oorpijn en doofheid na trekken verstandkies

Author:
hitty
Posted:
wo, 12/28/2005 - 14:25
Hallo. Vorige week maandag hebben ze mijn verstandkies (rechtsonder) eruit gehaald. Had daarna enorme druk in heel mijn hoofd. Afgelopen maandag kwamen er etensresten uit het open gat en daarna was de druk weg. Alleen 's avonds heb ik nog erg oorpijn aan de rechterkant en 's nachts gaat mijn oor zelfs dichtzitten. Is dit normaal? Ik kauw wel aan beide kanten dus dat kan het niet zijn...
hitty

Nee, ben niet verkouden. Bedankt voor de tip van diclofenac. Ik kan helaas niet goed tegen ibuprofen. Zit in diclofenac niet dezelfde stoffen als in ibuprofen? Ik heb nu paracetamol met codeïne. Deze helpen maar een beetje tegen de pijn en helemaal niks tegen de doofheid... Kan ik er ook iets anders tegen doen, dan medicijnen slikken?
wo, 12/28/2005 - 15:04 Permalink
Moon

Misschien even langs de huisarts? (wanneer mijn oren dicht zitten, laat ik ze gewoon even uitspuiten en is het hele probleem verholpen!)
wo, 12/28/2005 - 15:06 Permalink
hitty

Misschien moet ik dat maar even doen. Maar ik vond het wel erg toevallig dat ik op de dag dat mijn verstandkies eruit is getrokken, ik ook oorpijn kreeg. Ik had verwacht dat dat met het trekken te maken had. Maar misschien is mijn oor ook wel gewoon verstopt. Kan natuurlijk tegelijk komen.
wo, 12/28/2005 - 15:09 Permalink
joek

Hitty, in diclofenac zit inderdaad dezelfde stof als in ibuprofen.

Ik krijg zelf van ibuprofen maagpijn. Verder kan deze pijnstiller een astma-aanval veroorzaken.

Sterkte verder.

Joke
do, 12/29/2005 - 10:18 Permalink
hitty

Dan moet ik die medicijnen maar niet hebben. Ik denk trouwens niet dat mijn oor verstopt zit, want overdag heb ik nergens last van. Als ik 's avonds ga liggen op bed, dan zit na 5 minuten mijn oor dicht. Net of drukt er iets heel hard tegen aan. Misschien dat er wel tegen een zenuw wordt aangedrukt... Ik heb in ieder geval weer slecht geslapen vanacht. Heeft iemand hier ook last van gehad? En wat kan ik er aan doen?
do, 12/29/2005 - 10:29 Permalink
hitty

Nee, tandenfee, ben nog niet bij de huisarts geweest. Zoals ik al zei, vermoed ik dat mijn oor niet verstopt zit, want overdag gaat het prima. Alleen 's nachts heb ik er erg last van. Ik weet niet hoe ik moet liggen, want steeds krijg ik een drukkend gevoel bij mijn oor, dat de doofheid veroorzaakt.. Ik wacht de komende nacht nog even af en anders moet ik toch maar even naar de huisarts...
do, 12/29/2005 - 10:33 Permalink
Moon

Lieve Hitty,


Ik had toevallig gevraagd hoe het nu met je ging. Maar je had je antwoord tegelijk met mijn vraag gepost, dus inmiddels weet ik hoe het met je gaat. Wat vervelend dat je er nog zoveel last van hebt.
Als je het een erg grote stap vind om gelijk naar een arts te gaan, kan je altijd even naar de apotheek gaan. Deze mensen weten ook heel veel en kunnen je altijd advies geven.

Ik heb geen idee wat je moet/kunt doen, het enige wat ik je kan adviseren is om er door een arts naar te laten kijken. Het is natuurlijk bijna weekend, dus ik denk wel dat je nu snel iets moet ondernemen. Als je er zoveel last van hebt dat je er bijna niet van slaapt, dat is natuurlijk vervelend.

Overigens is het logisch dat wanneer je naar bed gaat je oor verstopt raakt. Overdag loop je rond en als je ligt dan kan "oorsmeer" natuurlijk wat meer in je oor zakken waardoor je niks meer hoort. Maar jij kan zelf het beste voelen wat er aan de hand is in je lijf.

Sterkte
do, 12/29/2005 - 10:35 Permalink
hitty

Lieve tandenfee,
Heel erg bedankt voor je advies. Ik ga inderdaad niet zo snel naar een arts. Maar je hebt gelijk, het weekend staat natuurlijk wel voor de deur. Een heel weekend slecht slapen is ook geen goed idee. Ik zal straks toch maar even naar de huisarts bellen.
Bedankt.
do, 12/29/2005 - 10:41 Permalink
dj

Als je toevallig veel met links bent gaan kauwen (om de rechterkant te ontzien), heeft dat tot gevolg dat het kaakgewricht aan de andere kant al snel overbelast raakt. Dat voelt aan als oorpijn. Probeer dus ook met rechts te kauwen. Echt waar!

Tweede voor de hand liggende reden is een ontsteking ergens is dan gebied, toevallig net nu oorontsteking bv. Alveolitis is niet voor de hand liggend als oorzaak voor die oorpijn, zeker niet omdat de extractie onder was.
do, 12/29/2005 - 10:51 Permalink
hitty

Van dat kauwen had ik al eerder gelezen en ik let er wel op dat ik met beide kanten kauw. Ik heb trouwens weinig last van de wond zelf, alleen dat vervelende oor dat doet zo raar... Zal zo de dokter rff bellen.
do, 12/29/2005 - 11:10 Permalink
Moon

wat fijn dat je morgenochtend al bij je huisarts terecht kan. Ik zou nu gewoon afwachten wat je huisarts morgenvroeg zegt en niet zelf gaan lopen dokteren met allerlei druppels en sprays. Zolang je niet weet wat de oorzaak is, kan je het natuurlijk ook niet bestrijden!

laat je morgen even weten wat de huisarts zei?
do, 12/29/2005 - 14:12 Permalink
hitty

Ben nog niet bij de huisarts geweest. Gisteravond ineens enorme buikpijn en veel naar de wc... Maar weinig last van mijn oor... Het gaat ook van het één in het ander. Jullie horen het vervolg nog wel. Moet eerst weer naar de wc...
vr, 12/30/2005 - 12:25 Permalink
hitty

Hallo allemaal. ik ben er weer. Gelukkig gaat het nu een stuk beter met me. Mijn buikkrampen zijn voorbij en ik heb alleen een beetje oorpijn als er eten in het gat zit, daar waar de verstandskies eerst zat. Dat spuit ik eruit met de monoject en dan is het weer over. Drukt het eten vast tegen een zenuw aan ofzo.. Weet nu gelukkig wat het is en hoe ik het kan verhelpen.
Moon, Ingrid, DJ en Joke, heel erg bedankt voor jullie adviezen. En voor het nieuwe jaar wens ik jullie een heel gezond 2006 toe!!!! En de rest die dit lezen natuurlijk ook.
ma, 01/02/2006 - 10:31 Permalink
Moon

Ha die Hitty,

Fijn te lezen dat het beter met je gaat! En dat je oorpijn zo goed als verholpen is.
Ik wens ook jou een heel gezond 2006!
ma, 01/02/2006 - 11:15 Permalink