oeps er zit een watje in mijn wortelkanaal

Author:
mvandulmen
Posted:
di, 05/14/2002 - 10:58
hallo,

Ongeveer 10 jaar geleden is er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd op een van mijn voortanden. Sindsdien heb ik bij tijd en wijlen last gehad van ontstekingen waarbij een hele dikke lip, een opgezollen gehemelte en 2x zelfs koorts en echt ziek zijn. Ik had geen idee waar dat aan kon liggen en bij de huisarts werd ik met een middeltje weer weggestuurd.
Afgelopen februari was het weer eens zo ver. Ik kwam bij de tandarts terecht en die wilde me geen behandeling geven, maar eerst alleen de bult aan mijn gehemelte doorsnijden. 6 weken later kon ik pas terecht voor een behandeling. Bij het openmaken/vijlen van het kanaal trof mijn tandarts een watje aan. Oeps zeker vergeten eruit te halen 10 jaar geleden. Hij was erg snel met zijn antwoord dat dit de ontstekingen niet veroorzaakt kan hebben. Twee behandelingen later ontvang ik een dikke rekening die mijn verzekering niet betaald.
Er bekruipt mij een beetje het gevoel dat het niet eerlijk is dat er een foutje gemaakt is en dat ik niet alleen voor de pijn mag opdraaien, maar ook nog eens voor de geldelijke kosten.

Mijn vragen zijn: Kan dat vergeten watje de oorzaak zijn van de ontstekingen?
Zo ja, moet de tandarts of zijn verzekering dan niet de kosten op zich nemen?

Alvast bedankt
de digitale tandarts

Het is voor mij vanaf deze positie onmogelijk om een second-opinion te geven.
Mijn bedoeling met dit forum is ook zeker niet om werk van andere tandartsen te beoordelen, maar om bezoekers van tandarts.nl te helpen met tandheelkundige problemen.

Als u een second opinion wilt, kunt u zich beter wenden tot het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP), bereikbaar onder: 0900 2025012

Kanaalbehandelingen waarbij gewerkt werd met watjes werden vroeger overigens veelvuldig toegepast.
<a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=162&amp;forum=1">Klik hier voor een eerder antwoord over een soortgelijk geval</a>

Met vriendelijke groet.
di, 05/21/2002 - 23:57 Permalink