Nieuwe grijze vullingen doen pijn met eten en warm/koud

Author:
truusje
Posted:
vr, 04/01/2005 - 20:52
Hoi,

Ik heb 3 weken geleden 4 nieuwe grijze vullingen gehad, omdat deze vullingen lekten.

Ik was erg zenuwachtig, maar de behandeling ging goed, hij heeft alles verdoofd. Maar toen de verdoving uitgewerkt was en ik er weer normaal op ging eten deed het gelijk van het begin af aan zeer met eten en drinken. Ik heb dan het idee dat de pijn tussen mijn nieuw gevulde kiezen zit als ik er op eet. Ook met koud en warm is het een ramp. Het doet dan zo'n zeer. Durf bijna niets meer te eten of drinken, of met veel geduld.

Ik heb dit probleem een jaar of 5 geleden ook wel eens gehad met een vulling, ben toen terug geweest, maar hij kon op dat moment niets vinden. Ik moest het toen maar even afwachten, maar ik heb er toen wel een aantal jaren last van gehad, ik heb er nooit goed op durven eten met harde dingen. Maar alles went he. Deze kies is overigens nu weer opnieuw gevuld, lekte ook.

Nu dus weer hetzelfde probleem, alleen nu op 4 plaatsen tegelijk. Ik heb gisteren gebeld en het probleem uitgelegd aan de assistente, maar ik werd gelijk afgewimpeld met het antwoord, dat is heel normaal en zolang je er niet wakker van ligt met een paracetamol dan zal het wel goed zijn. Ze heeft dus geen tijd gezegd hoelang dit mag gaan duren.

Weet iemand na hoelang dit toch wel over zou moeten zijn of wie weet er raad met mijn probleem?

Ik zie jullie reacties graag tegemoet.

Groetjes van Truusje
Ricky

Hoewel napijn na het leggen van een vulling best heftig kan zijn en enige tijd kan aanhouden, vind ik (voor een amalgaamvulling) drie weken wel wat lang. Als tandarts zou ik op z'n minst even willen kijken of de vullingen bijvoorbeeld niet iets te hoog zijn, waardoor ze een overbelasting veroorzaken met pijn bij warm/kou en eten tot gevolg.
Als dat zo is, is dit zo verholpen door iets van de vullingen af te halen.
Kan hij niks vinden, dan neemt dat ook een stukje ongerustheid weg.

Dus mijn advies: Probeer toch een afspraak bij de tandarts te regelen en laat je daarbij niet te snel afwimpelen door de assistente :smt002

Succes,

Rick :)
za, 04/02/2005 - 13:12 Permalink
truusje

Oke, dan ga ik toch van de week nog maar es bellen als ik dat nu nog durf :-? , hopen dat ik dan niet dezelfde aan de telefoon krijg en dat ze me geen zeurpiet gaan vinden daar.

Maar de pijn met eten zit ook nog es voornamelijk tussen die kiezen die gevuld zijn. Daar zit ook volgens mij ook nieuw vulsel tussen. Als ik m'n nagel tussen die kiezen steek, dan doet het daar ook zeer, een soort stroomstootje, zeg maar.

Is dat met een beetje vijlwerk ook verholpen denk je? Of zouden mijn zenuwen gewoon heel gevoelig zijn?

Wat is trouwens een indirecte pulva overkapping? Stond er ook nog bij vermeld.

Groetjes van wanhopige truusje :(
za, 04/02/2005 - 17:51 Permalink
Ricky

Een indirecte pulpaoverkapping wil zeggen dat de zenuw net niet bloot ligt, maar wel zodanig dicht bij het buitenoppervlak dat de tandarts een extra beschermlaag tussen de bodem van het gat en de vulling nodig vond.
Er ook nog zoiets als een DIRECTE pulpaoverkapping. Daar ligt de zenuw net wel bloot en kost het de tandarts wat meer moeite om deze te beschermen. Het risico dat de zenuw later alsnog kapot gaat is dan zowieso groter, ondanks bescherming, etc.

Groeten,

Rick :)
za, 04/02/2005 - 18:13 Permalink
truusje

En die pijn als ik met mijn nagel tussen mijn kiezen kom, kan dat ook komen omdat de vulling te hoog is?

Want dat is eigenlijk de grootste pijn als ik eet. Dat ik telkens een soort stroomstootje krijg.
za, 04/02/2005 - 19:04 Permalink
Ricky

Als (om welke reden dan ook) de zenuw is geirriteerd, kan het aanraken van de kies of het tussen de kiezen "peuteren" inderdaad gevoelig zijn.
Wat is de oorzaak van de irritatie?
Alleen de tandarts kan hier een afdoende antwoord op geven en dan alleen nog als hij heeft kunnen onderzoeken wat er precies aan de hand is.
Nogmaals: al 3 weken de beschreven klachten vind ik voor een amalgaamvulling vrij lang en reden genoeg om uw tandarts te consulteren!

Groeten,
Rick :)
zo, 04/03/2005 - 11:55 Permalink
truusje

Oke bedankt!

Dan ga ik van de week nog maar es een keertje bellen, hopen dat ik een andere assistente aan de telefoon krijg.

Misschien dacht ze wel dat het om witte vullingen ging, want daar kan je toch wel veel meer last van hebben?

Bedankt alvast en ik ga van de week nog maar es bellen!!!

Groetjes van een iets minder wanhopige truusje.
zo, 04/03/2005 - 19:58 Permalink
minique

Met wat je nu weet sta je ook iets steviger in je schoenen, toch?
Dus laat je niet zo snel afschepen, hoor!

Succes en laat je horen hoe het gaat?

:smt006 Monique
ma, 04/04/2005 - 06:00 Permalink
truusje

hoi monique,

Bedankt voor je steun!!!

Enne, ga het van de week toch nog maar es proberen, die afspraak.
Nog een klein beetje moed verzamelen en dan ga ik bellen.

Ik laat weten hoe dit afloopt.

:smt006 Truusje
ma, 04/04/2005 - 18:22 Permalink
Steph

Ik heb dezelfde klacht al anderhalf jaar :cry:
Blijkbaar ben ik dus niet alleen ...
Ik ben daar toen mee teruggeweest naar de tandarts, die zei dat het aan een te hoge vulling lag en heeft die wat bijgeslepen, wat niet hielp.
Het voelt trouwens ook totaal niet aan alsof de vulling te hoog is, want inderdaad doet het ook bij mij pijn bij "peuteren tussen de kiezen" en vooral ook bij kauwen.
Ik heb toen die tandarts vaarwel gezegd en een andere opgezocht.
Ook deze heeft de vulling nog verder bijgeslepen :-? , wat weer niks hielp.
Ik heb hem er intussen al meerdere keren op gewezen bij controles, maar steeds weer zegt hij dat er niets aan te zien is ... wat moet ik nou !!!
zo, 04/10/2005 - 15:46 Permalink
truusje

Hoi allen,

Nou, heb eindelijk weer voor de 2e keer durven bellen naar de tandarts. Kreeg nu gelukkig een andere assistente die me gelukkig vriendelijker te woord stond dan de vorige.

Ik heb weer het probleem uitgelegd, dat ik pijn heb bij alle vier de nieuwe vullingen met eten en koud e.d.

Het probleem ligt hem aan de zenuw zegt ze, want het waren diepe vullingen en daar hebben ze een soort beschermlaagje overheen gedaan, en nu kan je zenuw dus gevoelig zijn. Ik heb gevraagd hoe lang dit ging duren, maar het kan zijn dat je er dus altijd last van blijft houden. Alleen met warm zou je niet zoveel last moeten hebben, aldus haar. Nu is koud erger moet ik zeggen, maar warm is niet helemaal ongevoelig. HEEL FIJN, MAAR WAT MOET IK NOU!!! Ik kan aan beide kanten niet goed eten.

Zouden ze als dit zo blijft er niet iets anders aan kunnen doen? Ze kunnen toch ook je zenuw ofzo dood maken?


Groetjes van een teleurgestelde Truusje
di, 04/12/2005 - 17:24 Permalink
minique

Men zegt dat als je last hebt van alleen koud, dat de zenuw reversibel geïrriteerd is. Dat betekent dus dat het ook nog over kan gaan. Heb je echter ook last met warm, dan gaat het waarschijnlijk niet meer vanzelf over en is een wortelkanaalbehandeling nodig (dat is wat jij bedoelt met 'zenuw doodmaken' denk ik).

:smt006 Monique
di, 04/12/2005 - 17:36 Permalink
truusje

Hoi Minique,

Nou dan hoop ik dus maar dat het nog over gaat bij mij. Alleen warm is toch ook niet geheel pijnloos. Dat straalt ook toch nog wel enigszins door die nieuwe vullingen heen. Het doet dan misschien wel wat minder pijn, maar leuk is anders.

Zou dit een voorteken kunnen zijn dat het niet meer overgaat of moet ik maar hoop blijven houden?

Ik zal het sowieso weer aankaarten als ik over een paar maanden weer op controle moet en er dan nog last van heb. Dan hoop ik inderdaad wel dat hij er iets aan gaat doen.

Bedankt in ieder geval!!!

:smt006 Truusje
di, 04/12/2005 - 18:44 Permalink