1 post / 0 nieuw
Napijn bij nieuwe kroon
djeena
Offline
Laatst gezien: 1 week 2 dagen geleden
Geregistreerd: 02/20/2007 - 17:44
door djeena di, 12/17/2019 - 10:38
#1

Goedemorgen,

Ik ben een tijd niet op het forum geweest, gelukkig had ik er geen reden toe :-).

6 weken geleden heb ik de behandeling voor een nieuwe kroon gekregen. De 2e op die kies. Er was geen wkb nodig, die was al ooit gedaan en er was geen reactie. 4 weken geleden kreeg ik de nieuwe kroon.

Ik heb echter veel napijn. De tandarts maakte na het plaatsen een nieuwe foto. Dat is blijkbaar nieuw om te zien of er geen cement is achtergebleven. Dat was wel het geval en met een haakje haalde hij dat rondom de kies weg.
Het deed nogal pijn en bloedde ook behoorlijk pfff.

Sinds de noodkroon past de splint die ik 's nachts draag niet meer. De tandarts heeft deze bijgesteld maar ook bij de nieuwe kroon wil het maar niet lukken. Ik heb nog steeds pijn aan de kies en de splint geeft druk en nog meer pijn. Ik ben er al 4x voor teruggeweest.

Vanochtend zag ik dat het tandvlees boven de kies nogal rood is en bij de tandhals blauw.

De tandarts gaf aan dat een behandeling napijn kan geven, maar dat het binnen 3 maanden genezen moet zijn. Eind januari heb ik weer een afspraak, dan wordt er een foto gemaakt.

De splint kan ik nog steeds niet in maar deze draag ik natuurlijk wel met een reden.

Mijn concrete vraag is:

Is het normaal dat ik deze klachten van napijn heb? Na vele kronen en behandelingen heb ik dit nog nooit eerder gehad. Ik vermoed zelf dat het kan komen door het weghalen van het cement omdat dit best wel ruw ging. Maar ik ben geen specialist en wil graag jullie mening. Ik wil nog wel zeggen dat ik zeer tevreden ben over mijn tandarts. Ik kom al jaren bij hem. Maar omdat ik nu zo loop te tobben wil ik graag de ervaring van anderen horen.

Alvast bedankt voor het lezen en een eventueel antwoord!

Vriendelijke groet,
Djeena