Niet door komende verstandskies.

Author:
Stefan
Posted:
za, 12/29/2001 - 22:52
Ik ben bijna 35 Jaar. En zins mijn 20 jaar zijn bovenste de verstandskiezen goed door gekomen. Maar onder niet.
Tot 2 jaar geleden is er rechts onder kom er een punje door van een verstandskies.
en dat is tot vandaag zo gebleven.
[het puntje ligt eigelijk gelijk met het tandvlees]
Op het puntje een wit vlekje te zien.zins kort. Ik vermoet dat dit niet goed schoongemaakt wordt. Kan dit het begin zijn van tandbederf? Gelet dat dit een zeer lastige plek is. En de door komen de kies totaal geen functie heeft en eigelijk ook niet te verwijderen is wat je kunt er geen tang op krijgen.
de digitale tandarts

Het komt vrij vaak voor dat verstandskiezen niet of slechts gedeeltelijk doorbreken.

De vraag is echter of deze verstandskiezen wel verwijderd moeten worden. De tendens de laatste jaren is om deze vaker te laten zitten en af te wachten. Momenteel loopt op het VU-ziekenhuis een onderzoek waarin het wel of niet verwijderen met elkaar vergeleken gaat worden.

Bij u is een verstandskies voor een klein deel doorgebroken. Het witte vlekje is mogelijk een ontkalking en het begin van tandbederf. Probeer de kies zoveel mogelijk te poetsen, het proces van tandbederf kan nog gestopt worden.

Mochten er verder geen problemen ontstaan dan kan de verstandskies blijven zitten. Indien er gevaar ontstaat dat door bijv. tandvleesproblemen en tandbederf de kies zelf en/of de kies die ervoor ligt aangetast wordt, dan is verwijdering op zijn plaats.

De kaakchirurg of tandarts zal het tandvlees dan opklappen en zonodig wat omliggend bot weghalen, zodat er grip op de verstandskies te verkrijgen is.

Met vriendelijke groet.





[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-12-30 14:45 ]
zo, 12/30/2001 - 14:40 Permalink