oorpijn vanuit kaak na kanaalbehandeling&extractie

Author:
thijs
Posted:
zo, 10/06/2002 - 17:33
Januari 2001 de eerste keer met duidelijke klachten naar tandarts; foto's brachten geen uitsluitsel(kies linksbenedenachter met kroon, vandaar niet veel info op foto); na maanden van ellende werd in november 2001 besloten onder de kroon te kijken, die bleek los te zitten en de kies daaronder was aangetast. Voorstel: kanaalbehandeling, 2 stiften, nieuwe kroon a 1700 gulden. De kanaalbehandeling duurde 1 vol uur en was een ware horror, ondanks mijn verzoek om een adequate verdoving werd er een uur doorgewerkt waarbij iedere inbreng in het kanaal mij zeer veel pijn bezorgde (verdoving moet minimaal geweest zijn, gedurende en na de behandeling had ik totaal geen 'doof' gevoel in tong of wang.)
Twee stiften werden ingebracht en na een paar weken de nieuwe kroon. Toen begon de ellende pas echt; iedere voorzichtige poging om met links te eten was pijnlijk, met ook nog uiterst gevoelige kiezen in de linkerbovenkaak tot gevolg. Terug, foto's , carbonpapiertje of alles past; alles ok zei de tandarts en tja ... dat hield ze maanden vol tot in juli 2002 de pijn in kaak en oor en opgezwollen klieren in de hals mij naar huisarts en kaakchirurg werd verwezen. Van de een kreeg ik een anti-biotica kuur en de ander stelde vast dat de nieuwe kroon toch wel zeer in 'onbalans' was, en begon bij te slijpen, een keer, twee keer, en nu, iets meer dan twee weken geleden, was ik het zo zat -met maandenlang kauwen aan een kant en steeds maar pijn in oor en kaak- dat ik de kies heb laten trekken.
En nu,...nu zit ik met een gat van meer dan 2 duizend gulden en nog steeds die pijn , hoofdzakelijk in mijn oor , steeds nog zoals voor het trekken, terwijl de pijn in de kaak van het trekken duidelijk minder wordt. Wat moet ik nu nog (afgezien van een andere tandarts zoeken); kan het zijn dat mijn oorpijn toch nog steeds samenhangt met het trekken van die kies? (die er overigens volgens de kaakkchirurg 'goed' uitzag -godbetert.)
Bij voorbaat dank,
thijs