Na behandeling tand BREEKT uit thuis af zonder reden

Author:
AnoniemAUB
Posted:
zo, 12/22/2002 - 10:46
Beste mensen,

Ik heb hier reeds een aantal topics achtergelaten in de zomervakantie. Ik had erg veel schrik voor de tandarts toen en heb, mede dankzij jullie steun, de stap gezet na 5 jaar. Tot op heden moet ik nog steeds wekelijks terugkomen voor verzorging.

Toch heb ik een paar vreemde bemerkingen. Ik heb een aantal tanden laten ontzenuwen, dit steeds is 2 sessies (eerst ontsmetten ofzo en dan terug opvullen). Nu, ze heeft 2 tanden tijdelijk gevuld (na de eerste sessie van de ontworteling) en er een paar weken niet meer naar gezien. Ondertussen deed ze dus andere tanden. Wanneer ik er achter vroeg uiteindelijk, besloot ze de tanden te te vullen. Ze heeft mij thans enkele maanden geleden (bij een andere tand die ontworteld moest worden) uitdrukkelijk verteld dat de tweede sessie zeer snel op de andere moet volgen, anders moet ze er weer helemaal opnieuw aan beginnen.
Dat heeft ze dus in dit geval niet gedaan.

Vannacht is dan een ware nachtmerrie geworden, toen ik plots wakker werd en een stukje tand in mijn mond voelde. Eerst ging ik van de veronderstelling uit dat het wat vulsel was, maar toen ik in de spiegel keek zag ik één van mijn voorste tanden voor 2/3 (van het zichtbare gedeelte) was afgebroken!! Het stuk tand was er dus gewoon in mijn slaap afgeknakt, zonder reden. Nu trek ik het kunnen van mijn tandarts uiteraard zeer in twijfel en ben niet van plan terug te gaan. Kan ik nog verdere stappen ondernemen om een schadevergoeding aan te vragen en indien ja, is dit kosteloos (ben maar een student).
Het kan en mag toch niet dat een kostbare tand (vanvoor dan nog wel) gewoon afbreekt! Een mens zet dan eens de stap naar de tandarts om zijn gebit in orde te laten maken ....

Alvast bedankt voor een spoedig antwoord
Music Girl

Beste anoniem,

ik kan me voorstellen dat je zo aan het kunnen van je tandarts twijfelt.
ik vind het ook raar dat je zomaar een stuk tand verliest tijdens het slapen.
maar wat je wel moet wil je je tand nog kunnen redden: zo snel mogelijk naar een tandarts gaan en het stuk tand in melk bewaren!!! en dan heb je nog een kans dat het te redden is!!!

groetjes MG
PS erg veel succes en sterkte er mee!!!
zo, 12/22/2002 - 11:54 Permalink
Marjj

Als een tand of kies een wortelkanaalbehandeling gehad heeft, sterft de tand af (wordt op een gegeven moment donkerder van kleur) Dit kunnen ze opbleken maar....maakt de tand of kies NOG zwakker. Zo ben ik al een stuk kies en een tand kwijtgeraakt...Vrees voor de overige kiezen waar ooit een wortelkanaalbehandeling in is geweest.....Dus het spontane afbreken kan ja....dan wordt het of een kroon of met mazzel dat de tandarts er iets aan kan doen met witte vulling......
ma, 12/23/2002 - 20:20 Permalink