na een mislukte wortelkanaalbehandeling naar de kaakchirurg

Author:
leatitia
Posted:
za, 04/27/2002 - 12:56
Ik heb een wortelkanaalbehandeling gehad na die behandeling bleef ik pijn houden, dus opnieuw behandeld, ook hierna pijn gehouden.
Toen moest ik naar de kaakchirurg die constateerde een ontsteking en heeft de kaak los gemaakt en vanonderuit schoongemaakt. Hij vertelde dat het geen wonder was dat ik last had want de ontsteking drukte op de kaakzenuwen. Ook kwam er vocht uit de kies toen hij de noodvulling verwijderde. Nu zitten de hechtingen er nog in het is nu drie dagen geleden maar ik voel nog steeds pijn in mijn kies het is een soort kloppende pijn die drukkend aanvoeld. Kan dit normaal zijn of moet ik terug???
de digitale tandarts

Hallo,

zwelling na het uitvoeren van een apexresectie is een normaal klinisch beeld.
De zwelling zal 48 uur na de kaakchirurgische ingreep maximaal zijn en moet vervolgens gedurende de opvolgende 7-10 dagen afnemen.

Let er vooral op dat je eventueel contact moet opnemen met de behandelend kaakchirurg indien (een van) de volgende zaken zich voordoen:

-zwelling neemt na genoemde termijn niet af (of neemt toe), blijft pijnlijk en rood

-koorts

-slikklachten

Bij twijfel altijd de behandelend kaakchirurg raadplegen.

Beterschap!

De Digitale Tandarts.
ma, 04/29/2002 - 12:37 Permalink
leatitia

Oke dat van die zwelling wist ik, maar die pijn in mijn kies daar weet ik niet van of het normaal is.
Of word die door de zwelling veroorzaakt??
ma, 04/29/2002 - 18:35 Permalink
de digitale tandarts

Gezien het verhaal lijkt het erop dat bij jou het gebied rond de wortelpunt flink ontstoken was. De kaakchirurg heeft dit m.b.v. chirurgie schoongemaakt en naar ik aanneem het wortelkanaal met een vulling afgesloten.

Het gebied rond de wortelpunt zal alleen kunnen genezen, wanneer er niet of nauwelijks bacterien vanuit de wortel kunnen binnendringen.

Daarom is het belangrijk dat de kanaalvulling boven de apexresectie zo goed mogelijk afsluit en dat ook het kanaal afgesloten wordt met een vulling (retrograde vulling)

Drie dagen is echter veel te kort om iets te kunnen zeggen over de prognose. Gezien het feit dat er veel ontstekingsweefsel aanwezig is, is het niet verwonderlijk dat je helaas napijn hebt. Zwelling/ druk kan inderdaad de napijn doen verergeren. Mocht de zwelling minder worden dan neemt vaak de napijn ook af.

Ik hoop dat je snel verbetering ondervind van je klachten en dat uiteindelijk de ontsteking geneest.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-05-02 11:07 ]
do, 05/02/2002 - 11:01 Permalink