Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Ontsteking tandvlees/ kaakholte? | Tandarts.nl
3 berichten / 0 nieuw
Ontsteking tandvlees/ kaakholte?
Maarten69
Offline
Laatst gezien: 1 maand 3 weken geleden
Geregistreerd: 11/23/2019 - 08:14
door Maarten69 za, 11/23/2019 - 09:09
#1

Hoi ik heb een probleem wat ik hier nog niet ben tegengekomen.
Ongeveer drie jaar geleden moest ik een apex ondergaan aan een kies rechtsboven, er was eerder een wkb aan gedaan, maar bleef beetje pijn doen.
Meteen na de apex begon het te ontsteken, dus een ab kuurtje gehad. Na een maand bleef de pijn nog steeds aanwezig, dus de kaakchirurg opende het nog een keer om weer schoon te maken.
Maar meteen daarna weer ontstoken.
2 maanden later nog steeds raar gevoel en pijn aan de kies, dus nog maar een keer openmaken en weer schoon maken, maar dit keer zei de chirurg, ik hecht de wond niet, laat het zo maar vanzelf dichtgroeien, maar ik geef je eel direct een ab kuur mee want het ontsteekt nogal snel bij jouw.
Dit keer sloeg de kuur aan...ik rook de antibiotica in mijn mond en neus heel erg, en de pijn werd elke dag minder.
Op de 7de en laatste dag van de ab kuur, was het gevoel en pijn voor 99% weg, ik was zo blij.
Maar direct de dag erna begon het weer erger te worden, en binnen een dag of 5 was de pijn helemaal terug.
Uiteindelijk is de kies getrokken...maar de pijn bleef en is nooit meer overgegaan, er was niets te zien op de foto.
Nu kreeg ik een paar maanden geleden pijn aan mijn neus aan de rechterkant, en aan mijn rechter voortand.
Die tand was al 25 jaar een kroon, en ik heb daar ooit een wkb aan ondergaan 25 jaar geleden.
De tandarts constateerde een fikse ontsteking aan de wortelpunt, dus ab kuurtje en 2 dagen later nieuwe wkb.
Maar meteen daarna, had ik een heel strak gevoel van de tand naar de neus zeg maar...net alsof er een flinke spanning op stond.
Dus na enkeke weken op aanraden tandarts daar ook een apex aan ondergaan, maar toen werd dat gevoel van spanning op de tand 2 keer zo erg...na hier 6 maanden mee rond te hebben gelopen, en weer een ab kuur te hebben gehad, is in samenwerking met de tandarts besloten de voortand te verwijderen en een noodbrug te plaatsen.
Onder het verwijderen constateerde de tandarts dat er speling in de voortand zat, en dat er zich een fistel gevormd had recht onder mijn neus een stukje de bovenlip in.
Na het verwijderen voelde het zeker 50% beter aan, maar de spanning ( pijn) bleef aanwezig. De fistel werd wel ineens minder.
Een paar weken later kreeg ik geen adem meer door mijn rechter neusgat, en de neus begon aan de rechterkant weer pijn te doen,dus naar de kno arts.
Na mijn gesprek heeft hij de neus van binnen bekeken en 2 maal een ct scan laten maken.
Hieruit bleek dat er niets met de neus aan de hand is, maar waarschijnlijk aan de kaakholte zei hij.
Hij jwam er achter dat mijn neusschot ooit gebroken was, en nooit rechtgezet is, het staat erg scheef naar de rechterkant.
Hij vertelde mij dat hij vermoedde dat er na de eerste apex aan de rechter bovenkies, rommel of bacterieen zich ingekapseld hebben in het hoekje achter het scheve neusschot, en dat daarom antibiotica niet helpen omdat die er niet bij kan komen.
Vorige week heeft de kaakchirurg nog eens de plek waar de kies heeft gezeten en de ruimte boven de getrokken voortand schoongemaakt, maar nu ontstaat er weer een bult of fistel boven dat gat...net op de grens tussen tandvlees en binnenkant bovenlip.
En mijn hele rechterbovenkant doet pijn...dus heb nu net weer ab kuur gehad, maar die doet niet veel...vandaag de laatste pil genomen, en ik ben er bang voor dat het morgen weer gaat opvlammen...het is net idd of er iets uit wil onder mijn neusgat.
De kaakchirurg vind het allemaal maar een vreemd verhaal, en doet er weinig aan...het is complex zegt hij.
Er wordt aan het verhaal van de kno arts getwijfeld, maar mij lijkt het logisch, dat er iets tussen dat scheef neusschot ingekapseld kan zijn geraakt.
De kaakchirurg behandeld steeds de plaats waar ik pijn heb, maar dit is niet de oorzaak aanpakken in mijn ogen, ik heb dus maar een second opinion aangevraagd maar moet daar 4 weken op wachten, pff.
Er moet toch wel een behandeling zijn om die holte schoon te maken, of te checken of daar idd rommel of bacterieen ingekapseld geraakt zijn?
De bult boven mijn getrokken voirtand voelt aan als een luchtzakje zeg maar....net alsof er een steentje in zit, en is de ene dag opgezwollen en de andere weer minder.
Ik wordt er moedeloos van, dat gevoel en pijn, en het feit dat de kaakchirurg me behandeld alsof ik uit mijn nek klets...het is constant maar van...kom volgende maand maar terug, of hij zegt ik zie niks...terwijl mijn tandarts zegt, nou maarten, dat ziet er idd beetje vreemd uit, dat is niet goed.
Het is een heel verhaal, dat weet ik, maar ik kan er niks aan doen, het overkomt me gewoon.
Ik probeer nu maar vol te houden en mag over ruim twee weken weer terugkomen naar de kaakchirurg, maar ik merk vandaag dat de bult weer wat dikker is en pulseerd...ook mijn neus staat weer onder spanning.
Heeft er iemand een tip voor me, of heb ik al het juiste gedaan om een second opinion aan te vragen?
Mvg Maarten.

Ik heb echt geen flauw benul
afbeelding van Lieneke
Lieneke
Offline
Laatst gezien: 4 dagen 20 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke ma, 11/25/2019 - 12:08

Ik heb echt geen flauw benul wat hier aan de hand kan zijn...snap er niks van...kan de kno arts ook niet de holte spoelen?

Ik heb echt geen flauw benul
Maarten69
Offline
Laatst gezien: 1 maand 3 weken geleden
Geregistreerd: 11/23/2019 - 08:14
door Maarten69 ma, 11/25/2019 - 14:38
(Reply to #2)

Hoi, nee dus, omdat het de kaakholte betreft zegt hij, en dat hoort niet bij de kno arts thuis maar bij de kaakchirurg, ik ga idd aan de kaakchirurg vragen of hij die holte niet kan spoelen, ik heb begrepen dat die mogelijkheid er is, het is poliklinisch, paar uurtjes aan het infuus, en via sneetje wordt het dan gespoeld...ben benieuwd, ik mag 9 december pas weer naar de kaakchirurg toe, dus wordt vervolgd.
Groeten Maarten.