Maandag verstandskies trekken..

Author:
iDutchman
Posted:
wo, 06/19/2013 - 18:04
Hoi.

Maandag, moet ik Rechtsboven, me verstandskies trekken bij de kaakchirurg..

Maar ik ben heel bang voor die 3 prikken :smt005

Mag ik weten waar ze allemaal komen?

Is het zo dat ze ook 1 geven in me gemehelte?

En is het zo dat ze helemaal naar je zenuw gaan, om het daar ook te verdoven??


Groetjes.
iDutchman

Dankjewel!

Ik moet om 14.15, dat is ook zon heerlijke tijd.. xD... dat wachten duurt zo lang he. :-?
Er zit een onsteking bij de verstandskies, dus dat verdoven gaat wel moeilijker..

Ik hou jullie op de hoogte!



Ik heb nog 1 vraagje.. me kies rechtsboven word getrokken...krijg ik dan ook een prik in me gehemelte??
ma, 06/24/2013 - 09:59 Permalink
iDutchman

UPDATE!!:

Hij is eruit hoor :).. ik ga even een verhaaltje typen hoe het ging:

Ik kwam aan.. ik moest een pasje aanlaten maken ofzo, voor in het ziekenhuis!,
Ging toen naar boven, moest naar de 2 etage, 'Kaakchirurgie', kwam aan moest ik me melden bij een leuk jonge dame.
Ging toen zitten in de wachtkamer, na 5 minuten kwam er weer een leuke dame, die ging me leiden naar een kamer, om een fototje te maken.
Toen minuten later, is de tijd daar.. IK WAS ZOO ZENUWACHTIG.. ik moest met een oudere vrouw meelopen naar de behandel kamer, was er een andere vrouw ging ik even de hand mee schudden.
Ging toen liggen, zij de vrouw, ik ga je een paar spuitjes geven.. ( ik was van OMG OMG.. DAAR KOMT DE OH ZO GEWILDE PRIK.. ) .

Ze zij, ga maar goed naar achter liggen, deed ze vel licht in me ogen, en nam ze 2 buiten me tand ( dus niet de binnenkant ) EN IK VOELDE ER HE-LE-MAAL NIKS VAN.. TOEN zij ze ik doe nu 1tje aan de binnenkant.. en die kan wel pijnlijk zijn..

Ze gaf hem EN VOELDE EEN KLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEIN PRIKJE HEEEEEEEEEEEEEEEEL KLEIN... meer niet..

dus met andere woorde: DE VERDOVING DOET GEEN PYN.. ALTHANS BIJ MIJ NIET!

Toen moesten we wachten op de kaakchirurg.. die kwam 5 min later.. toen voelde me hele wang dik.. leek net of me gehemelte helemaal was opgezet.. xD!

toen kwam meneer... hij zij zo jongen ben je er klaar voor.. ik zij van ( eh ja denk het...).

Toen zij meneer, ik hoop dat je me nog aardig vind als ik met die klaar ben.. hij nam een ding, waarmee hij duwde tegen me kies. ik voel een beetje kraken..

Toen nam een tang en plop BINNEN 5 SECONDEN WAS HIJ ERUIT.. het ging zo snel... niet normaal..


Nu zit ik thuis met een watje in me mond... en aan het koelen.


WAS IK HIER ZO ZENUWACHTIG VOOR??


Groetjes! ik hou jullie op de hoogte! :D
ma, 06/24/2013 - 15:11 Permalink
vV

Klinkt alsof de tandarts het prima zelf had gekund. Maar sosm stuur je dan toch liever door, vanwege risico dat het toch niet lukt en patient dus. 2x behandeld , en 2x zenuwachtig.
En voor de rest, mooi dat het meeviel, achteraf is het natuurlijk makkelijker praten.
Fijn dat er ook eens bericht over een geslaagde behandeling op het internet komt.
ma, 06/24/2013 - 19:21 Permalink
iDutchman

Wat ik wel raar vondt, is dat er een ontsteking zat? ( volgens mijn tandarts. ) maar er kwam geen pus uit.. of hij zij niks van OH, er zit een ontsteking.. en maakte de wond weer dicht..

kan het nu zijn dat hij de ontsteking niet zag en dat die er nog steeds zit????

Want de Tandarts zij, dat de ontsteking weggaat, als de verstandskies weggaat..

Groetjes!
ma, 06/24/2013 - 19:33 Permalink
iDutchman

Wat ik wel raar vondt, is dat er een ontsteking zat? ( volgens mijn tandarts. ) maar er kwam geen pus uit.. of hij zij niks van OH, er zit een ontsteking.. en maakte de wond weer dicht..

kan het nu zijn dat hij de ontsteking niet zag en dat die er nog steeds zit????

Want de Tandarts zij, dat de ontsteking weggaat, als de verstandskies weggaat..

Groetjes!


Ik heb nog 1 vraagje:

Als ik op me tanden bijt.. krijg ik een beetje pijn, naast de kies waar ze hebben getrokken.. is dat normaal?
ma, 06/24/2013 - 21:27 Permalink
Kriissiiee

Bij mij begon het eigenlijk een maand of 2 geleden. Ik was op controle bij de tandarts en hij vertelde mij dat hij de eerst volgende keer foto's zal maken van de verstandskiezen. Dit was uiteindelijk toch eerder dan we dachten. Een maand later stond ik met spoed op de stoep bij de tandarts, mijn linker verstandskiezen en recht onder verstandskies waren ontstoken. Ik kreeg direct een doorverwijs brief naar de kaakchirurg.

Binnen 3 dagen zat ik in de stoel bij de kaakchirurg. Doodsbang voor prikken, verdovingen en eigenlijk alles wat met een tandarts te maken heb. Meneer de kaakchirurg merkte dat ik het nogal eng vond en probeerde mij gerust te stellen. Kreeg een soort spul in mijn mond waardoor ik de verdovingen minder zou moeten voelen.. of dat geholpen heb? Geen idee... na 3 verdovingen wilde meneer de kaakchirurg starten met de ' operatie' . De pijn die ik voelde toen hij met het mesje in mijn gebit ging, in het ontstoken gedeelte van de verstandskies links onder, is niet te omschrijven. Ik kan jullie vertellen dat ik alles bij elkaar gehuild heb van de pijn.

Dit ging zo een paar verdovingen door. Uiteindelijk heb ik 9 verdovingen gehad, dit waarschijnlijk omdat mijn lichaam de verdoving afstootte. Waarschijnlijk omdat ik zo zenuwachtig en bang was.

De links boven vertandskies was er eigenlijk binnen een minuut uit, dit terwijl deze volledig onder het tandvlees gebied nog lag. Links onder daar in tegen ging nogal moeizaam en in meerdere delen. Meneer heeft de boor gebruikt, een mesje en de tang. Na 3 keer boren en trekken kwam deze er nog niet makkelijk uit. Ondanks dat ik van alles binnen in hoorde breken ging meneer rustig door. Na 3 keer me kaak in een wild vreemde positie te brengen en mijn voorhoofd zeer strak vast te houden heeft hij de verstandskies er met flink geweld uitgerukt, om het maar even letterlijk te zeggen.

Met een flinke trauma ben ik de kliniek uitgelopen, helaas was dit nog niet alles.

Na 2 dagen vollop pijn te hebben gehad en dagen met pijnstillers, s'nachts tot huilend van de pijn wakker geworden en niet meer verder kunnen slapen, toch maar de kaakchirurg gebeld. Meneer vertelde mij dat ik het aan moest kijken tot vrijdag en vanaf nu moest gaan spoelen met waterperioxide. (de verstandskies is op maandag getrokken en op woensdag belde ik)

Na moeders advies toch maar mijn eigen tandarts gebeld en daar kon ik een uur later nog terecht. Wat bleek? Het gebied was zwaar ontstoken, dit is waarschijnlijk meegegaan met wat ervoor al zat.

De hechtdraden eruit gehaald en direct alles ontsmet en laten uitspoelen bij de tandarts. Ook een helse pijn was dit kan ik jullie vermelden.

Nu een halve dag later, verga ik weer van de pijn. Dit keer is het naar me oor toegetrokken. Benieuwd hoe ik dat kan aanpakken, iemand ideeen?

Ik gebruik nu 1 x per dag een spuitje met waterperioxide en 3 x per dag ibruprofen 600 Mg en daarnaast nog paracetamols en de pijn komt er gewoon doorheen.

Mijn tip naar mezelf? De volgende 2 ( want ja die moeten er helaas ook snel uit) in het ziekenhuis onder narcose eruit laten halen.

Bij veel mensen gaat het goed, helaas is bij mij alles wat fout kon gaan fout gegaan.

Over 5 dagen ga ik op vakantie en maak me eigenlijk best zorgen. Iemand nog tips?
wo, 11/01/2017 - 20:13 Permalink
FlorianDeSuperman

Hoi.
Maandag, moet ik Rechtsboven, me verstandskies trekken bij de kaakchirurg..
Maar ik ben heel bang voor die 3 prikken :smt005
Mag ik weten waar ze allemaal komen?
Is het zo dat ze ook 1 geven in me gemehelte?
En is het zo dat ze helemaal naar je zenuw gaan, om het daar ook te verdoven??
Groetjes.


Komt echt goed ik ben Maandag geweest en er zijn rechts 2 kiezen weggetrokken bij mij. Verdoving is niet leuk maar echt niks om over naar huis te schrijven hoor zeker niet zo pijnlijk als je jezelf inbeeld. Ook de behandeling zul je totaal niet voelen echt werkelijkwaar niet Ja tuurlijk je voelt wat druk maar echt geen pijn hoor. Ik heb zelf ook daarna helemaal geen pijn gehad. Ik heb helaas het ongeluk dat mijn bloed niet goed stolt waardoor ik nu een dry socket heb ( ontsteking in de getrokke holte) dat is niet fijn kan ik je zeggen. Maar dat komt echt maar bij 3% van de mensen voor en als je een roker bent en slecht stollend bloed hebt word die kans voor je natuurlijk wat groter. Wat ik hiermee wil zeggen is dat het waarschijnlijk bij jou niet zal gebeuren.

Maar maak je in ieder geval geen zorgen. Ik ben 4 jaar niet naar de TA geweest door angt en nu moet ik 7 kiezen en 1 snijtand laten wegtrekken. Dat wil je echt niet man en daarnaast ben ik sinds afgelopen maandag totaal over me angst heen want echt je voelt niks en deze mensen doen het dagelijks ! Ik had voor die 2 kiezen naast elkaar ongeveer 4 of 6 spuiten gehad. 2 buitekant 2 binnenkant en 1 of 2 in het gehemelte.

Ik wenst je super mega veel succes en sterke en nogmaals maak jezelf niet druk dat deed ik ook en is echt zo niet nodig !
wo, 11/01/2017 - 23:23 Permalink
FlorianDeSuperman

Als antwoord op door FlorianDeSuperman

Zie nu pas dat het bericht van OP al jaren oud is. Sorry voor het heropenen van de topic. Zal mijn antwoord wel laten staan iniedergeval zodat andere er misschien nog wat aan hebben !
wo, 11/01/2017 - 23:25 Permalink