Napijn bij zenuwbehandeling

Author:
raimond
Posted:
do, 02/14/2002 - 21:43
Nadat er bij mij 3 dagen geleden preventief een wortelkanaal behandeling (openmaken en schoonmaken) is uitgevoerd, lees ik uit het forum dat napijn iets is wat voor kan komen. Maar in welke maten is napijn normaal Op dit moment voel ik geen druk, maar ik kan mijn kiezen niet op elkaar zetten vanwege de pijn. Ik slik al twee dagen een anti bioticum, maar tot op heden wordt de pijn ook niet minder. Zou u het aanraden om de tandarts nogmaals te bezoeken of 4 dagen wachten op de vervolg afspraak?
de digitale tandarts

Bij u is een start van een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd. De tandarts heeft een opening gemaakt naar het levende deel (de pulpa) van de tand/kies en deze schoongemaakt en tijdelijk gevuld. De definitieve behandeling het verder opvijlen, schoonmaken en definitief vullen neemt meer tijd in beslag en wordt over het algemeen in vervolg afspraak uitgevoerd.

Omdat na de start van een kanaalbehandeling, soms de ontsteking niet gelijk verdwenen is, kan napijn voorkomen. Ook nog achtergebeleven zenuwvezels kunnen napijn veroorzaken. Veelal treedt de napijn pas op met bijten/kauwen of als er tegen de tand/kies wordt aangetikt.

Na het definitief vullen en nogmaals goed reinigen zal dit langzaam moeten verdwijnen. Als de aanvoer van bacterien uit de wortelkanalen dan nagenoeg gestopt is, zal het lichaam de mogelijk resterende ontsteking aan de wortelpunt vanzelf kunnen oplossen.

Ik denk niet dat u eerder naar u tandarts hoeft te gaan. De napijn die u beschrijft komt vaker voor en zal na het afmaken van de behandeling over het algemeen verdwijnen.

Met vriendelijke groet.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-02-18 09:34 ]
ma, 02/18/2002 - 09:33 Permalink
Anneloes

Ik wilde even reageren op napijn bij een zenuwbehandeling, ik ben voor de eerste keer in maart heengeweest, en heb nog steeds pijn aan de kies en het tandvlees daarboven, mijn tandarts zegt dat dit niet kan, en neemt mij niet serieus en het is jammer dat je niet zomaar een andere tandarts kan uitzoeken, anders ging ik bij deze weg.Ik hou niet van mensen die mij niet serieus nemen, ik moet eind april weer naar hem toe voor de vervolgbehandeling, maar ik kijk hier erg tegen op.Op deze manier hoeft het voor mij niet.
wo, 03/20/2002 - 22:39 Permalink