Na trekken verstandskies steekt bot uit/ligt open

Author:
rebbel
Posted:
di, 10/07/2014 - 11:52
Hallo allemaal,

Na lang meelezen en zoeken of ik een antwoord op mijn probleem kom vinden, heb ik toch maar een account aangemaakt om mijn vraag rechtstreeks te stellen.

Drie weken geleden zijn er bij mij 2 verstandskiezen getrokken (linkerkant, zaten boven/onder elkaar). De onderste kies was al erg ontstoken en beide kiezen kreeg de tandarts er met veel moeite uit (ik denk dat ik ongeveer 20 minuten in die stoel heb gelegen :( ). Ik dacht dat ik opgelucht zou zijn na het trekken van de kiezen, omdat ik er zo lang last van had; echter heb ik sindsdien NOG meer last...

De wond van de onderste kies begon te ontsteken; het deed enorm pijn en stonk heel erg. Uiteindelijk heeft mijn tandarts na mijn derde bezoek eindelijk de hechting eruit gehaald. De stank was meteen weg en voor mijn gevoel ging het beter. Alleen na drie weken is het nog steeds echt een groot gat en blijft er de hele tijd eten in zitten. Ik weet niet of het normaal is dat dit zo lang duurt?

Daarnaast kwam ik erachter dat er een stuk bot uitstak onder het gat van de getrokken kies, aan de binnenkant van mijn kaak (dus bij mijn tong). Ik had het idee dat het stukje bot heel erg duwde tegen mijn tandvlees en het er elk moment doorheen kon prikken. Dat laatste gebeurde afgelopen zondag dus ook. Vervolgens ben ik weer naar de tandarts gegaan, want wéér deed het enorm pijn. De tandarts vertelde dat het bot inderdaad te zien was en dat dit normaal was; hij kon er alleen iets aan doen als het groter werd. Zijn advies was om af te wachten, hij herhaalde dat het normaal was en waarschijnlijk zou het vanzelf herstellen.

De pijn wordt echter steeds erger, zowel aan de binnenkant van mijn mond als mijn kaak, hoofd en oor. Het stukje bot dat zichtbaar is wordt ook steeds groter en ik heb het idee dat het stukje tandvlees eromheen ook wit is geworden(?)

Ik ben gister voor de vijfde keer in 3 weken naar de tandarts te gaan en durf niet zo goed vandaag weer te bellen; hij doet elke keer zo lacherig/nonchalant en geeft mij het idee dat ik me aanstel.

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn en of dit inderdaad vanzelf weg gaat? Alvast heel erg bedankt voor de reacties, ik begin er na 3 weken toch wel een beetje genoeg van te krijgen...