Myogene PDS na trekken verstandkies

Author:
Hans-J
Posted:
vr, 01/10/2003 - 11:56
Mijn echtgenote heeft op 18 december 2002 een verstandkies (links beneden) laten trekken door de tandarts. Dit is behoorlijk uit de hand gelopen. Na 1,5 uur, twee extra verdovingen en de assistentie van een collega tandarts is de kies uiteindelijk getrokken. Drie dagen later bleek de kaak ontstoken te zijn en heeft ze een kuur met amoxiline ondergaan.
Sinds het trekken van de kies meer dan drie weken geleden heeft ze nog steeds hevige pijn en slikt ze 3 à 4 Bufren 600 mg per dag.
Ondertussen zijn we doorverwezen naar een kaakchirurg die de diagnose: Myogene Pijn Dysfunctie Syndroom heeft gegeven. De kaak blijkt te zijn geforceerd en zenuwbanen te zijn beschadigd. Hij heeft Diazepam (valium) voorgeschreven als extra medicijn. Ondertussen doet niet alleen de linker helft van het gezicht pijn, maar ook de linker lichaamshelft tot onder de knie en alle medicamenten helpen niet meer.
Wie heeft dit ooit meegemaakt en heeft ervaring met het verder verloop van deze aandoening? Het is voor ons in ieder geval een zeer verontrustend en onhoudbare situatie.