napijn wortelkanaal behandeling

Author:
avva
Posted:
zo, 06/30/2002 - 18:17
Afgelopen woensdag een begin gemaakt met een wortelkanaal behandeling...ik kan nu tenminste warm en koud en lucht weer verdragen zonder dat ik een klap in mijn gezicht krijg..alleen heb ik nu andere pijn..je kunt het vergelijken met het gevoel alsof je uren achter elkaar heb zitten tanden knarsen...ik kan er ook absoluut niet op kauwen...erg lastig..loop al vanaf Feb.te rommelen, begon gewoon door een vulling die afgebroken was...hervuld en daarna alleen maar last...4 keer terug geweest en de vrijdag voor de wortelkanaal behandeling had de tandarts er nog een kunststof hars kroon op gezet bleek achteraf een breuk in mijn kies..hij blij ik blij we dachten dat was het..niet dus,de pijn werd alleen erger..koud warm en zoet was een regelrechte ramp..daarom nu de wortelkanaal behandeling...MAAR mijn gevoel zegt me dat het nog helemaal niet goed zit...nou is mijn tandarts weg en ik kan pas 20 Aug. weer terecht..denk niet dat ik dit nog een paar dagen aankan...heeft iemand een antwoord voor me betreft die napijn....alvast bedankt voor het lezen
Anna

[ Dit Bericht is bewerkt door: avva op 2002-06-30 21:17 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: avva op 2002-06-30 21:21 ]
zamantha

het schijnt normaal te zijn een napijn maar voor maar 1 a 2 dagen als je daarna nog steeds pijn heb moet je een diestbetreffende tandarts belen ;)
zo, 06/30/2002 - 20:59 Permalink
avva

zijn nu een ruim een week verder en heb nog steeds last........in zo verre nog steeds dat tandeknars gevoel en druk.......dit kan toch niet kloppen? Iemand die raad heeft??
vr, 07/05/2002 - 18:43 Permalink
sterretje

hoi.

ik hoop dat ik iets kan betekenen voor je.ik zelf ben tandartsassistente dus heb wel een beetje verstand ervan.als een wortelkanaalbehandeling is begonnen ( wat ook weer op verschillende manieren kan wat het dus lastig maakt om nu advies te geven )word de zenuw uit de tand/kies gehaald dus kan er geen pijnprikkel meer doorgegeven worden. maar soms zitten er nog stukjes zenuw onderin de wortelpunt.dat kan de pijn ev.geven.maar normaal gesproken mag je een dag hoog uit twee dagen na die tijd pijn hebben en niet langer.ik begrijp ook uit je verhaal dat je tandarts op vakantie is maar ik zou zodra die terug is bellen voor een afspraak en als je veel pijn hebt gewoon naar een dienst doende tandarts gaan.die kan eventueel weer iets schoon vijlen en er een nieuwe pasta en noodvulling in doen.
succes ermee !!

groetjes van maxima
za, 07/06/2002 - 17:01 Permalink
avva

Heel erg bedankt voor je reactie.......ik heb nog steeds last.....nogmaals geen kou of warmte pijn meer wat op zich al een verademing is....gewoon een zeuderige, ja ik noem het maar tandenknars gevoel...en ook nog steeds geen harde dingen erop kunnen kauwen...bv. een pepermuntje ARGHHHHHHHH (moet ik maar niet snoepen hoor ik je denken) :lol:
Ik heb inmiddels een andere tandarts, daar ga ik dinsdag naartoe...Hij zal denk ik wel ook die kunstharskroon eraf halen om beter te kijken wat er aan de hand is.....hoop ik.......Je hoort van me hoe het verder gaat......Nogmaals bedankt....

[ Dit Bericht is bewerkt door: avva op 2002-07-06 20:26 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: avva op 2002-07-06 20:29 ]
za, 07/06/2002 - 20:25 Permalink
de digitale tandarts

(Hevige) pijn bij warmte en koude en bijv. zoet zijn typisch prikkels die afgegeven worden door de (ontstoken) tandzenuw. Deze prikkels verdwijnen na een wortelkanaalbehandeling, helaas zijn er bij u andere voor in de plaats gekomen.

Bij de start van een wortelkanaalbehandeling wordt de tandzenuw (indien nog aanwezig) verwijderd, de kanalen schoongemaakt en meestal tijdelijk opgevuld, zodat een andere zitting de behandeling definitief afgemaakt kan worden.

Restjes zenuwvezel, ontstekingsweefsel of achtergebleven bacterien kunnen aanleiding geven tot napijn, meestal het hevigst tijdens de eerste twee dagen, maar dit kan helaas ook wat langer duren. Dit kan een zeurende pijn zijn, maar ook verhevigen of pas optreden bij (kauw)druk.

Als de vijl die gebruikt is tijdens de behandeling voorbij de wortelpunt is gekomen kan deze het bot en het wortelvlies geirriteerd hebben wat ook enige tijd tot klachten kan leiden (mechanische irritatie). Hetzelfde geldt voor het doorpersen van de verdunde chloor-oplossing welke gebruikt wordt voor het ontsmetten (chemische irritatie).

In de eerst genoemde situaties waarbij de kanalen nog niet helemaal schoon zijn of de situatie waarbij er een ontsteking rond de wortelpunt aanwezig is die een hoge druk opbouwt in de kanalen opbouwt, kan het opnieuw openen, schoonmaken en spoelen helpen!

In andere situaties is het vaak toch een kwestie van afwachten tot de klachten verminderen.

Succes.




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-07-06 22:34 ]
za, 07/06/2002 - 22:33 Permalink
avva

Heel erg bedankt voor u reactie.......kauw druk...ja dat is inderdaad het juiste woord die ik zocht....ik ga dus dinsdag naar een nieuwe tandarts en vraag of de kunstharskroon eraf kan/mag en dat hij het helemaal weer gaat bekijken voor mij.........nogmaals bedankt voor u tijd.....Anna
zo, 07/07/2002 - 15:50 Permalink
sterretje

hoi,

jeetje je bent er maar druk mee he.
vervelend is dat altijd een pijn aan je hoofd.ik hoop dat die tandarts geholpen heeft en je ook weer kan snoepen :lol:
ik ken het wel hoor heb ook al 2 wortelkanaalbehandelingen gehad.toen was ik nog niet bang nu wel en nu ben ik dus al 9 jaar assistente :lol: heb zo net dus ook uit je bericht deze smiley ontdekt dus moest ik er gelijk gebruik van maken :lol:
het is weekend he dus ben melig :lol:
ff weer serieus : ik hoop dat je pijn snel weg is !

succes en xxx
zo, 07/14/2002 - 13:30 Permalink
MartinaLucia

Hai Anna,

Daar ik ook nog steeds klachten heb na een wortelkanaalbehandeling, vroeg ik mij af hoe het verder met je gegaan is na je bezoek bij de tandarts.

Groetjes Martina
zo, 07/21/2002 - 23:02 Permalink
avva

Alles is goed gegaan bij mijn nieuwe tandarts.......wat bleek.....de helft van de wortels zaten er nog in..kortom het was heel slordig gedaan...Deze nieuwe tandarts is echt een toppertje hoor......eindelijk sinds maanden geen pijn meer in betreffende kies...a.s.Dinsdag word het afgemaakt...wat zijn jou klachten zoal??
Groetjes Anna
zo, 07/21/2002 - 23:19 Permalink
MartinaLucia

Hai Anna,

Onder de vraag : "Pijn eerst weg en nu weer terug na een wortelkanaalbehandeling " kun je mijn verhaal lezen. Ik hoop niet dat er bij mij nog resten inzitten. Ik heb de tandarts gebeld en die zei dat ik nog wel pijn kon hebben na een antibioticakuur. Ik moet nu afwachten of de pijn niet erger wordt donderdag, anders moet ik weer bellen.
Wat lekker dat je nu geen pijn meer hebt zeg, ik hoop dat ook nog eens mee te maken.

Groetjes Martina

[ Dit Bericht is bewerkt door: MartinaLucia op 2002-07-22 14:27 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: MartinaLucia op 2002-07-22 14:28 ]
ma, 07/22/2002 - 14:26 Permalink
bernadette

IK BEN HET niet eens met het feit dat er op het forum steeds gezegd word dat je maar een paar dagen napijn mag hebben,ikzelf hoorde van de tandarts dat het wel een a twee weken kan duren en dat je er een week niet mee moet eten,kijk naar het verhaal van de digitale tandarts,daar staat het zeker in
wo, 08/07/2002 - 11:47 Permalink