lekkende kroon vervangen?

Author:
Gonneke
Posted:
di, 08/18/2020 - 21:19
Beste tandarts,

Ik heb nog twee kiezen in de bovenkaak rechts en binnenkort word er een implantaat gezet voor een derde kies. Onder rechts zitten nog wel 3 kiezen, waarvan de achterste volgens de tandarts een gaatje zit onder de kroon en die kan dus niet gevuld worden. Ikheb geen last van die kies en houd m heel goed schoon.

2 jaar geleden had ik dus ook een gaatje in de derde kies bovenkaak links ook onder een kroon en die kon ook niet gevuld worden, maar een nieuwe durven ze niet aan, want te weinig bot. Volgens de tandarts zou het zomaar kunnen dat ie nog lang mee gaat indien ik een hele goede mondhygiene houd. En idd ik heb er geen last meer van. Ze hebben het toen heel goed onder het tandvlees schoongemaakt en sindsdien houd ik die kies goed in de gaten met heel goed schoon houden en heb er geen enkele last meer van.

Echter die achterste in de onderkaak daar zit wel voldoende bot voor een nieuwe kroon. MIjn vraag is of het dan nodig (beter) is om een nieuwe te plaatsen? Is het dan niet net als di bij de linkerbovenkaak dat ie nog lang mee kan gaan bij goed onderhoud? Of wil de tandarts het zekere voor het onzekere houden en omdat er toch voldoende bot is toch maar een nieuwe plaatsen? En is het niet beter dat ik eerst de kroon op het implantaat laat zetten met na 3 maanden de kroon erop en dan pas die onderste te vervangen?

met een vr gr Gonneke