Na ruim 4 weken nog pijn na diepe composietvulling

Author:
Amarins
Posted:
wo, 11/20/2013 - 22:03
Ruim 4 weken geleden is er een oude vulling uit mijn kies gevallen. Op zich was dit niet pijnlijk. De tandarts heeft de kies uitgeboord en met laagjes composiet gevuld onder verdoving. De vullig was wel pal naast de zenuw en erg groot en diep volgens de tandarts. Die week erop had ik toch veel napijn. Ik besloot na een week terug te komen. De tandarts heeft testjes gedaan met koude watjes tikken op de kies ed en zei dat er geen wortelkanaalbehandeling nodig was. De tandarts vond de vulling te hoog en heeft die gepolijst. Eenmaal thuis bleek dat dit polijsten op een toch al gevoelige kies heel veel extra napijn veroorzaakte. Volgens de tandarts is de zenuw in mijn kies geirriteerd. Dit kon wel een paar maanden duren en ik moest vooral geduld hebben. Ik moest pas terug komen bij stekende en kloppende pijn.

Nu is het inmiddels ruim 4 weken geleden dat mijn kies is gevuld. Ik heb er een paar betere dagen tussen gehad na 2,5 weken. Maar toen ik weer wat meer ging doen zoals praten, eten en wat meer lichaamsbeweging nam omdat de pijn wat was verminderd werd het toch weer wat slechter. Ik merk dat het s'morgens vroeg iets beter is en dat het s'avonds erger wordt met de gevoeligheid. Praten is vaak gevoelig ivm de wrijving van mijn wang over de kies. Kauwen doe ik er niet op, ik kauw alleen op de goede kant. Toch is eten iets wat het gevoeliger maakt. Misschien omdat mijn mond dan toch beweegt. Drinken doe ik vooral met lauw water of lauwe thee/koffie. Ik probeer mijn kies zoveel mogelijk te ontzien. s'Avonds neemt de gevoeligheid toe. Ik slaap lange nachten om het rust te geven. Maar in bed kan ik vaak nog geen houding vinden zonder pijn. Met 2 paracetamol a 500 mg lukt het wel om te slapen.

Soms strijkt de pijn s'avonds uit naar andere tanden en kiezen. Mijn hoofd voorover buigen kan ook gevoelig zijn. Soms strijkt de pijn ook uit naar mijn oor.

Ik zit nu al ruim 4 weken te sukkelen. Een kloppende/stekende pijn heb ik niet. En met paracetamol kan ik wel slapen. Maar ik heb er wel elke dag serieus last van. Het begint mijn leven te beheersen. Ik denk er de hele dag aan. Ik kan bv mijn werk als callcentermedewerker voorlopig niet uitvoeren. Acht uren per dag praten met mijn gevoelige kies zal me niet lukken. Ik zit heel erg in een tweestrijd. Terug gaan naar de tandarts of het toch nog even aankijken. Ik wil niet graag als aansteller te boek staan. Maar wil ook niet te lang doorsukkelen. Wat is wijsheid? Hoe lang napijn is normaal? Hoe lang moet ik het nog de tijd geven? Zijn de klachten die ik beschrijf "normaal" en hoort het er bij of moet ik me toch zorgen maken?