Niet kunnen eten aan beide kanten na behandelingen

Author:
Juna
Posted:
wo, 10/16/2013 - 19:37
Hoi digitale tandarts & forumgebruikers :wink:

Na verhuizing heb ik sinds een half jaar een nieuwe tandarts die meteen een heel behandelplan heeft opgesteld na de eerste controle. (Hij zei dat mijn oude tandarts mijn gebit had verprutst, wat ik niet zo netjes vind maar dat terzijde)
Er is gestart met een wkb, rechts bovenin. Hier heb ik geen last van gehad, niet tijdens en niet na de behandeling.

Een week erna zijn er twee amalgaam vullingen rechts beneden vervangen. Ik had totaal geen last van deze kiezen maar de tandarts zei dat het slechte vullingen waren met gaatjes en heeft deze vervangen door witte composiet vullingen.
Een van de twee was een erg diepe en grote vulling en de tandarts vertelde dat hij over een half jaar pas kan zien of er ontstekingen onder de vulling zijn ontstaan.
Ik heb last van deze kies met koud, warm en met harde dingen eten. Vermijd dat dus zoveel mogelijk :-?

Daarna een wkb aan de linkerkant, beneden.
Deze kies voelde enorm hoog aan en alhoewel dat nu na een paar weken minder is, is het niet geheel verdwenen.
Ik ben terug geweest met deze klacht maar volgens de tandarts is de vulling perfect van hoogte en moet dit gevoel vanzelf verdwijnen binnen niet al te lange tijd.

Nu zijn er vorige week twee amalgaam vullingen linksboven vervangen door composiet vullingen en heb ik daar dus ook last van koud/warm/bijten.

Kortom (hihi) ik kan aan beide kanten nu (nog steeds) niet fijn en uitgelaten kauwen en eet als de spreekwoordelijke boer met kiespijn. Minimaal kauwen, heel langzaam en oppassen geblazen met warm en koud.

Mijn vraag is dus, is dit normaal en gaat dit geleidelijk aan verbeteren of zit ik straks met nog meer wortelkanaalbehandelde kiezen?
Ik zou wel weer eens gewoon willen kunnen eten intussen ...

Dankjewel vast, hoop op een reactie (lees; geruststelling)

Groet, Juna.