Nieuwe ontsteking na endo (3jaar geleden) mogelijk?

Author:
Lydia1
Posted:
ma, 08/03/2020 - 18:06
3 jaar geleden had ik een ontsteking onder mijn 1e grote kies links boven. Hier is een endo behandeling gedaan en het leed was geleden. Sinds enkele dagen voel ik echter een soort druk in mijn linker bovenkaak. Geen pijn, maar wel een drukgevoel. Soms is het een poosje weg, maar het komt tot nu toe steeds terug. Ik heb op al mijn kiezen geklopt met mijn vinger en bij de betreffende kies voel ik wel degelijk iets, niet pijnlijk, maar het voelt wel anders dan bij de andere kiezen, toch iets van een heel lichte pijn?? Ik kan het niet goed thuisbrengen. Mijn eigen tandarts is met vakantie. Mijn vraag: kan ik dit negeren? Misschien gaat het vanzelf wel weg en de kies zou immers 'dood' moeten zijn, of kan het in sommige gevallen voorkomen dat er zich toch weer een ontstekinkje in dat gebied ontwikkelt?
Ik wil niet "voor niets" naar andere tandarts " lastigvallen". Alvast dank voor het antwoord.
Lydia1

Als antwoord op door Lieneke

Dankjewel voor je antwoord Lieneke. Hè gatsie, geen fijn vooruitzicht dus en ik ben al zo'n held bij de tandarts.....
:-((
Maar wat moet dat moet en ik weet dat "het maar zo laten" vragen is om nog meer problemen. Een vriendin van mij heeft door haar tandartsangst heel lang met een sluimerende ontsteking gelopen. Met regelmaat had ze een bultje bij haar tandvlees, dat ze dan zelf met de punt van een schilmesje aanprikte zodat de pus eruit kon. Ze was dan weer voor even van de pijn af. Later ( na maanden op haar inpraten en ze éindelijk meeging) bleek dat het het uiteinde van een fistel was en haar kaakbot had er inmiddels ook behoorlijk onder geleden.
Volgende week is mijn eigen tandarts terug. Ik ga dan meteen een afspraak maken. Ik had eigenlijk in maart al gemoeten, maar die afspraak werd gecanceld ivm Corona. Had ik nou vóór zijn vakantie maar een afspraak gemaakt denk ik nu steeds, maar ja, als je verder geen klachten hebt..... De druk komt en gaat en ik kan normaal eten, dus ik kan er goed mee zijn. Ik begrijp in ieder geval uit je reactie dat een "spoedafspraak" bij een andere tandarts niet nodig is en daar ben ik al heel blij om. Ondanks mijn best grote angst (reden: vroeger waren ze echt niet zo kindvriendelijk!! En die boor die nog gekoeld werd met water, brrrrrrr) ga ik braaf ieder jaar. Altijd klamme handen en drijfnatte rug, maar mijn tandarts gaat daar heel goed mee om en het valt eigenlijk altijd mee. Maar die angst komt toch iédere keer weer opzetten. Dat wil ik niet maar ik heb het gewoon niet in de hand dan.
wo, 08/12/2020 - 15:56 Permalink