opgezwollen

Author:
johan
Posted:
zo, 11/18/2001 - 13:23
ik heb 3 dagen geleden een tandsteen verwijdering bij mijn tanden gehad nu is het 3 dagen verder en is het onder mijn oor helemaal opgezwollen ik weet niet wat ik hiermee moet doen is dit een onsteking of wat is het.
de digitale tandarts

Onder het oor, in de nek en onder de rand van de onderkaak, zitten veel lymfeknopen.

Mocht je een ontsteking hebben in het gebied van de mondholte dan is het goed mogelijk dat deze lymfeklieren gaan zwellen.

Mogelijke verklaring waarom dit drie dagen na tandsteenverwijderen is opgetreden:

Bacterien veroorzaken een ontstekingsreactie onderin een tandvleespocket (zie stuk over parodontologie bij deel 'de tandarts')
De hierdoor ontstane ontstekingsproducten draineerden omhoog de pocket uit. Na het schoonmaken werd het tandvlees gezonder en minder geirriteerd en ging daardoor ook strakker rondom je tanden en kiezen liggen.

Mochten er onderin de pocket nog steeds ontstekingsproducten ontstaan, dan zouden deze door het strakkere tandvlees wel eens veel moeilijker de pocket uit kunnen komen. Met als gevolg dat deze zich daar beginnen op te hopen en mischien meer via het lymfesysteem gaan draineren, wat weer die zwelling van de lymfeklier verklaard.

Ga in ieder geval morgen even langs je tandarts om dit te laten bekijken.

Succes.





[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-11-18 15:09 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-11-18 15:10 ]
zo, 11/18/2001 - 15:05 Permalink