Ontsteking onder wortelkanaal

Author:
Nielsvh
Posted:
di, 09/28/2010 - 18:03
Sinds 8 jaar heb ik een brug linksboven. Sinds enkele jaren zit er precies boven mn snijtand (welke onder de kroon zit) een harde bult op het tandvlees ca. 1 cm boven begin van de kroon, net onder de holtes. Opzich had ik geen echte last v.d bult, alleen als ik me inspande voelde ik wat "geklop", maar niet overdreven.
Echter begon 4 wk terug de bult groter te worden en ontstond er een puist op tandvlees. Bleek de wortel al helemaal ontstoken en dood. Zonder verdoving voert ie een WKB uit en alles leek opgelost; bult werd kleiner, geen last meer. Hij vondt t wel raar dat ik daar zonder al te veel last al jaren mee rond liep, maar dat terzijde.
Nu zijn we 4 wk later en toch heb ik steeds een beetje last op die plek waar de WKB is uitgevoerd; drukkend gevoel richting holtes, vieze smaal s'octends en soms kloppend gevoel'.
Tandarts heeft vandaag n foto gemaakt, waarop er onder de schone wortelkanaal WEL een ontsteking zit.
Hij zegt dat dit vanzelf over gaat (??). En anders kan hij met een kleine ingreep in t tandvlees snijden en richting ontsteking gaan om t op te lossen.
Echter kwam ik op mn werk en zei n collega dat ie t raar vond dat ik geen antibiotica heb meegekregen. Ik dus bellen naar tandarts; zegt ie doodleuk dat ie dat wel kan voorschrijven.
Ik heb nu dus Amoxicilline meegekregen en ben benieuwd of dit spul echt werkt tegen een ontsteking onder de wortel??
En waarom die bult zo hard is en er eigenlijk nog steeds zit??