napijn zenuwbehandeling

Author:
paulde
Posted:
za, 08/31/2002 - 23:03
in feite is dit een bericht over een onderwerp dat vaak wordt behandeld in dit forum....maar goed, ik wil ook mijn ei kwijt! Ik heb een paar dagen geleden een zenuwbehandeling gehad, nou dat heb ik geweten! 's Avonds toen de verdoving was uitgewerkt, felle pijnscheuten, echt niet normaal. Nu 2 dagen al weer een zeurende pijn, ook pijn als ik er mee kauw. Natuurlijk ook angst, wat is er aan de hand, heb ik nu ook een wortelpuntsontsteking? Nou ben ik snel angstig w.b mijn lijf.... Nou, dit moest ik dus even kwijt!!
de digitale tandarts

Twee dagen napijn komt helaas vaker voor na een kanaalbehandeling.
Het kan ook wel enkele weken duren voordat de klachten duidelijk minder zijn en op de rontgenfoto is vaak pas na een half jaar te zien of de ontsteking kleiner geworden is.

Dus hou nog even vol!!!

Succes.
wo, 09/18/2002 - 18:12 Permalink
drumkid

Twee weken geleden diepe vulling gekregen vanwege stuk afgeknapte kies. Vervolgens veel pijn, waarna afgelopen maandag een zenuwbehandeling heeft plaatsgevonden. Deed absoluut geen pijn en daarna: de pijn was weg! Sinds gisteren (3 dagen later) alleen ontzettende pijn, kan de kies absoluut niet aanraken van de pijn, kloppend gevoel wat met het uur erger wordt. Vanmiddag weer een afspraak bij de tandarts, dus wordt vervolgd.

[ Dit Bericht is bewerkt door: drumkid op 2002-09-19 14:03 ]
do, 09/19/2002 - 14:02 Permalink
paulde

Nou mijn kies is weg hoor!!!! Na jaren trouwe dienst heeft deze oude verstandskies toch echt de geest gegeven. De kanaalbehandeling gaf alleen maar vreselijk veel pijn, ik hield het echt niet meer uit en ik was het ook zat. Mijn hele zomervacantie kiespijn....
Advies aan iedereen die zo'n behandeling ondergaat: ga meteen naar de tandarts als het pijn blijft doen en als het allemaal niet helpt...dan weet de tandarts wel raad!!
(als het goed is!)
do, 09/19/2002 - 23:11 Permalink
drumkid

Gisteren is de noodvulling verwijderd, kanalen opnieuw schoongevijld (wat enorm pijnlijk was), nu is de kies opengelaten (vandaag verschijnt er opnieuw weer wat pijn). Gezien het feit dat het watje nu al losrafelt, had ik beter kunnen vragen wat wel en niet mocht met die kies....
Wordt vervolgd....

[ Dit Bericht is bewerkt door: drumkid op 2002-09-20 13:17 ]
vr, 09/20/2002 - 13:16 Permalink
paulde

nou drumkid ik neem mijn petje af voor je doorzettingsvermogen ,hoor! Zit er ook geen noodvulling in? Erg dapper maar als de kies weer pijn gaat doen, dan zou ik er nioet te lang mee door blijven lopen...toch?
za, 09/21/2002 - 22:42 Permalink
bernadette

hoi drumkid,knap hoor dat je steeds naar de tandarts gaat en probeer vol te houden,ik heb dit in totaal 5 keer ondergaan,het schoonmaken met chloor en het schoonvijlen en dat deed mijn tandarts zonder verdoving....hou vol ooit word de pijn wel minder.
groetjes van bernadette
wo, 09/25/2002 - 09:26 Permalink
hello

een jaar geleden onderging ik een wortelkanaalbehandeling die vlekkeloos verliep - een aantal weken geleden moest een andere tand er eveneens aan geloven en sindsdien komt de ene klacht na de andere naar boven: eerst de typische napijnsteken, gevolgd door een ontsteking (herkenbaar doordat pijn volgt uit warmte - bij mij voornamelijk na drinken koffie) daarna een extreem koude gevoel (hiervoor is de vulling opnieuw opengemaakt en een medicament erin waarna dit ook weer over was) en daarna opnieuw de ontstekingspijn (ook wel lichte drukpijn zodat kouwen wat moeilijk ligt) - nu antibiotica aan het nemen en hopen dat het overgaat, maar indien niet, dan kan het een lange zoektocht zijn (zeker gezien mijn tandarts het niet meer weet en mijn klachten vrij algemeen blijken te zijn en eveneens op een kaakholte-ontsteking of sinusitus kunnen wijzen) - volgende website over aangezichtspijn (http://home.planet.nl/~mip/gezicht.htm) raadt echter aan om met langdurige klachten een neuroloog te consulteren in plaats van naar de tandarts te blijven gaan - misschien een tip voor de chronische pijnlijders onder jullie!
vr, 09/27/2002 - 22:37 Permalink
paulde

even reageren op het voorgaande bericht. Ik heb zelf een jaar lang dezelde narigheid gehad met een verstandskies. Ook mij werd verteld dat het allerlei andere zaken konden zijn. Maar nu deze kies er uit is , zijn de klachten voorbij. Conclusie: als mij nog een keer zo iets gebeurd en ik loop weer maanden met pijn laat ik gewoon trekken. Natuurlijk wel alleen nadat mijn tandarts alles heeft gadaan wat mogelijk was. En verder nog een voorbehoud: als het om een zichtbare voortand gaat dan zal ik wel extra goed alles overwegen!
zo, 09/29/2002 - 12:08 Permalink