Last van mijn kiezen en kaak door spanningen?

Author:
Gobblefunk
Posted:
do, 06/06/2002 - 16:37
Soms heb ik last van mijn onderkaak en kiezen. Dan is het net alsof ik mijn mond niet kan ontspannen ofzo. Ik heb er eens op gelet, maar als ik erg gespannen ben, of moe, dan ga ik 's nachts tandenknarsen (daar word ik soms zelf gewoon wakker van). Vaak heb ik overdag dan last van mijn kaak en kiezen. Dit kan een paar dagen duren en vervolgens verdwijnen de klachten weer. Hebben meer mensen daar last van en kan dit inderdaad door spanning of oververmoeidheid komen?
de digitale tandarts

Overbelasting van het kauw- en kaakstelsel kunnen inderdaad dit soort klachten veroorzaken. Dit wordt Cranio Mandibulaire Dysfunctie genoemd.
Hoofdpijn, pijn in het kaakgewricht, pijn aan de tanden/kiezen en pijn aan de kauwspieren kunnen hierbij optreden.

Dit is echt een probleem waar verschillende oorzaken kunnen bijdragen aan het totale klachtenbeeld. De meest voor de hand liggende oorzaken zijn klemmen en knarsen, onder meer geinduceerd door stress.

Een tandarts die zich hierin gespecialiseerd heeft, wordt een tandarts-gnatholoog genoemd. Mogelijk dat je je hiernaar kunt laten verwijzen.

In eerste instantie wort vaak een splint gemaakt, dit is een kunststof plaatje. Door hier op te bijten worden de kauwkrachten beter verdeeld over de kaak en de tanden/kiezen. Tevens kan de hevigheid van het knarsen afnemen.

<a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=350&amp;forum=8"&gt; Lees hier verder over een splint. </a>

Met vriendelijke groet.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-06-14 13:59 ]
vr, 06/14/2002 - 13:58 Permalink