Onsteking altijd zichtbaar op foto?

Author:
Denise25
Posted:
do, 01/29/2009 - 08:18
Vorig jaar in maart (tijdens een mini-vakantie) heb ik behoorlijke pijn gehad aan een kies, ook kloppen e.d.
Ik had nog een antibioticakuurtje liggen wat de tandarts me al eerder had voorgeschreven en dat ben ik maar gaan gebruiken. Die dag nadat ik terug was gekomen ben ik naar de tandarts geweest. Hij heeft foto gemaakt en testjes gedaan (lucht, tikken etc) maar er was niks te zien en te voelen.

De tand bleef echter met tussenpozen gevoelig en kloppen. Ondertussen ben ik overgestapt naar een speciale angsttandarts en daar zijn er uitgebreide gebitsfoto's gemaakt, maar ook daarop was niks te zien. Wel heb ik een aantal diepe vullingen, die tegen de zenuw aanzitten, dus volgens mijn nieuwe tandarts kan dat oook de oorzaak zijn. Bovendien klem ik ook behoorlijk vaak 's nachts, dus ik weet niet of dat kan meespelen.

Nu doet de tand weer pijn, kloppen en als ik er vanonder tegenaandruk doet het pijn. Ik dacht echter altijd dat een ontsteking altijd zichtbaar is op foto's?
Wat kan het anders nog zijn?
Denise25

Zaterdagnacht weer flink liggen klemmen. Ik betrap me erop dat ik dit overdag ook wel eens doe. Dat ik mijn tong tegen mijn boventanden duw/klem.
En ja hoor, sinds gisteravond weer kloppen en pijn. Het is precies de plek waar ik met mijn ondertanden tegen die boventanden duw.

Aan de andere kant, dat kloppen en de pijn zal toch wel niet daarvan kunnen komen...?
ma, 02/09/2009 - 15:00 Permalink
Denise25

Pfff, heb echt pijn. Denk toch dat ik morgen maar de tandarts ff bel, hoe vreselijk ik dat ook vind...

Misschien is het inderdaad van het klemmen, maar kan me zo moeilijk voorstellen dat het daarvan zo gaat kloppen en pijn doen.
Maar goed, ik lees het meer hier, dus het zal toch wel. In ieder geval toch maar eens praten over een bitje.
ma, 02/09/2009 - 21:52 Permalink
Denise25

Ik ben net terug van de tandarts en het is inderdaad een ontsteking van de wortelpunt.
Ik verga van de pijn, maar volgens de tandarts heeft antibiotica geen zin. Nu ben ik dus als de dood dat ze niet goed kunnen verdoven als het zo'n pijn doet. Dat lees ik altijd overal. Kunnen jullie me misschien een beetje geruststellen?
di, 02/10/2009 - 13:55 Permalink
Tineke38

Wat je gelezen hebt klopt wel..ontstekingsgebieden zijn soms moeilijk te verdoven ..maar..

je tandarts zal bij het openmaken van je kies wel een klein beetje extra verdovingsvloeistog in je zenuw laten lopen, dat doet een enkele seconden pijn en daarna voel je niets meer. Ik zeg het uit eigen ervaring want heb pas zon behandeling gehad

wanneer moet je terug?

succes ermee
di, 02/10/2009 - 14:40 Permalink
Denise25

Pfff, wat een hel is die kiespijn. Ik ga morgenochtend weer bellen, want dit houd ik echt niet vol. Durf ook die zakjes Ibuprofen niet te vaak te nemen.
Mijn wang doet ook pijn op de plek waar de ontsteking zit, is dit normaal? Ben alleen zo bang dat het heel erg pijn gaat doen :( Volgens mij is dit echt niet te verdoven...
di, 02/10/2009 - 21:32 Permalink
Tineke38

ik heb geen idee of dat kwaad kan...dus ik begrijp dat je nog niet gebeld hebt?

Ik lees je verhaal nog eens goed door en bemerk dat de tandarts je wegstuurd heeft met pijn en een wortelpuntontsteking? of wilde je dat zelf?

Ik zou als ik jou was toch bellen..je bent zon zelfde type als ik misschien..die misschien wel af wacht of de pijn weggaat, maar geloof me..dat gaat niet gebeuren vrees ik

je moet even door de zure appel heen bijten en gaan, dan ben je vast diezelfde avond nog enorm opgelucht
wo, 02/11/2009 - 17:18 Permalink
Denise25

Pijn is nu grotendeels weg. Alleen mijn wang is nog een klein beetje gevoelig op de plek waar de wortel zit. Kan dus wel tot maandag wachten.
Het is een tand met 1 kanaal en volgens mijn TA gaat het ongeveer 50 minuten duren, incl. alles. Klopt dat een beetje?

Ben alleen zo bang, dat het pijn gaat doen..
vr, 02/13/2009 - 09:51 Permalink
Joy-joy

Hoi Denise

Alvast veel succes vanmiddag. Ik heb zelf een paar wortelbehandelingen aan een paar kiezen gehad. Dit werd gelukkig goed verdoofd hoor, dus eigenlijk merkte ik daar niet zo veel van. De tandarts was er wel een tijd mee bezig (laatste keer ca 1,5 uur in totaal), maar een kies heeft meer zenuwen dan een tand, dus dat zal waarschijnlijk wel vlugger gaan.

Groetjes Joy-joy
ma, 02/16/2009 - 08:32 Permalink
Denise25

Het is me reuze meegevallen. De tandarts was heel lief, duidelijk en rustig. Was goed verdoofd en heb er helemaal niks van gevoeld.

Ook met de napijn valt het heel. De tand is een beetje gevoelig en als ik loop dan voel ik nog wel iets, maar niet zo erg dat ik een pijnstiller moet nemen. Hopelijk ben ik er nu met een paar dagen vanaf.

Bedankt voor je interesse!!
di, 02/17/2009 - 17:42 Permalink