Last van gebit maar geen oorzaak

Author:
Junior1981
Posted:
do, 08/17/2017 - 13:42
Augustus vorig jaar kreeg ik in een keer uit het niets last van mijn gebit. Gelijk naar de tandarts gegaan maar die zei kan niks raars zien je hebt gewoon een mooi gebit en tandvlees ziet er ook gewoon gezond uit. Nog 2 keer een second opinion gevraagd bij een andere tandarts maar daar kreeg ik hetzelfde antwoord. Contact opgenomen met mijn huisarts omdat ik het toch raar vond. Ben toen doorverwezen naar de kaakchirurg/bijzondere tandheelkunde. Die kon verder ook niks raars zien. Hij ontdekte wel dat ik last had van tandklemmen. Dus er is mij toen een bitje/splint aangemeten. Ik heb hem inmiddels vanaf mei maar voor mijn gevoel helpt het niet echt. Mijn klachten kan ik ook niet echt goed omschrijven. Maar met bijv eten tandenpoetsen aanraken etc heb ik er geen last van. Ik voel me ook de hele dag down hierdoor en ook heel bang dat ik mijn tanden kwijtraak. Stom idee eigenlijk juist omdat de tandarts en kaakchirurg beide zeggen je hebt gewoon een goed gebit
vV

misschien nog een keer terug naar bijzondere tandheelkunde dan. Hebben ze ook verwezen naar een orofaciaal fysiotherapeut? alleen een splint aanmeten is niet altijd toereikend namelijk. De klachten lijken wel heel erg op klachten door klemmen/knarsen namelijk. Wellicht moet traject fysio gekoppeld worden aan inzetten psycholoog vanwege de relatie met het neerslachtig gevoel.
do, 08/17/2017 - 16:52 Permalink
Junior1981

Als antwoord op door vV

misschien nog een keer terug naar bijzondere tandheelkunde dan. Hebben ze ook verwezen naar een orofaciaal fysiotherapeut? alleen een splint aanmeten is niet altijd toereikend namelijk. De klachten lijken wel heel erg op klachten door klemmen/knarsen namelijk. Wellicht moet traject fysio gekoppeld worden aan inzetten psycholoog vanwege de relatie met het neerslachtig gevoel.


Meerdere terug geweest naar de kaakchirurg splint aan laten passen. Vorige week nog geweest helemaal na gekeken niks raars te zien. Over 3 maanden weer terug komen.
do, 08/17/2017 - 17:23 Permalink
Junior1981

Als antwoord op door Chris888

Vandaag weer gebeld kaakchirurg is op vakantie tot 30 augustus. Maar kan vanmiddag weer naar de tandarts toe. Heb er zelf een hard hoofd in omdat ik mijn klachten ook niet goed kan omschrijven. En ben gewoon weer bang dat er word gezegd het ziet er goed uit er is niks aan de hand. Want zo voelt het namelijk niet. Ik heb het namelijk over mijn hele gebit. De ene keer voelt het net of bepaalde kiezen pijn doen met kauwen dan weer net of ik me gehemelte heb verbrand(qua gevoel dan) en de andere keer weer net of mijn hele tandvlees gevoelig en opgezwollen is. Terwijl als ik rag en poets ik geen last heb van mijn tandvlees.
wo, 08/23/2017 - 12:08 Permalink
Junior1981

Als antwoord op door Lieneke

Maar kan dat zo een effect hebben gehad op mijn gebit? En zullen die klachten ooit nog wel verholpen kunnen worden. Want ik zit soms goed en soms minder goed in me vel. Maar toch altijd last. Maar ook raar dat mijn tandarts en kaakchirurg niet aan denken want die kennen het verhaal ook
wo, 08/23/2017 - 17:15 Permalink
Junior1981

Als antwoord op door Lieneke

Heb net ook even op google gekeken op psychomatisch en kwam ook bij aangezichtspijn uit. En qua klachten precies wat ik heb behalve de hoofdpijn. Maar echt bedankt voor je reactie. Want werd er al zo moedeloos van dat ik steeds te horen krijgt er is niks maar kan het nu dan evt ook in een andere hoek gaan zoeken. Alleen de meer klachten door de splint is nog wel even een aandachtspuntje. Maar komt hopelijk allemaal goed
wo, 08/23/2017 - 17:57 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door vV

Je kunt je ook afvragen waarom hij dan zou knarsen...letterlijk aan het verbijten? Maar het valt inderdaad op...als hier vragen worden gesteld dan komen we erg vaak op knarsen uit. Denk ook aan andere parafuncties zoals nagelbijten, pennen knauwen, spijkers 'eten' of verkeerd gebruik van een bidon.
do, 08/24/2017 - 09:38 Permalink
Junior1981

Als antwoord op door Lieneke

Geen idee want mijn klachten waren er van de een op de andere dag. En moet
wel zeggen dat sinds ik de splint heb dat mijn klachten verplaatst zijn naar oa
last van mijn gehemelte onverklaarbare druk op bepaalde tanden en kiezen.
en dan voornamelijk verhoging van de klachten na het ontwaken. En dat is
bijv als ik s'ochtends wakker word maar ook als ik bijv s'avonds een uurtje heb geslapen.
En het lijkt ook dat ik veel het gevoel heb dat de rand van tand naar tandvlees gevoeliger is.
Ook meer last gekregen van teruggetrokken tandvlees, maar verder geen ontsteking of zo
en de kaakchirurg zegt dat de oorzaak te wijten is aan het klemmen
do, 08/24/2017 - 09:48 Permalink
vV

Als antwoord op door Junior1981

dat bevestigd allemaal het verdacht dat het door knarsen komt. nogmaasl: orofaciaal therapeut en zeer waarschijnlijk gecombineerd behandelen met een psycholoog.
overigens: een kaakchirurg is heel iets anders dan een CBT.
Je moet terecht bij een tandarts gnatholoog, daar schiet je wellicht iets mee op.
vr, 08/25/2017 - 10:30 Permalink
vV

Als antwoord op door Junior1981

dan wordt het tijd voor een ander. inschakelen van een orofaciaal fysio is het eerste wat bij iets dergelijk gedaan zou moeten worden mi, de splint komt pas langs als de fysio niet of onvoldoende effect sorteert. Nu zijn ze alleen symptomatisch aan het behandelen, oorzaak blijft buiten beschouwing. Is m.i. net zo iets als antibiotica voorschrijven bij een zenuwontsteking zonder de noodzakelijke wortelkanaalbehandeling te doen.
vr, 08/25/2017 - 11:12 Permalink