j ehet snel eens, zijn alle artsen di eiets anderszeggen dom en gevoelloos en kan de wekelijkse wenteling in slachtoffer medelijden en medeleven met elkaar beginnen. Het zelfvoedende systeem van de lotgenoten groepjes.

Nb, ik vind het dus geen probleem voor op een tandarts forum, want zelfs deskundig geschoolden in beide gebieden worden niet au serieux genomen.

Evengoed, een fijne dag verder.
wo, 08/08/2012 - 14:26 Permalink
vV

sommige problemen zijn door d emedische wetenschap/zorgsector ook niet op te lossen. Dat is een deel acceptatie, en daar gaat ieder anders mee om. Een patiente van mij is met whiplashstatus door een autoongeval waardoor zij haar vechtsportcarriere moest afbreken (meerde NK, EK en 6e plaats WK) en iets anders moest gaan doen in de nieuwe sport NK geworden, na pas 3 jaar actief te zijn er in... sommigen kunnen daar niet mee omgaan, wetende dat zij pijnpatient is, een instabiele nekwervel heeft en chronisch pijnpatient. het is maar hoe je ermee omgaat, met AD op de bank zitten en krampachtig blijven zoeken naar een oplossing om van d epijn af te komen, of er zo goed en kwaad als het gaat mee leren omgaan . het is slechts een voorbeeld, zal wel afgeserveerd worden "'dat het voor iedereen anders is"" wat ook zo is en door mij al bevestigd. en soms is een spiegel voorhouden wat mijn collega doet zo gek niet, voor d ebehandelaar om te weteb wat voor vlees er in d ekuip is in ieder geval. En tja, tandartsen krijgen ook een stukje psychologie mee, ook met aanvullende cursussen (mijn collega komt de naam Hakman ongetwijfeld heel bekend voor). dus ik denk iets meer bagage om een mening te vormen dan iemand die een nickname als voodoopopje kiest en zonder enig zicht van ons op wat zijn/haar bagage dan op dit gebied is zich met diagnose en andere zaken gaat bemoeien..
wo, 08/08/2012 - 15:41 Permalink
Caat

Wat ik al schreef, meer munitie.

Lieve mensen, ik heb de aangezichtspijn allang geaccepteerd en een goede manier gevonden om daarmee overweg te kunnen. Ik ga ook al lang niet meer naar hulpverleners voor deze vervelende aandoening. Ik leef ermee en lig niet met ad op de bank. Heel af en toe zie ik als bestuurslid behandelingen voorbijkomen die mijn interesse hebben. Maar dit alles doet hier geheel niet ter zake.
Ik kom naar dit forum voor een tandheelkundig probleem zoals zoveel mensen (ik zou de titel van dit topic eigenlijk moeten veranderen maar ik weet niet of dit kan) en hoef derhalve geen psychologische spiegel voorgehouden te krijgen van iemand die daar niet eens in geschoold is. Wat u doet is me nog steeds niet duidelijk.
Fietsenmaker vind ik overigens wel grappig, mooi beroep.
Ook als u psychiater zou zijn zou u geen gelijk krijgen. Een psychiater zou ook niet zo ongenuanceerd te werk gaan dus die vergelijking gaat zo mank als Nelis.
Het feit dat ik moderator ben zegt helemaal niets over het feit dat ik psychische kanten weg-veeg of deuren dichtgooi. Ik ben slechts bemiddelaar op het moment dat er zaken uit de hand dreigen te lopen. Geen deskundige op welk gebied dan ook en dat pretendeer ik in tegenstelling tot u ook helemaal niet.
U kunt hierover helemaal geen oordeel vellen.

De heftige reacties zijn afkomstig van mensen die dagelijks een draak te verslaan hebben en dat in hun eentje doen want begrip hiervoor is ver te zoeken, dat heb ik ook allang opgegeven. Is ook niet erg want als je daar niet dagelijks mee te maken hebt is het ook lastig voor te stellen.
En als er dan iemand voorbij komt die volkomen uit het niets allerlei zogenaamd goed bedoelde uitspraken doet die kant nog wal raken willen de emoties nogal eens hoog oplopen.
Wij hoeven geen gelijk maar we hoeven ook niet op onze kop te krijgen.

Want als u eenmaal "wel" geholpen zou zijn dan heeft u een probleem......en tegelijkertijd wordt het leven dan ineens een stuk leuker.

Dit moet u even uitleggen. Hier ben ik echt te blond voor.

En mijn laatste vraag is: Wat is mijn mening? Wat wil ik bevestigd krijgen?

en dan ben j ehet snel eens, zijn alle artsen di eiets anderszeggen dom en gevoelloos en kan de wekelijkse wenteling in slachtoffer medelijden en medeleven met elkaar beginnen. Het zelfvoedende systeem van de lotgenoten groepjes.
Dit is een goedkope en heel gemakkelijke aanname. U weet duidelijk niet waar u het over hebt.

Juist zo'n forum is prettig omdat je onder elkaar even lekker van je af kunt mopperen zodat je omgeving buiten schot blijft. Maar kritiekloos geblaat is het zeker niet. Je vindt er inderdaad begrip en dat is aangenaam en er wordt niet meteen ge- en beoordeeld.

Het is niet respectvol als u steeds maar weer ironische verkleinwoordjes bezigt.
wo, 08/08/2012 - 16:34 Permalink
Voodoo Popje

Mecanico en de persoon die mijn post geëdit heeft (pardon, ik kan niet zien wie dat was): Ik zeg nergens dat u gelijk of ongelijk heeft; ik ben immers geen psycholoog noch psychiater van beroep dus ik kan die diagnose óók niet stellen. Als u psychiater was geweest, had u de bevoegdheid en kennis om de diagnose te stellen (al vermoed ik dat via een internet forum ook niet echt de juiste manier is - maar dat doet niet ter zake). Of u dan wel of niet gelijk had, kan ik dan nog steeds niet beoordelen, zie bovenstaande reden. Ik heb verder niets gezegd over de professionele tandheelkundige kennis die u als tandarts wél in huis heeft. Dat u daarom zegt, 'dit is mijn inziens geen tandheelkundig probleem, u heeft andere hulp nodig', prima. Ik vind het echter te ver gaan als u zegt 'dit is een klassiek geval van...'. Als dat niet uw bedoeling was, dan heb ik niets gezegd. Ik ben het wel met u eens dat Caat geen interesse lijkt te hebben in het probleem van een psychologische inval te bekijken, en geen adviezen in die richting wil. Verder wilde ik eigenlijk alleen maar Jolan74 gerust stellen dat de reuma niet haar eigen schuld is. Ik kom blijkbaar vijandiger over dan de bedoeling was, waarvoor excuses.

Ik zie de relevantie van m'n eigen achtergronden niet in, maar goed, msc in biologie - specialisaties in molecular biology en health & disease, msc in informatica - specialisatie in computational biology.
wo, 08/08/2012 - 16:47 Permalink
vV

nu ben ik HEEEEEEL erg benieuwd wat je eigen achtergronden en kwalificaties zijn dat je meent het recht te hebben en de positie te hebben de mening van een proffesional af te doen zoals je doet. en de achtergronden op basis waarvan je zelf diagnoses kan/mag stellen. Mijn gewaardeerd collega die gezien de reacties naar het mij lijkt aardig op de goede weg zit (zie voorgeschiedenis begin van dit topic en even ALLES lezen..) heeft geen diagnose gesteld, dat is daadwerkelijk voor anderen, hij geeft slechts zijn mening en advies op basis van de gegeven, druppelsgewijs binnenkomende, info.

Dat TS daar blijkbaar vervolgens niets mee wenst te doen is een eigen keuze. Maar de reacties spreken wel voor zich.

dat was ik dus, excuus, ik vroeg mij al af waar mijn posting was (voor de goede orde, ik heb hier bepaalde rechten waar ik geen gebruik van wil maken, dit was gevolg van verkeerde knopje in de snelheid, bij deze gecorrigeerd.)
wo, 08/08/2012 - 17:09 Permalink
vV

Ik zie de relevantie van m'n eigen achtergronden niet in, maar goed, msc in biologie - specialisaties in molecular biology en health & disease, msc in informatica - specialisatie in computational biology.
de relavantie is zodanig dat je een aantal medische zaken weergeeft. en dan is het voor andere lezers prettig om te zien wat de kwalificaties van iemand zijn die reageert vanuit een medische/wetenschappelijke invalshoek. Geeft ook iets meer lading /gewicht aan de reactie. zeker van een meervoudig msc had ik dat inzicht eigenlijk wel verwacht (no pun intended) . Dat ik zo reageer heeft dus niets met vijandig overkomen te maken, want zo voel ik het in ieder geval niet. meer gemis aan een stukje helderheid voor andere lezers.
wo, 08/08/2012 - 17:14 Permalink
mecánico para …

Omdat ik in mijn antwoorden soms met goed nerderlandse woorden, zij het verkleinwoorden antwoorden formuleer ben ik niet respectvol?

Misschien was het u ontgaan , maar inhoudelijk kan je hier als tandarts beter je handen van afhouden en daar wilde ik het verder wat mijn bijdrage ook bij houden. De uitleg van de zin gaat u maar ergens anders zoeken, want het staat erprecies zoalsik het heb bedoeld en ik geloof ook best duidelijk.

Salut
wo, 08/08/2012 - 20:30 Permalink
Caat

Niet zo maar verkleinwoorden meneertje, minzaam en ironische bedoelde woordjes om bewust te kwetsen.

En sorry zeggen als je in wezen je middelvinger opsteekt is ook aanmatigend.

En het lijkt me een goed plan het hierbij te laten.
Ik geloof dat hier niemand wat mee is opgeschoten. Gemiste kans (van mij natuurlijk).

Vermoeiend he, zo'n forum?
wo, 08/08/2012 - 20:54 Permalink
mecánico para …

Oh je wilt nu de stoerpillembeginnen te werkennog even natrappen. Doe maar even, dat geeft de drammerig toon ook nog een extra dimensiein. Mineur. Alles wat je nu nog gaat lopen blaten overwat ik bewust doe zijn puur de aannames van uzelf. Iets wat u een ander, mijdus, verwijt, mag u dus rustig zelf wel doen, omdat u zielig bent. Uuuh,zielig zou moeten worden gevonden.
Nou, nou, nou.
Bijdezedan, de middelvinger recht op, voor uw neus. En u weet waarschijnlijk wel waar u die laten kan. Want een beetje zelfredzaamheid kan u wel aan.

Elk volgend bericht gaat ongelezen en onbeantwoord aan me voorbij, ik ben wel tevredendat u zich zo in de kaart laat kijken tegenoverstaand tout le monde.
wo, 08/08/2012 - 23:44 Permalink
Jolan74

Beste tandarts-die-tevens-spaanse-fietsenmaker-is,

Bent u psycholoog of psychiater van beroep? Zo niet, dan wil ik u dringend adviseren te stoppen met het stellen van pseudo-diagnoses. Dank u.

Jolan74 schreef:
Ik heb 'zelf' ervoor gezorgd dat mijn lichaam zich tegen me keert?


Reumatische aandoeningen hebben veelal een sterk erfelijk karakter, met andere woorden, de aanleg voor de ziekte zit in de genen. In het algemeen genen betrokken bij het functioneren van het immuun systeem. Dan heb je de ziekte zelf natuurlijk nog niet, maar die kan getriggerd worden door omgevingsfactoren: een val, een breuk, virus infecties, voeding, chemicaliën, etc. Een omgevingsfactor zorgt voor een epigenetische verandering in je immuun systeem genen waardoor ze ontregeld worden en zich 'raar' gaan gedragen, wat zich uit in (een vorm van) reuma. Dus nee, daar heb je niet 'zelf' voor gezorgd. Dat kan zelfs al gebeurd zijn toen je nog in de baarmoeder zat! Laat je alsjeblieft niet aan praten dat het je eigen schuld is.


Dank je wel voor je reactie, doet me goed..

En voor de rest.. Ik denk dat meneer zelf een probleem heeft. Snap niet zo heel goed waarom hij zo ontzettend Caat de grond in moet trappen, en eigenlijk nog onzekerder maken. Ze heeft in mijn ogen niets verkeerds gezegd alleen dat ze gewoon klaar is met die pijn. Niet zo heel raar. Vind meneer een beetje heel erg gefrustreerd overkomen nu. Lijkt wel alsof hij ergens iets tekort komt, en dat nu afreageerd op een vrouw die al wat slechter in haar vel zit door constante pijn. Lekker makkelijke prooi. Maar zal wel aan mij liggen,zal net zo geschuffeld zijn als Caar :wink:

@Caar, hoop echt dat er nog iemand reageert die je wel kan helpen met een goed advies of in ieder geval een hart onder de riem kan steken. Deze meneer wil dat duidelijk niet..
do, 08/09/2012 - 00:27 Permalink
Caat

Dank je wel Jolan, het is ook wel erg stilletjes voor de rest. Misschien is men hier wel bang voor de giftige pen van meneer mecánico para bicicletas.
Daar kan ik me ergens wel iets bij voorstellen.

Ik begrijp ook nu pas zijn laatste post, hij denkt natuurlijk dat mijn pillen beginnen te werken en ik daarom zo stoer durf te doen.
Als hij goed gelezen had, en nu blijkt duidelijk dat hij slechts leest wat hij lezen wil, had hij geweten dat ik geen medicatie gebruik.

En ik heb nóg een helder moment, alle berichten die ik tot nu toe heb geschreven gaan over dezelfde kies (met uitzondering van mijn vraag over alveolitis). Dus al met al valt het allemaal wel mee met mijn ziekelijke hang naar aandacht en medelijden.
Het probleem met die kies is wellicht jaren geleden al begonnen.
do, 08/09/2012 - 00:37 Permalink
Jolan74

Is er toen niet iets gebeurd, qua behandeling oid, die je terug kan herleiden? Heb ook pas ergens iets gelezen over beknelling van zenuwen rondom de kaak,wat men met ct scan zou kunnen zien. Misschien dat iemand hier op het forum iets meer van weet? Ik heb wel net mijn pilletjes op, dus misschien vertel ik het verhaal wel verkeerd,het bekende klok horen luiden,klepel verhaal..
do, 08/09/2012 - 00:49 Permalink