nog steeds ontsteking na zenuwbehandelingen kies

Author:
talk2paul
Posted:
do, 08/01/2002 - 16:00
Ik heb een ontsteking aan een kies gehad (was gevuld met een grote witte vulling), deze is behandeld door de kaakchirurg waarbij mijn tandvlees is open gesneden en de wortelpunten zijn afgeslepen en de wortelkanalen zijn schoongemaakt. De ontsteking is daarna niet weggegaan en is zelfs erger geworden. Vervolgens ben ik naar een nieuwe tandarts gegaan die mij vertelde dat de wortelkanalen niet volledig waren schoongemaakt door de kaakchirurg, dus heeft hij een nieuwe zenuwbehandeling gegeven. Het tandvlees is nog steeds ontstoken en mijn wang is nog dik. Ik denk eraan om Broxil te gebruiken (feneticilline) te gebruiken om de ontsteking weg te krijgen. Is dit verstandig of kan ik beter geen penicilline gebruiken? Bestaan er andere middelen die wat gezonder voor het lichaam zijn dan penicilline om een ontsteking weg te krijgen? m.vr.gr. Paul
de digitale tandarts

Je moet wel begrijpen dat je met de penicilline misschien wel een tijdelijk succes boekt maar dat dit de oorzaak niet wegneemt.

De bacterien die blijkbaar nog steeds in het wortelkanaal zitten of die vanuit de mond in staat zijn om de kanalen binnen te komen, zullen na verloop van tijd weer voor een ontsteking gaan zorgen.

Misschien dat de kies toch getrokken moet worden of dat een specialist in wortelkanaalbehandelingen (endodontoloog) er een keer naar zou moeten kijken.

Succes
ma, 08/05/2002 - 23:06 Permalink