Onsteking / pijn niet weg 2 maanden na apexresectie; 23 jaar; advies voor behandeling?

Author:
tandpijnisnietfijn
Posted:
vr, 12/09/2016 - 11:28
Hallo allemaal,

Ik ben 23 jaar. 2.5 maand geleden heb ik een apexresectie gehad aan een kies in de onderkaak, 2e van achteren.
Hier loop ik nu 3 jaar mee, inclusief 2 wkb'en voorafgaand aan de apex.

Sinds de apex is de pijn gebleven, en ik kon ik er nog steeds niet op eten.
Sinds 3 dagen weer erg veel pijn ook bij niet-eten, warm gevoel in mijn mond, en een bloed/metaal-smaak. Hierdoor kan ik me niet concentreren op mijn dagelijkse bezigheden (studie)
Inmiddels zit ik weer aan de sterke pijnstillers, en heeft de tandarts me gisteren doorgestuurd naar de kaakchirurg waar ik maandag terecht kan.
Op de foto van de TA was onder de kies nog steeds een zwarte vlek te zien. De tandarts zei dat het rommelde onder de kies, en dat als hij de geschiedenis niet zou weten hij zou zeggen dat er een ontsteking was. Maar aangezien hij weet van de apex, zou het ook herstel kunnen zijn zei hij. Ik heb geen antibiotica gekregen. Wat misschien nog opvallend is te vertellen is dat ik hier nu 3 jaar mee loop, en ook (toevallig?) 3 jaar met oorpijn aan dezelfde kant, waar de dokter en KNO arts geen verklaring voor kunnen vinden.

De tandarts heeft me aangeraden de tand ineens te laten trekken indien prognose voor herbehandeling laag is. Op beide opties (herbehandeling + trekken) ben niet zo happig.
Zeker gezien mijn jonge leeftijd!! Maar ik wil nu ook van de pijn af. Heeft iemand hier ervaringen mee, of kan mij advies geven?

Alvast héél erg dank.