Last van kies bij kauwen/druk

Author:
Thomas2000
Posted:
di, 07/08/2014 - 14:08
Hallo,

Sinds een week heb ik aan de linkerkant van mijn gebit last van een kies (waarschijnlijk maar niet zeker een kies onderin). Deze geeft klachten bij het kauwen op wat hardere etenswaar. Dus eigenlijk bij druk. Buiten dat geen klachten, niet bij koud of warm of tikken tegen de kies/kiezen.

Nu is het zo dat aan die kant een paar witte vullingen zitten (zitten er al jaren, dus niet recent gevuld). Kan het zijn dat deze aan vervanging toe zijn? Ik ben eind mei nog bij de tandarts geweest (foto's gemaakt was niks op te zien, maar toen had ik ook nog geen klachten, was een routinebezoek).

In het verleden wel wortelkanaalbehandelingen gehad (niet aan die kant overigens) en ik weet dat dat een ander soort klachten gaf (inderdaad met koud/warm en tikken tegen de kies) Dat is nu dus anders.

Alleen druk/kauwen geeft last. Wat kan dit zijn? Ik heb geen historie met knarsen enzo. Ik doe wel wat aan krachtsport en heb soms last van spierpijn in schouders nek, wellicht komt het daarvan? Of is het een barstje in een kies of moet een witte vulling vervangen worden? (Deze zitten er nu zo;n 10 jaar in).

dank voor advies en ik heb geprobeerd zoveel mogelijk informatie te geven.