'Onverklaarbare' pijn in bijna lege onderkaak

Author:
Kuijpers23
Posted:
di, 05/18/2010 - 09:20
Sinds zo ongeveer een jaar heb ik een licht zeurende pijn rondom mijn reeds doorgekomen verstandskies linksonder. Het is niet pijnlijk als ik op de kies tik of druk, enkel een zeurend gevoel. Vergeleken bij echte kiespijn is deze pijn te dragen, echter is het wel een vervelende pijn die mijn stemming vaak negatief beïnvloedt. De pijn komt soms opzetten en na een aantal dagen verdwijnt deze weer, om vervolgens na een x aantal weken wederom op te zetten.

Hiervoor ben ik vorig jaar zomer bij de tandarts/endontoloog geweest en zij heeft met een spray op een watje, foto's en een haakje geconstateerd dat de verstandskies er goed uit ziet en er geen ontsteking te zien is. Op de foto bleek wel dat mijn verstandskies aan de rechter onderzijde er uit moest en mogelijk voor bovenstaande pijn kon zorgen. Deze verstandskies heb ik er bij de kaakchirurg uit laten halen en de pijn was daarna verdwenen. Helaas kwam de pijn rondom mijn linkerverstandskies na een aantal weken weer terug om vervolgens weer te verdwijnen.

Begin dit jaar brak de kies naast de verstandskies af (doormidden) en kwam de pijn weer terug. Bij de tandarts heb ik aangegeven dat de afgebroken kies geen pijn deed maar dat de zeurende pijn wederom van mijn verstandskies kwam. Volgens de tandarts zou het toch de afgebroken kies moeten zijn en kon de pijn wat uitstralen. De afgebroken kies is er vervolgens uitgehaald.

Momenteel heb ik weer een zeurend gevoel rondom mijn verstandskies linksonder en dan voornamelijk aan de kant richting mijn kaak/oor. Dit is momenteel de enige kies die ik aan die zijde nog heb doordat ik helaas op jongere leeftijd mijn gebit slecht verzorgd heb. Het lijkt me daarom niet logisch dat een andere kies deze pijn uit zou kunnen stralen, daarnaast is mijn gebit nu weer netjes op orde.

Mijn vraag is als volgt: er van uitgaande dat mijn verstandskies ook nu weer in orde blijkt (3x controle gehad bij 2 tandartsen die expliciet deze pijnlijke kies grondig bekeken hebben zonder iets te merken) , wat zou deze licht zeurende pijn dan kunnen verklaren? Ik vind het namelijk zonde de verstandskies er uit te laten halen als deze in orde blijkt, vooral omdat het de enige kies is die ik aan deze zijde nog heb. Wil deze week nogmaals naar de tandarts gaan voor een controle maar ben bang dat er wederom niks verkeerds te zien is aan de kies en de pijn dus 'onverklaarbaar' blijkt.
Kuijpers23

Na wat meer op het forum gelezen te hebben vraag ik me af de pijn die ik heb wellicht duidt op een mogelijke vorm van aangezichtspijn?

Mijn kaak knakt relatief vaak en volgens de kaakchirurg en mijn vriendin ben ik een tandenknarser (weet niet of dat dagelijks is). Ook heb ik een vreemde tik waarmee ik mijn kaak zeer regelmatig zover mogelijk naar links en rechts beweeg met mijn kaakspieren. De zeurende pijn loopt van mijn verstandskies tot onder mijn oor.
di, 05/18/2010 - 14:07 Permalink