Nieuwe tandarts zegt ik heb 6 gaatjes en 3 wortelkanaalbehandelingen nodig? (vaste tandarts en orthodontist zeiden alles ok)

Author:
reddington
Posted:
di, 03/10/2020 - 16:50
In januari 2020 was ik bij de orthodontist voor blokjes boven en onderkant. Ben 21 jaar. Krijg blokjes eind mei. (gewoon kleine vulling die afgebroken is)
Hij zei na inspectie dat het er goed uitzag.

Had 6-maandelijkse controle vorig maand bij mijn huidige vaste tandarts waar ik al jaren ga, en hij zei alles ok, gewoon kleine vulling die afgebroken is.

Beide waren ervaren mannen van 45j+.

Vandaag was ik bij een 25-jarige tandarts, en hij zei 6 gaatjes/slechte vullingen/kleine gaps en 3 wortelkanaalbehandelingen die ik heb laten doen moeten moeten opnieuw gedaan worden, omdat het slecht is gedaan, en anders kans op bacteriele infectie/abscess.

Op zich vind ik het geen probleem om 6 gaatjes te herstellen, maar niet als het onnodig is.
En die wortelkanaalbehandelingen zijn rond 400 EUR per tand, dus dat is wel veel geld.

Wat me stoort is, waarom heeft mijn tandarts of orthodontist hier niks van gezegd?
Want de nieuwe tandarts vandaag zei ook dat hij het echt afraadt om orthodontie te doen op mijn tanden, dat het de gaatjes ging vergroten of tot tandverlies kan leiden.

Foto in bijlage, en imgur link die foto's van de gaatjes die hij bedoelde inbegrepen:
https://imgur.com/a/hSjJyaG

Dank u voor u raad!
Attach
vV

er zijn idd wat plekjes die behandeld dienen te worden. dat alle 3 de wortelkanaalbehandelingen over moeten is denk ik wat kort door de bocht. Daar zou ik toch ook de oude foto's en de voorgeschiedenis van willen zien.
Een aantal vullingen betreft wellicht gewoon een wat dikke bondinglaag (daar mist deze tandarts wellicht wat ervaring). maar ook daarvoor: beoordelen met oude foto's ernaast.
Ik hoop niet dat je een nieuwe tandarts getroffen hebt die bij voorbaat alle werk van voorgangers afkeurt. mi heeft ie deels gelijk, voor de rest mis ik info.
wo, 03/11/2020 - 10:30 Permalink