Nog steeds niet over

Author:
Moon
Posted:
ma, 12/30/2002 - 19:20
Waarschijnlijk weer eens niets aan de hand en heb ik de bibbers om niets, maar heb sinds gisteren hele irritante pijn aan mijn kies (nr 26, alweer!)
Kanaalbehandeling gehad in mei/juni en Apex in sept) sinds gisteren heb ik het gevoel alsof er een splinter in mijn kies/tandvlees/kaak (kan het niet helemaal plaatsen!) drukt als ik te hard met die kies kauw. Ook mijn tandvlees is heel gevoelig. Kies zelf voel ik weinig aan. Het zit er echt in. Heel irritant!

Waarschijnlijk maak ik me zorgen om niets, maar wil wel graag weten of iemand het gevoel herkend!

Groetjes monique

[ Dit Bericht is bewerkt door: Moon op 2002-12-30 19:22 ]
Ad

Moon,

Hoi, zou het kunnen zijn dat alles door de behandelingen veel gevoeliger wordt? Ga zelf nu ook door een opeenvolging van behandelingen, en begin steeds meer "effecten" te merken!
di, 12/31/2002 - 17:40 Permalink
Moon

Daar zou je uinderdaad gelijk aan kunnen hebben, Effect van weersverandering? Inderdaad heb je gelijk als je zegt dat alles veel gevoeliger wordt in je mond, als je een hele reeks behandelingen ondergaat...
Het is vast niets bijzonders...!

Bedankt voor je reactie! Ik wens je een fijne jaarwisseling!

Groetjes monique
di, 12/31/2002 - 18:40 Permalink
kristin.smets

Hoi Moon,

Een gelukkig nieuwjaar met zo weinig mogelijk tandpijn.

Heb zelf spijtig genoeg terug kiespijn.
Gisteren een heel feestmaaltijd moeten meemaken en nu er de gevolgen van, denk ik.

Ik heb al een pilletje Brufen Forte 600 op, maar het helpt niet echt.
Weet jij soms nog iets straffer?

Dinsdag ga ik terug naar de tandarts, heb juist een antibioticakuur gedaan, en vond dat het wel veel beter was, maar antibiotica is nu op. Misschien vandaar de pijn.

Denk dat ik ook een wortelkanaalbehandeling moet krijgen voor die 2 laatste kiezen, pijn zit er zowat tussenin. Ben inderdaad bang dat het gevoelig gaat blijven, zoals bij jou.

Groetjes en tot antwoords
Krisje
wo, 01/01/2003 - 11:01 Permalink
Moon

ja... begin zo langzamerhand moedeloos te worden van de pijn. Ik was nog in de illusie dat het ooit over zou gaan. Maar dat ooit duurt nu meer dan een jaar en er komt steeds meer ongein bij!
Ik denk inderdaad dat je veel gevoeliger wordtdoor pijn. Heb ooit gedacht dat ik de pijn gewoon bedacht, omdat ik er steeds zo mee bezig was. (was meer aan het denken wat de tandarts dan wel niet zou denken!) Maar mijn tandarts zei toen dat als ik pijn had, dat hij geloofde dat er dan werkelijk wat zat, en dat ze het dan ook zouden vinden.

Ik slik altijd Sariodon, maar dat had ik je al in mijn antwoord op je topic verteld.

Jij natuurlijk ook alle goeds voor het nieuw jaar!
Groetjes Monique
wo, 01/01/2003 - 19:18 Permalink
Ad

Moon,

Heb je wel eens gehoord van het begrip HSP (Hoog Sensitief Persoon)? Het schijnt te zijn dat 15-20% van de bevolking een verhoogde (lichamelijke en mentale) gevoeligheid heeft, met oa als resultaat een lagere pijndrempel. Recent zijn enkele boeken verschenen waarin eea wordt uitgelegd. Ook op Internet is hierover heel veel te vinden. Je zou kunnen uitzoeken of je een HSP bent! Zelf ben ik het, als ik de literatuur mag geloven. Ik sluit beslist niet uit dat HSP kwetsbaarder maakt voor datgene waar jij mee te maken hebt. Wellicht dat tandartsen dit fenomeen nog onvoldoende kennen om er rekening mee te houden?

Groeten, Ad.
wo, 01/01/2003 - 19:47 Permalink
kristin.smets

Hoi Ad,

Probeer echt te geloven dat ik een HSP ben.
Als de dokter of tandarts tegen mij zegt, één of 2 dagen pijn, dan moet het gedaan zijn, dan duurt dat bij mij altijd veel langer.
Het is zeker niet psychisch bij mij.
Zo had ik op Nieuwjaarsdag terug veel pijn terwijl ik nog naar een feest moest.

Wel heb ik al ondervonden als ik ga werken of iets ontspannend doe (ben nl. bij de ijsberen) dat de pijn wel minder is, omdat je je er dan niet zo op focust.

Moet dinsdag terug naar de tandarts, ben wel bang, ze zijn al zo lang naar de oorzaak op zoek bij me, dat het me soms wel allemaal teveel wordt.

Groetjes
Krisje
do, 01/02/2003 - 17:03 Permalink
Ad

Hi Kristen,

Vervelend, vooral als je niet weet wanneer het eindelijk over is! Hoop voor je dat het niets vervelends is - hoewel de wortelbehandelingen mij tot nog toe erg zijn meegevallen. Alleen de nasleep, alle gedoe...

Sterkte en laat even weten wat het geworden is!

Gr. Ad.
do, 01/02/2003 - 19:43 Permalink
Kamille

Beste Moon,

De pijn in die kies kan veroorzaakt worden doordat er een recidief is opgetreden. Met andere woorden de ontsteking is terug en zit op een andere wortelpunt.Komt vaker voor bij een apexresectie. Ik heb het ook gehad en uiteindelijk moest de kies eruit. Het hoeft in jouw geval natuurlijk niet zo te zijn maar als ik jou was zou ik een foto laten maken bij de tandarts, just in case.
wo, 01/08/2003 - 20:53 Permalink
Moon

oke! heel opbeurend verhaal!!! AHUM! Maar goede.. natuurlijk wel realistisch...
Ik ben al doodsbang... Maar goed, ik zal erover nadenken. Moet toch de tandarts bellen, voor een irritante verstandskies (het gaat echt heel goed met mij!!!) en dan vraag ik wel of hij ernaar wil kijken!
In elk geval bedankt voor je reactie.
zo, 01/12/2003 - 14:36 Permalink
Moon

Hoi,

Nou ben maandag bij de tandarts geweest. En er is weinig aan de hand. De pijn in mijn verstandskies wordt waarschijnlijk veroorzaakt door stress. Omdat ik s'nachts mijn kiezen heel hard op elkaar zet, dus ik mijn kiezen terug in hun wortel, waardoor dat een soort van "kneus". De tandarts hoopt dat het overgaat wanneer de stress in mijn leven mindder wordt. Als dat niet gebeurd.. heb ik denk ik een probleem!

Ik denk dat de pijn in die andere kies daar dan ook wel vandaan kan komen. Ik durfde er niet over te beginnen!!!! (ben echt een vreselijke held op sokken!)

Heeft iemand nog tips om te kalmeren wanneer je bij de tandarts bent? Ik kom niet verder dan vreselijk sarcastisch zijn... Alleen maar om mijn angst te verbergen. Sarcastisch zijn is makkelijker dan bang zijn. Op het moment dat ik mijn sarcasme zal laten vallen, dan ben ik volgens mij alleen nog maar een hoopje ellende. Maar goed... sarcastisch zijn is natuurlijk ook niet alles. K kan altijd wel janken asls ik bij hem ben...

Groetjes Monique
wo, 01/15/2003 - 07:43 Permalink
Pisces

Maar je GAAT wel, Moon !! Enig idee hoe ontzettend knap ik jou vind !! En wat dan nog dat je sarcastisch bent daar ? Het feit dat jij naar de tandarts gaat, terwijl je bang bent, vind ik een medaille waard.

Zo, en ga dat nou maar eens 1000x tegen jezelf zeggen !

groetjes, Pisces
wo, 01/15/2003 - 15:00 Permalink
Moon


Op 2003-01-15 15:00, schreef Pisces:
Maar je GAAT wel, Moon !! Enig idee hoe ontzettend knap ik jou vind !! En wat dan nog dat je sarcastisch bent daar ? Het feit dat jij naar de tandarts gaat, terwijl je bang bent, vind ik een medaille waard.

Zo, en ga dat nou maar eens 1000x tegen jezelf zeggen !

groetjes, Pisces


Oke! Ik heb een medaille verdiend... ik heb een medaille verdiend.... Ik heb een medaille verdiend....
Bedankt voor je lieve reactie! Dank je wel!!!!!
wo, 01/15/2003 - 20:39 Permalink