Last van occlusie

Author:
Student24
Posted:
di, 02/17/2015 - 20:57
Hallo,

Al een paar maanden heb ik last van mijn occlusie. Ik heb lang getwijfeld om naar de tandarts te gaan, maar begin januari ben ik toch maar geweest. Mijn klacht was dat ik het idee had dat het dat het ergens rechtsboven (of bij de cuspidaat, of bij de premolaar) te hoog was. Er zat op 1 van de twee elementen een enorme druk. Daarnaast voelde mijn occlusie ook niet helemaal lekker aan. Als ik de occlusie links goed deed, klopte rechts niet meer en vice versa.

De tandarts heeft toen wat weggeslepen bij de premolaren en het voelde op dat moment beter/anders aan en ik was tevreden.
Een paar dagen later ben ik terug geweest, omdat ik toch een enorme druk voelde op de cuspidaat rechtsboven. Toen ging ze bij de premolaar rechtsonder een stukje weggeslepen. Wederom voelde het iets beter aan en ging ik tevreden weg.

Na een paar dagen merkte ik toch dat het niet lekker zat en ik had ook last gekregen van mijn kaakgewricht. Hierdoor ben ik pas geleden weer langs geweest. Deze keer heeft ze bij de molaren linksboven zitten slijpen. Nu is de druk iets minder op de cuspidaat en voelt het inderdaad beter aan.

Nu heb ik zelf goed naar mijn gebit gekeken en wat me opviel is dat de de occlusie van het front rechts meer incisaal ligt dan links het geval is. Daardoor merkte ik op dat mijn hoektand links en de elementen erachter meer distaal liggen dan mijn hoektand rechts en de elementen erachter. Ik denk dat dit de reden is waarom mijn occlusie in eerste instantie al niet lekker aanvoelde.

Ik wil er ook nog bij vermelden dat ik mijn kaken constant op elkaar klem en dat mijn spalkje onder een tijdje (+/- een maand) los heeft gezeten.

Maar nu heb ik dus spijt van de eerste tandartsbezoek van de klacht, want naast dat mijn occlusie er alleen maar op achteruit is gegaan, kamp ik nu ook met een TMD (waar ik overigens niet voor bij de tandarts ben geweest).

Helaas is het nu zo gelopen en ik vroeg me af wat nu de beste oplossing is hiervoor. Zelf zat ik te denken aan een orthodontie behandeling alleen voor de onderkaak. Kan dat uitkomst bieden?