met wortelkanaalbehandelde kies alsnog getrokken en nog pijn

Author:
whentheladysmiles
Posted:
ma, 07/07/2008 - 12:35
4 jaar geleden heeft een van mijn kiezen een wortelkanaalbehandeling gehad omdat ik steeds zenuwpijn onder deze kies had. Afgezien van feit feit dat ik de hele wortelkanaalbehandeling heb gevoeld bleef de pijn onder deze kies aanhouden terwijl er op foto niets was te zien. Ten einde raad in overleg met tandarts besloten om begin juli de kies te laten trekken. Kies brak af en tandarts heeft moeten uitboren geloof ik en heeft ook bot wat bijgefreesd. Veel pijn gevoeld tijdens de extractie vooral bij boren. Heb nu ontzettend veel napijn ondanks ibuprofin 600 en paracetamol. Het voelt als zenuwpijn onder de hele linker kaak aan de onderkant maar het kan natuurlijk ook wondpijn zijn of kaakpijn. Ik heb al eerder een getrokken kies gehad en hierbij was er weinig napijn en herstel na een paar dagen. Maak me dus eigenlijk een beetje zorgen en wellicht onnodig. Na hoeveel dagen neemt de napijn af bij een dergelijke behandeling en hebben jullie nog advies voor mij? Ook tips voor pijnstillers zijn welkom want ik ben soms letterlijk misselijk van de pijn waardoor werken moeilijk is.
Mignon

De napijn zou na een dag of 3 wel af moeten nemen. Als er flink is geboord kun je echter langer last houden, de wond is dan immers groter. Houd de wondgenezing wel goed in de gaten. In een enkel geval blijft er een stukje kies achter dat blijft irriteren. Naast de ibuprofen kun je ook nog paracetamol slikken. Beide in de maximale dosering zonodig.

Beterschap! Grts, Mignon
ma, 07/07/2008 - 20:01 Permalink
whentheladysmiles

Hallo Mignon, bedankt voor de snelle reactie. De probleemkies (kies 37) is getrokken afgelopen vrijdag 4 juli 2008. Vandaag is de pijn helaas alleen maar toegenomen maar de wond heelt heel erg goed voor zover ik dit als niet tandarts kan beoordelen. Er is inderdaad geboord om restant van de afgebroken kies te verwijderen dus misschien is geduld een schone zaak. Van de apotheek heb ik chloorhexidine mondspoelwater gekregen 0,12%. Is dit goed? Twijfel er zelf een beetje over. Is het niet voldoende om alleen tanden zachtjes te poetsen na een maaltijd? P.S. Ik vind dit een heldere en zeer informatieve site en heb al veel informatie boven water gehaald over een extractie en wkb.
di, 07/08/2008 - 08:42 Permalink
whentheladysmiles

hier ben ik weer na met flinke zenuwpijn in bed te hebben gelegen. Vraag me af hoe ik zenuwpijn kan voelen als een kies getrokken is. Zou toch dood gevoel moeten zijn? Heb mijn tandarts ook al benaderd over de napijn maar zijn advies was buprofen 400 mgr tezamen met paracetamol 500mgr bij de maaltijden innemen en dit gedurende drie dagen blijven doen. Heb ik gedaan, nu alleen 4 x per dag paracetamol maar de pijn blijft. Daarnaast moet ik goed blijven spoelen met zoutoplossing of een mondspoeling. Evt arnica tegen de pijn als homeopatisch middel.Tandarts is nu helaas met vakantie. Tja. Wat is overigens een zoutoplossing? Volgens tandarts duurt napijn langer nij trekken van een onstoken kies. Maar hoeveel langer dan?? Wat is normaal? pijn blijft helaas en morgen is het een week geleden.
Maar de wond geneest mooi en he tandvlees er om heen is mooi rose. Zijn er meer mensen die na het trekken van een kies uit een probleemgebied zoveel napijn hebben gehad?
do, 07/10/2008 - 10:29 Permalink
whentheladysmiles

Ben er inmiddels achter dat als ik op het voorste (iets verhoogde) deel van het restant van de getrokken kies druk ik zenuwpijn voel, hoe harder ik druk hoe erger de pijn. Dacht dat de zenuwen dood zouden zijn na het trekken van een kies??? Denk dat ik dus volgende week terug moet naar de tandarts (zucht). Afwachten maar weer.
zo, 07/13/2008 - 13:57 Permalink
Vanessa Bax

Hoi allemaal,
ik heb 4 wortelkanaal behandelingen aan 1 kies gehad en nog had ik pijn.De laatste was bij de kaakchirurg en die heeft hem erna opengelaten waardoor er geen druk meer op kwam.
Maar ik bleef last houden en heb hem er toen maar uit laten trekken.Ik dacht dat ik dan vd pijn af zou zijn maar niks is minder waar..
De avond van het trekken dacht ik echt deze pijn is gewoon niet vol te houden..
De volgende dag ook nog een grote aft in mn wangplooi gekregen precies ter hoogte van de getrokken kies.Nou..dat doet ook behoorlijk pijn!!
Maar ik heb ook heel erg pijn in mijn kaak dat door trekt naar mijn oor,oog en mn hele schedel..
Het doet overasl zo'n pijn dat ik niet meer voel waar het begint en of eindigt.
Gisteren terug egweest naar kaakchirurg,en die heeft de hechtingen verwijderd.En nu voel ik volgens mij dat toch de wond pijn doet..De kies ernaast doet ook heel erg pijn en we dachten dat het door die kies kwam maar misschien trekt het wel door vanaf die wond naar die kies??
Mn aft heb ik nu al een week en ik heb echt een helse week..ben gewoon misselijk vd pijn en ibuprofen 600 helpt ook bij mij echt niet..
Ik probeer zoveel mogelijk te slapen zodat ik het even niet voel want ik weet echt niet hoe ik dit vol moet houden..Over paar weken op vakantie,nou als t zo moet gaat het echt niet..

Groetjes,Vanessa
do, 07/24/2008 - 10:16 Permalink
Jetje26

Hoi Vanessa,
Jeetje wat erg zeg. Maar hebben ze verder geen foto's gemaakt? Misschien is de ontsteking wel in je kaakbot getrokken. Of het puntje van je wortel. Dat was bij mij toen het geval na een zenuwbehandeling in een kies. Ik kreeg toen ik zoveel pijn en had medicijnen voor s'nachts : dornicum 7,5 mg. Anders kon ik niet slapen van de pijn en overdag deed ik het met 4 zakjes ibru bruis 600mg. Hoop echt voor je dat de pijn minder wordt!
Groetjes van Jet
ma, 07/28/2008 - 12:05 Permalink
Vanessa Bax

Hoi Jet,
ik ben vanochtend bij mijn huisarts geweest en die denkt aan aangezichtspijn??
Ik weet niet of ik het daar mee eens moet zijn..OP mijn foto"s kon de kaakchirurg niks zien..
IK heb nu tabletten gehad die voor aangezichtspijn gebruikt worden die echt tegen zenuwpijn werken..Even een weekje aankijken.Mn dokter zegt dat ik van een kies niet zoveel pijn en op deze plekken kan hebben..loopt van onder mn kin langs mn kaaklijn naar mn slapen..
Ik weet het ook even niet..
Groetjes,Vanessa
ma, 07/28/2008 - 23:58 Permalink
Lonkie

Hallo Allemaal,

Ik heb eigenlijk precies hetzelfde verhaal als Vanessa.

Ik heb 5 keer een wortelkanaalbehandeling aan 1 kies gehad, deze bleef constant
ontsteken en hebben de kies een tijdje opengelaten om zo geen druk op de kies te hebben.
Afgelopen vrijdag is de kies weer schoon gemaakt en een tijdelijke vuling in gedaan.
Zaterdag terug naar de tandarts om de vulling te laten verwijderen aangezien ik weer veel last
van de druk op de kies had.
Vulling eruit en hopen dat het dit keer weer werkt, niet dus....zondag weer terug naar de tandarts
en die heeft toen uiteindelijk besloten om de kies te trekken.....nou dan denk je dat je van de pijn af bent
dus niet maandag terug naar de kaakchirurg vanwege de verschrikkelijke pijn aan mijn boven en onder kaak
en mijn wang, langs mijn neus en van mijn oor.
Ik heb nu vanaf vrijdag verschrikkenlijke dagen achter de rug....heel veel pijn, medicijnen die niet werken
alleen maar pijn pijn pijn...straks ga ik weer terug naar de tandarts om alles weer na te laten kijken.
Dit gaat echt niet goed, ik weet niet waar ik het zoeken moet zoveel medicijnen slikken
die maar hooguit 1 uurtje de pijn een beetje verlichten.

Dit kan toch niet, je verwacht als je kies getrokken is dat je dan van de pijn af bent.

Graag hoor ik van jullie

Groetjes Ilonka
wo, 07/30/2008 - 08:39 Permalink
Nynke-22

Hallo allen,

Ik heb hetzelfde meegemaakt. Heb nu 2 wortelkanaalbehandelingen gehad en een verstandskies getrokken. De kies waar de wortelkanaal is gedaan is ook de kant waar de verstandskies getrokken werd. Het enige wat ik dacht was dat ik helse napijn zou krijgen. Omdat er gelijk 2 handelingen achtereen zijn gedaan. Dit omdat ik er een goeie onsteking onder had zitten. En ik acuut niet meer kon kauwen. Alleen bij mij is van alle wkbehandelingen en het trekken van een kies. Geen eens een nachtje napijn geweest. Ik heb alle pijnstillers kunnen laten liggen. En heb alleen nog een zielige kaak die een beetje stijf is.. Maar die verhelp ik s'ochtend met kaakgym:P Vervelend om deze verhalen te lezen. Ik zou als ik jullie was standje bij voet houden. Als pijn ondanks pijnstillers aan blijft houden. Gewoon keihard aan de bel trekken!
za, 08/09/2008 - 09:50 Permalink
debby76

hoi allemaal ik heb een maandje geleden ook een kies laten trekken waar een wortelkanaal behandeling nodig was en heb die zelfde avond ook pijn gehad maar omdat ik eigenwijs om te gaan roken dus heb ook bijna 2weken met napijn gelopen heb veel gespoelt met zout en kreeg van de tandarts nog een spul wat ze erin spoten maar hun zeiden dat het niet ontstoken was maar het voelde wel zo aan nu zeiden hun ligt eraan hoe goed je weerstand is voor alles goed heelt alleen snap ik niet na een maand nog dat de 2 kiezen ernaast beetje gevoelig zijn en kan er niet op kouwen dus zal geduld moeten hebben want me gat is nog niet dicht
wo, 08/20/2008 - 19:48 Permalink