mijn gebit sluit niet correct meer

Author:
djmusic
Posted:
di, 10/04/2011 - 13:13
Ik heb al ongeveer een week last van een geirriteerde snijtand in mijn onderkaak, de pijn kan ik het beste omschrijven als zeurend en irriterend, vooral onder bij de wortel en het tandvlees. Nu is het geval dat mijn snijtanden en hoektanden in mijn onderkaak aan elkaar verbonden zijn d.m.v. een draadje (het draadje is na het dragen van een beugel aangebracht). De tanden naast die pijnlijke tand lijken ook wel geirriteerd. Ik heb in het verleden vrij veel tanden geknarst,

Nu heb ik zelf geconstateerd dat wanneer ik mijn kaken op elkaar zet mijn kiezen elkaar niet raken. Mijn gebit sluit op mijn snijtanden en hoektanden. Mijn hoektanden vallen nagenoeg boven op elkaar, en mijn snijtanden in mijn bovenkaak vallen net iets over de snijtanden in mijn onderkaak heen echter raken die elkaar wel.

Mijn vraag is of dit normaal is, dat mijn gebit sluit op mijn voortanden? en of iemand dit herkent? En hoe dat eventueel verholpen kan worden?

Ik heb namelijk het idee dat het een enorme spanning zet op alle tanden die door dat draadje met elkaar verbonden zitten. Ik hoop dat mijn verhaal een beetje duidelijk is :). Alvast bedankt voor de reacties.