(ontstekings)Pijn aan hechtingen na trekken verstandskiezen

Author:
Nelianne90
Posted:
ma, 01/28/2013 - 16:14
Hallo Allemaal,

Ik had enorme gaten in mijn verstandskiezen en had er behoorlijk last van, en ben toen naar de tandarts gegaan. Deze zei mij dat hij de kiezen niet direct kon trekken omdat er namelijk een ontsteking aan de zenuw zat. Na een antibiotica kuur van 5 dagen ging de pijn weg en kon ik een paar dagen daarna mijn kiezen laten trekken.

Eerst werd er 1 Kies werd getrokken, alles liep voorspoedig en ik ging met van die fijne witte hechtingen naar huis, maar de pijn bleef. Ik kreeg op een gegeven moment een hele vieze smaak in mijn mond en mijn adem stonk ook behoorlijk, toen ben ik na 1,5 week na behandeling weer terug gegaan naar de tandarts. Hij heeft de 'wond' door gespoeld en ik mocht weer voor 5 dagen aan de antibiotica.
De pijn ging gelukkig snel weg.

Vlak daarna werd mijn andere kies getrokken, maar omdat er een gat in deze kies zat brak hij tijdens het trekken in stukken. 40 minuten later, mocht ik dan toch naar huis, gehecht en al. Maar nu heb ik het idee dat ik weer een ontsteking heb. Want de pijn zakt maar niet af. Ik heb nog geen vieze smaak in mijn mond, en mijn adem stinkt ook nog niet. Dus ik weet niet wat ik moet doen. Het gat zelf, waar de kies in heeft gezeten doet geen pijn, het zijn vooral de hechtingen die steken, branden en het voelt alsof iemand mij een flinke klap op mijn kaak heeft gegeven. Deze pijn trekt vanuit mijn kaak naar mijn oor.

Nu is mijn vraag, kun je allergische reacties hebben op deze witte, oplosbare hechtingen. En hoe gaat dit oplos-process in werking? Kan dit proces je tandvlees/zenuwen o.i.d. irriteren?

Of zou ik maar gewoon weer terug gaan naar de tandarts? Ik ben eigenlijk een beetje bang voor de tandarts dus ik ga liever niet, maar ik wil ook niet 2 of 3 weken 2paracetamol en 1 ibuprofen 400 blijven slikken wat ik nu elke dag moet doen om de dag door te komen.

Wie o wie geeft mij goed advies, handige tips, of een duwtje in de rug? :smt003