ontsteking aan tandwortel

Author:
wortel
Posted:
vr, 10/11/2002 - 16:46
Ben uit angst al jaren niet naar een tandarts geweest. Heb nu een ontsteking onder aan mijn kaak en een enorm gezwollen wang en mijn huisarts vermoedt een ontsteking aan een wortel van een kies. Heb antibioticakuur gekregen en het zeer dringende advies een tandarts te bezoeken. Nu heb ik geen tandarts en heb ik wel het idee dat ik op korte termijn een behandeling nodig heb.

Enkele vragen
1) Is de antibioticakuur op dit moment afdoende of moet ik toch zo snel mogelijk een weekendtandarts zoeken ?

2) Hoe snel moet ik mij laten behandelen ? Binnen enkele dagen, direct na de antibiotica kuur of binnen enkele weken of zoiets.

3) Hoe kom ik binnen een zo kort mogelijk tijd aan een tandarts (die hopelijk ook nog kan omgaan met angstige patienten). Ik heb net geconstateerd dat de tandartsen in mijn plaats allemaal vol zitten en/of wachtlijsten kennen. Ik werk in amsterdam dus een tandarts daar lijkt me wel een goed alternatief op dit moment.
Moon

Hoi,

Weekendtandartsen... tja.. als je echt heel veel pijn hebt, zou je het kunnen doen... maar ik hoor er niet altijd positieve verhalen over. Maar als de pijn echt niet meer gaat, volgens mij doet hij/zij er dan wel wat aan. Want dan maakt het immers niet uit welke tandarts je hebt.

Een anitbiotica kuur helpt om de ontsteking te verminderen, maar de werkelijk oorzaak gaat er natuurlijk niet van over. Als je stopt met de antibiotica, zal de ontsteking misschien wel weg zijn, maar dan heb je binnen no-time weer een nieuwe.

Ik vind het idd. erg vreemd dat tandartsen wachtlijsten hebben. Als je pijn hebt, zal er toch wel een tandarts zijn die je wil/kan helpen??? Dan heb je in elk geval geen pijn meer en kan je op zoek gaan naar een vaste tandarts...

Sterkte
za, 10/12/2002 - 18:33 Permalink